obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Onderwerp afdrukken
Welk modem kan ik gebruiken met Online ADSL extra/familie?
rrozema
Zucht... lees nou toch eens wat er staat. Even een quote van onze FAQ pagina:

Quote

ADSL Extra (Family)

Provider Orange
Abonnementsvorm ADSL Extra (Family)
Verbindingsprotocol 1483 Bridged IP (RFC1483) LLC
VPI / VCI 8 / 35
Primary DNS server: 194.134.5.55
Secondary DNS server: 194.134.5.5
ADSL modulatie: G.992.1 - G.DMT


Zie jij hier ergens staan dat je je router in bridge mode moet zetten? Nee, dus. Er staat wel een protocol genoemd waarin het woord 'bridged' voorkomt. Dat betekent dat het IP verkeer over ATM wordt verstuurd, ge-bridged dus, niet dat je je router enkel in bridge mode kunt gebruiken.

Reset je router nog maar eens naar z'n fabrieksinstellingen en draai daarna de installatie wizard nog maar een keer. Kies nu voor router mode en het protocol dat zo veel mogelijk lijkt op "1483 Bridged IP (RFC1483) LLC". Dan kom je er vast wel uit.
 
TCP_IP
780i met de I van ISDN ....
weet je ook 100% zeker dat je juiste modem gekozen/aangeschaft hebt?
Viel me op vandaar deze vraag !

pas eerste bovenstaande instellingen maar toe

http://nl.wikipedia.org/wiki/ADSL

Annex A, Annex B

ADSL kan volgens de Annex A of volgens de Annex B methode op een telefoonlijn geplaatst worden. Annex A wordt in de meeste landen toegepast op analoge telefoonlijnen. Omdat de door Annex A gebruikte bandbreedte overlapt met de bandbreedte die een ISDN lijn gebruikt, kan op een ISDN lijn alleen Annex B ADSL gebruikt worden. In België en Nederland wordt Annex A ADSL dan ook toegepast op analoge telefoonlijnen, en Annex B ADSL op ISDN telefoonlijnen.

In Duitsland wordt echter alleen de Annex B variant toegepast, zowel voor ISDN als voor analoge lijnen. Dit heeft als klein nadeel dat er op een analoge lijn iets minder bandbreedte beschikbaar is voor ADSL (in feite blijft een stukje bandbreedte ongebruikt), maar heeft als groot voordeel dat slechts één uitvoering nodig is van een ADSL modem. Dit kan leiden tot lagere productiekosten. Bovendien hoeven gebruikers die omschakelen van ISDN naar analoog, of omgekeerd, geen nieuwe ADSL hardware aan te schaffen.

Technisch gezien werkt een Annex B ADSL modem uitstekend op een analoge lijn, alleen wordt dit in Nederland en België procedureel niet ondersteund.
 
Keithl
@ Rrozema: Helaas moet ik u medelen dat ik de FAQ idd eerst heb gelezen en ik had daarna nog de alle mogelijke opties gedaan waarna het naar WANADO leidt als optie heeft gekozen en getest! voordat ik hier een post zet.
Maar goed, voordat er weer gezucht wordt, het werkt nog steeds niet!


@TCP_IP: Als die I erop staat, kan ik dan geen ADSL-lijn van Orange erin doen? Als ik die wikipedia goed heb gesnopen, dan is het dus als ik een ST 780 WL had gehaald dan, zou het wel gaan werken!! Sad
 
rrozema
@Keithl: uit je beschrijving lijkt het toch echt alsof je je router in bridge mode hebt gezet. Als dat niet is wat je bedoelde, dan heb je het misschien niet duidelijk genoeg beschreven. Het doet er ook niet toe, want ondertussen heeft TCP_IP het werkelijke probleem al boven water gehaald: dat 'i'-tje had ik over het hoofd gezien. Je hebt inderdaad de verkeerde hardware gekocht. Ik hoop echt voor je dat je 'm kunt ruilen.
 
Keithl
zucht...nou ik denk dat ruilen niet mogelijk is, want ik heb hem ook tweede hands via I-net gehaald! najaa...door verkopen dus en een Speedtouch halen wat in deze lijst staat!! zoals ST546 v6 of ST716 v5

maar toch bedankt Rrozema en TCP_IP
 
Keithl
Ok,
Ik heb een modem via MP.nl gezien, deze is een speedtouch 546 v6, maar die speedtouch was van speedlinq geweest!!

(wegens verandering van abbo naar orange, moest hij van orange hun bijgevoegde st 546 gebruiken....)

Kan ik de speedtouch 546 v6 (wat gekregen werd van speedlinq) gebruiken??

ps. Misschien is dit een domme vraag hoor, maar ik ben zoo noob in dit gebied!

alavast bedankt!
 
rrozema
Ik heb zelf ook een speedtouch 546v6. Al een hele poos. En hij werkt prima. Ik heb 'm nu in bridge mode draaien omdat ik er een router met meer mogelijkheden achter wilde, maar hij heeft hier ook al een tijd als router gedraaid en ook dat werkte prima.

Denk er wel om dat de 546 geen wireless aan boord heeft. Als je wireless wilt, dan heb je dus nog een access point/router nodig (je zou daar die andere st voor kunnen gebruiken).
 
Keithl
dus het maakt niet uit dat het van een Speedlinq (KPN)uitvoering is!
 
rrozema
Ik hou een kleine slag om de arm; ik weet bijvoorbeeld niet of Speelinq er een speciale firmware in heeft gezet of een administrator password in gezet heeft dat jij niet kent. Beide problemen kunnen (met voldoende kennis van zaken) opgelost worden, maar het kost dan wel iets meer moeite dan als je gewoon een nieuwe router in de winkel zou halen en de handleiding kan volgen... Ik verwacht echter geen problemen.
 
Josje
Hoi, ik heb eergisteren geregeld dat mijn abbo orange light, wordt omgezet naar abbo orange extra, ik heb om een huurmodem (draadloos) gevraagd, iemand enig idee wat voor modem ze dan leveren?
Ik heb ISDN.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Welk modem kan ik gebruiken met Online ADSL extra/familie?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
paar keer per dag wifi uitval met zyxel VMG8324-B10A modem Algemeen : 2 13 jan 2021
Zyxel modem. Slechte wifi? WiFi : 1 06 okt 2020
Beveiligingsmodus aanpassen in modem. Eigen modem configuratie en problemen : 1 22 jun 2020
Online.nl Eigen modem configuratie en problemen : 5 30 mrt 2020
Online maximaal internet pakket Snelheid : 2 18 mrt 2020
Advertentie