obey-robots.txt
03 December 2016, 14:38
Navigatie
Ledenenquête
Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen?

Ja
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Ja 39% [88 stemmen]
39% [88 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Nee 61% [136 stemmen]
61% [136 stemmen]

Stemmen: 224
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25 jun 2009

Enquête-archief
Steun ons
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Online Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

Webserver problemen

Gertje
Hallo,
Ik heb apache draaien op een pc achter de LB. Deze doet het gewoon als ik naar http://192.168.1.2 surf. In de firewall configuratie in het standaard menu heb ik een forward gemaakt naar poort 80:
http Ja TCP 80 80 192.168.1.2 mer0
Dit zou toch genoeg moeten zijn? Bij www.grc.com geeft ie aan dat poort 80 gestealth is...
Verder heb ik voor torrents een poort geforward naar 192.168.1.3 (ja, klopt een ander ip adres :p):
torrent Ja TCP 32459 32459 192.168.1.3 mer0
Dit werkt prima, bij www.grc.com geeft ie ook aan dat de poort open staat...

Wat doe ik fout?

Geert

P.S. Ik heb verschillende topics gelezen, maar heb geen oplossing gevonden...
 
rrozema
Weet je zeker dat jouw apache server op poort 80 draait en niet op 8080 oid? grc.com kan een open poort namelijk alleen maar 'zien' als er daadwerkelijk een server achter hangt. Als jouw portforward naar een niet bestaand ip adres of een poort waar geen enkel proces op luistert wijst, dan zal grc ook zeggen dat 'ie stealth is.

Als je het niet voor elkaar krijgt, probeer dan eens je huidige port mapping helemaal weg te halen en opnieuw aan te maken. Je instellingen zoals je die gepost hebt, kloppen gewoon. Je theorie is in orde, misschien heb je ergens een typefoutje gemaakt, dat je nu over het hoofd ziet.
 
deadbox
Misschien een firewall op je webserver die wel verkeer toelaat van het LAN maar niet van buiten?
 
Gertje
Hoi rrozema,
bedankt voor je snelle reply...

Heb zeker weten het zaakje onder poort 80 draaien; uit mijn httpd.conf:
Listen 80

Na opnieuw de configuratie gemaakt te hebben lukt het nog niet... Maar ik ga nu slapen en probeer het morgen verder..
Wink
 
RewinD
Probeer anders eens om te testen poort 8080 op mer0
en dan te forwarden naar je 192.168.1.2 poort 80

dan ff in de browser http://jouwip:8080 en kijk of je er
dan wel op komt? misschien dat de LB poort 80 ergens
"reserveert" voor zn eigen webinterface vanuit buiten.
GreetZ RewinD.

Begin de dag met een lach, zo kom je de dag wel door!

Counter "Mijn Internet doet het niet" : 878
 
Wout
@Gertje, krijg je het LB config scherm? Als dat zo is, een proxy gebruiken!
 
rrozema
RewinD schreef:
misschien dat de LB poort 80 ergens
"reserveert" voor zn eigen webinterface vanuit buiten.


Dat is niet zo. Bij mij draait ook een webserver op poort 80 en doet het prima (van buitenaf).
 
mesa57
Ik heb in Apache wel eens meegemaakt dat ik in de config het externe ip adres moest opgeven anders deed hij het niet. Vraag me niet waar precies, dat is al een tijd geleden. Probeer eens of Abyss webserver (te configureren in 20 seconden) wel werkt :
http://www.aprelium.com/abyssws/
Gewijzigd door mesa57 op 03 april 2007, 11:58
 
spatieman
de pc waar je webserver opdraait.
krijgt die het IP via DHCP ,of heb jedat vast ingegeven.

en waar heb je de forwarding ingevoerd?
in standaard menu, bij firewall ,of advanced?


het isn amelijk zo dat je nu ook in de firwall opties instandaard ONBEPERKT poortjes kan open zetten.
 
Richard
http Ja TCP 80 80 192.168.1.2 mer0

Hieraan is te zien dat hij hem bij advanced heeft aangemaakt. Ik vraag me sowieso af waarom mensen die moeilijke weg kiezen die vaker ook nog problemen geeft.
Gewoon weghalen en via standaard instellen, dan weet je tenminste zeker dat je geen fouten maakt.

dat ik in de config het externe ip adres moest opgeven anders deed hij het niet

Dat moet dan een antieke versie geweest zijn, kan wel zijn dat er een naam of anders intern ip opgegeven moet worden, extern is niet (meer?) noodzakelijk.

Dit zou toch genoeg moeten zijn? Bij www.grc.com geeft ie aan dat poort 80 gestealth is...

Stealth is niet "closed" dus echt dicht zit ie niet, misschien dat die forward toch nog niet helemaal lekker is en dus maar deels open staat.

Wat dat betreft kun je dus het beste die forward weghalen en dan aanmaken in de standaard config.
Verder ook naar de tips van spatieman kijken, vooral die vraag over DHCP.

Greetings, Richard.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Webserver problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Problemen na Upgrade Algemeen 16 27 november 2016, 19:21
Opzeggen / legale contractbreuk nav. recente problemen? Storing 7 13 november 2016, 00:23
Problemen SIP-registratie Eigen modem configuratie en problemen 10 29 augustus 2016, 21:21
Problemen met pinautomaat Onopgeloste aangemelde problemen bij Online 8 19 augustus 2016, 13:01
ADSL problemen, overstappen naar VDSL? Snelheid 6 30 april 2016, 12:13
Goedemiddag bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord



Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| Johan401:42:30
| Tiger03:03:51
| dutch flash04:07:39
| Roroko04:18:09
| Wanabo04:27:01
| Lutz08:14:25
| Ronsworld15:11:14
| ronald schuit15:17:15
| okkie_199417:13:08
| trebor60 1 dag
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

15 november 2016, 21:47
Online.nl=amateurs

05 november 2016, 16:44
Hallo allemaal, Vanaf 18 oktober heb ik geen verbinding meer. Bijna elke dag bellen met klantendienst, 5 a 6 keer emailen naar de klantenservice niets opgelost. Nog steeds geen verbinding dus geen

01 november 2016, 19:42
in helmond dezelfde storing

27 oktober 2016, 23:15
@ MGuitink Om weer in het modem te komen, eerst restten via het verzonken knopje aan de zijkant van het modem.

27 oktober 2016, 13:39
Hoe kan ik het wachtwoord voor mijn huawei hg655d opnieuw instellen?