obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
Mailen vanuit LAN
mesa57

Quote

rrozema schreef:
Dat lijkt me iemand die vraagt om dezelfde server van zowel het eigen netwerk als ook vanaf het internet te benaderen, toch? Smile

O, maar dan kan gewoon hoor, alleen niet met 1 PC (laptop) zonder instellingen of een ander account te definieeren.
 
Wanabo
Controleer even of op de laptop onder netwerkverbindingen bij proxy de optie bypass proxy for local connections aangevinkt staat. Zo ja zet die uit dan gaat alles via de proxy lopen waarvan Walter aangeeft dat het wel werkt.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Walter
Leuk om te zien dat er zo veel met met meedenken...

Het probleem is nu uitgebreider: Komtie.

Ik heb mijn provider mijn mx-record laten aanpassen. Hij verwijst nu naar mijn eigen ip adres. Via de webmail gaat alles weer goed. Mail komt netjes binnen en ook de uitgaande mail gaat prima.

Echter....

Als ik op de mailclient op een pc in mijn lan mijn mailserver (die dus in hetzelfde lan hangt) wil benaderen, krijg ik bij het ontvangen van de mail de volgende fout:

Bezig met ontvangen is een fout (0x80042108) opgetreden: Er kan geen verbinding worden gemaakt met de werver voor inkomende e-mail (POP3). Als u dit bericht blijft ontvangen, neemt u contact op met de serverbeheerder of internetprovider (ISP).

Het maakt niet uit of ik de naam van mijn mailserver ingeef, of het ipadres aan de lan kant, het werkt gewoon niet. Ik kan by the way wel gewoon pingen naar de naam van mijn mailserver, ik zie dan dat hij naar het goede IP adres gaat en ik krijg netjes antwoord.

Heeft dit ook weer te maken met dat NAT?

Ik ben benieuwd naar jullie ideeën en tips, bedankt alvast!
 
rrozema
Ja, dit is precies het boven beschreven probleem; de livebox ondersteunt geen NAT-loopback. Alle verkeer dat van 'buiten' komt wordt netjes via de port-forward doorgestuurd naar jouw mail server. Komt het verkeer echter van 'binnen', dan werkt diezelfde port-forward niet.

Het is niet de mail server die antwoordt op jouw ping, maar de livebox. Je verbinding komt gewoon niet op je server terecht maar blijft hangen in de livebox.
 
mesa57
Het IP adres aan de lan kant, zoals hij schrijft, zou wel moeten werken. Dat staat buiten de NAT loopback.
 
rrozema

Quote


Het maakt niet uit of ik de naam van mijn mailserver ingeef, of het ipadres aan de lan kant, het werkt gewoon niet.


Deze zin kan op 2 manieren gelezen worden. Ik geloof dat je hier het externe ip adres bedoelt en niet het interne 192.168.1.x adres. Als je het interne adres gebruikt, dan zal het wel werken, maar natuurlijk niet meer zodra je niet meer aan je eigen netwerk zit. Klopt het dat je het externe ip adres bedoelde?
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Mailen vanuit LAN', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Mailen vanaf Samsung Algemeen : 1 16 jun 2018
Huisnummer Orange niet vanuit buitenland te bereiken. Storing [Speedtouch 706(WL)] : 7 27 feb 2007
Advertentie