obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Onderwerp afdrukken
Welk modem kan ik gebruiken met Online ADSL extra/familie?
FredF
Ik heb wat dingen geprobeerd maar het lukt niet echt.
Het idee was om een poort van de Zyxel in DMZ te zetten, en daar de Fritzbox op aan te sluiten maar dat lukt niet.
In de Zyxel kun je namelijk alleen een Ip adres in de DMZ zetten.
En dat betekend volgens mij weer dat je de DHCP via de Zyxel moet laten lopen.
Het instellen van de Portforwarding op de Fritxbox is in dat geval uitgeschakeld.
De Zyxel ondersteun geen Loopback die ik in combinatie met de portforwarding wil gebruiken en die heb ik nodig.

Misschien dat het wel lukt om een LAN poort van de Zyxel in het DMZ te zetten via Broadband en dan Add New Wan Interface. Maar of en hoe dat zou moeten zou ik niet weten.
 
Lutz
Wat wil je bereiken met een fritz!box achter de Zyxel? Hoe je een DMZ configureert weet ik niet goed, maar Zyxel vertelt het een en ander in het Engels:

http://www.zyxel.com/tr/tr/guidemo/zy...h_DMZ.html
"Taal is dat ene stuk gereedschap uit de menselijke gereedschapskist dat goed lijkt te zijn voor alle doeleinden." Hayes, S.C., Strosahl, K.D., Wilson, K. G. (2012) Acceptance en Commitment Therapie, tweede druk, Amsterdam: Pearson
 
FredF
Loopback wil niet met de Zyxel. Ik heb nu contact opgenomen met AVM Support [service@avm.de], de Helpdesk van Fritz!Box. Volgens mij gaat er iets niet goed bij de Friz!Box
 
FredF
De firma Zyxel vertelde via de mail dat Loopback bij het modem aan staat maar dat de firmware van Online dit heeft uitgeschakeld.
Helaas... via telnet naar de Xyxel kun je van alles instellen maar niet loopback.

Ik kreeg de fritz!box via dmz achter de Zyxel niet werkend, ook niet na hulp van de fabrikant AVM Support.
Naar mijn mening is de Fritz!box defect en heb ik hem daarom voor reparatie opgestuurd.
 
vossejongk

Quote

bulentm schreef:

De allernieuwste Fritsboz 7490 werkt ook, en zorgt voor een heerlijke thuisnetwerk. Vele malen stabieler dan de Huawei. Al een maand geen enkele hikup gehad. Helaas de snelheid niet vergeleken met de Huawei.

Aandachtspuntje is dat je goed oplet bij de setup:
onder internet / account information / is accountinformation required "no selecteert". Anders zit je hopeloos te pielen met spaties en leeg laten (wat niet mag) om de account informatie te omzeilen.

Succes!
Bulent


Weet jij (of iemand anders) of deze ook werkt met Online internet + interactieve TV? De verbinding wordt de 18e opgeleverd, en dan zou ik graag meteen een eigen modem eraan hangen.
 
FredF
Ik heb het niet aan de praat gekregen met de FritzBos.
Via een ander topic, http://online.gebruikers.eu/forum/viewthread.php?thread_id=5877&highlight=zyxel&pid=51462#post_51462 kreeg ik support van Baboon.
Zoals je daar kunt lezen, ga ik Online TV niet gebruiken
 
carap
Inmiddels zijn de meeste modems legacy materie en dus lastiger te verkrijgen of tegen veel te hoge bedragen.

Wellicht is het tijd om een lijst te maken van specificaties waar een modem minimaal aan moet voldoen om op een Online verbindingen te werken b.v. MAC cloning, Annex A, ADSL2+, Wi-Fi, Voip, etc., etc.

Als je als klant een eigen modem aanschaft let hierop: bla 1 t/m bla 10.
Addendum: DD-WRT en Tomato bijbetrekken... zou wel leuk zijn Grin

Als standaard gebruiker wordt je bedolven onder alle merken en specificaties .... zelfs op tweakers.net is het zoeken geblazen.
Gewijzigd door carap op 09 augustus 2016, 23:45
 
kadaamen
Weet iemand of de instellingen veranderen bij het overzetten naar het KPN netwerk? Ik heb nu een Fritz!Box 7170 draaien op een ADSL Extra abonnement. 3 November zou ik overgezet moeten worden.
 
Tiger

Quote

kadaamen schreef:

Weet iemand of de instellingen veranderen bij het overzetten naar het KPN netwerk? Ik heb nu een Fritz!Box 7170 draaien op een ADSL Extra abonnement. 3 November zou ik overgezet moeten worden.

ik weet niet of die instellingen bij jou wijzigen zelf ben ik omgezet op de 5e van deze maand en ben na het omzetten op het KPN netwerk iets meer dan de helft in snelheid terug gegaan heb al een paar keer gebeld met de helpdesk maar die zeggen iedere keer dat bij het omzetten v.d. verhoging die ik zou krijgen alles in orde komt maar daar geloof ik erg weinig van omdat bij het omzetten ik zelf iets meer snelheid zou moeten krijgen.
Heb ze al verteld dat ze mij op het verkeerde profiel omgezet hebben omdat ik maar max tussen de 7.5 en 8 Mbps heb maar ze blijven star volhouden dat alles in orde komt.
Zal morgen als ik thuis ben checken of er iets gewijzigd is zo niet bel ik weer hoe e.e.a. nu geregeld gaat worden anders trek ik de stekker eruit.
 
Lutz
Het is handig indien je een paar dagen voor het overzetten het offiieel modem kan aansluiten. Probeer 14 dagen van tevoren aan te houden. Dan kan Online nog proberen te kijken of er nieuwe firmware nodig is bij het modem.
Na het overzetten kan je dan zien op de instellingen nog hetzelfde zijn of niet. Ik denk het ergste wat je kan gebeuren is dat je van ADSL naar VDSL overgaat en voortaan een veiligheidsriem moet dragen om bij het internetten niet de stoel af te vallen.

In mijn geval ging ik van 30Mbps naar 50Mbps en ik heb geen riem meer nodig.
"Taal is dat ene stuk gereedschap uit de menselijke gereedschapskist dat goed lijkt te zijn voor alle doeleinden." Hayes, S.C., Strosahl, K.D., Wilson, K. G. (2012) Acceptance en Commitment Therapie, tweede druk, Amsterdam: Pearson
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Welk modem kan ik gebruiken met Online ADSL extra/familie?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
paar keer per dag wifi uitval met zyxel VMG8324-B10A modem Algemeen : 2 13 jan 2021
Zyxel modem. Slechte wifi? WiFi : 1 06 okt 2020
Beveiligingsmodus aanpassen in modem. Eigen modem configuratie en problemen : 1 22 jun 2020
Online.nl Eigen modem configuratie en problemen : 5 30 mrt 2020
Online maximaal internet pakket Snelheid : 2 18 mrt 2020
Advertentie