obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox configuratie en problemen
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Onderwerp afdrukken
Webserver problemen
Richard
Neen, met een eigen dns werkt het ook niet. Die heb ik namelijk draaien.
Bij een DNS geef je de naam op. De DNS server maakt ook verbinding met de externe DNS servers, die zoeken de domeinnaam ook voor je op en dan kom je weer bij je externe ip uit, blijft lood om oud ijzer.

Als je geen proxy wilt gebruiken kun je het ook via de hosts file oplossen van je pc.
Daar zet je dan het volgende in:
192.168.0.3 jouw.domeinnaam.nl

Als je dan jouw domeinnaam in je browser intypt, verbindt de browser automatisch met het interne ip adres, en kun je toch zien of alles goed draait op de domeinnaam.
Alleen heb je dan geen 100% zekerheid dat het van buitenaf ook goed werkt maar dat is snel genoeg even door een kennis getest.

Greetings, Richard.
 
rrozema
aaargh, ie7 wist je complete verhaal als je op drukt terwijl je in het "onderwerp beantwoorden" scherm zit... De volledige uitleg die ik al had getypt is nu dus weg.... ok, nog maar eens dan.

Probeer het toch eens met een proxy server, want je loopt een risico dat je je livebox configuratie scherm aan de buitenwereld geeft als ik je beschrijving zo lees.

Omdat de livebox geen NAT-loopback ondersteunt kun je niet via het externe ip-adres op je eigen web server komen. Je kunt er alleen komen door naar het interne ip adres van je web server zelf te gaan. bijv: http://192.168.1.11:8888. Maar misschien gebruikt jouw webserver de url naam om op de juiste site terecht te komen (bijv. apache kan zo geconfigureerd zijn). In dat geval zal je via http://192.168.1.11:8888 enkel op de default web site terecht komen. Andere sites die je op dezelfde server draait kun je zo niet bereiken. Dat werkt alleen wanneer je de naam van je site in je hosts file opneemt. De hosts file is een soort 'telefoonboek' voor url's. Per regel kun je een ip adres opgeven plus de naam die je aan dat ip adres wilt geven. Bijvoorbeeld:

192.168.11 www.mijndomein.nl

Wanneer je deze regel in je hosts file hebt staan kun je in internet explorer http://www.mijndomein.nl intypen en dan kom je op je web server terecht. Het cijfer dat je achter : in kunt typen is het poort nummer waarop je web server luistert. Bij jou is dat blijkbaar 8888, dus voor jouw server moet je dan http://www.mijndomein.nl:8888 intypen.

De hosts file moet in de map c:\windows\system32\drivers\etc\ staan. Standaard staat die file er nog niet, Als het goed is staat er wel een file die hosts.sam heet; maak hiervan een kopie en hernoem die naar hosts (dus zonder .sam). en dan kun je er in zetten wat je maar wilt.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Webserver problemen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Problemen met GeForce Now (Cloud gaming) Helpdesk : 4 19 sep 2020
Na opzeggen van Online beginnen de problemen pas. Klacht over Online : 8 16 mei 2018
Problemen na Upgrade Algemeen : 19 11 dec 2017
problemen met Zyxel VMG8924 b10 Algemeen : 5 12 jun 2017
Problemen SIP-registratie Eigen modem configuratie en problemen : 15 13 dec 2016
Advertentie