obey-robots.txt
03 December 2016, 14:34
Navigatie
Ledenenquête
Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen?

Ja
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Ja 39% [88 stemmen]
39% [88 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Nee 61% [136 stemmen]
61% [136 stemmen]

Stemmen: 224
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25 jun 2009

Enquête-archief
Steun ons
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Online Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

Probleem met Eigen server

DJP
Hallo,

Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn eigen server toegankelijk maak voor buiten af?

Ik heb een linux server draaiend en heb geprobeert in de live box de poorten te forwarden, maar op poort 80 blijft het configuratie scherm van de livebox staan.

Ik heb al van alles geprobeert maar ik zou me god niet meer weten wat ik verder nog zou moeten.

Ik hoop spoedig wat te horen,

Vriendelijke groeten

Dennis

Edit: Het gaat btw over een HTTP server
Gewijzigd door DJP op 17 juli 2009, 17:54
 
rrozema
ALs je even zoekt, dan zul je al snel vinden dat de livebox wel port-forwards ondersteunt, maar dat je dan zelf geen gebruik kunt maken van die port-forwards. Een verzoek van buitenaf wordt wel naar de server geforward, verzoeken vanaf de LAN kant van de router worden echter niet geforward. M.a.w. anderen kunnen jouw server wel benaderen maar jij zelf niet. Ik weet niet wat de officiele naam voor deze feature is, wij noemen het "NAT-loopback" en de livebox kan dat dus niet.

Bij http kun je nog wel iets doen om zelf wel je server te kunnen testen: je kunt een proxy server instellen in je browser. Bijvoorbeeld proxy.online.nl. Jouw browser zal dan aan de proxy server vragen om de pagina voor hem te openen i.p.v. dat zelf te doen. Door deze omleiding komt het verzoek nu wel van 'buitenaf' en wordt je door de livebox dus nu wel geforward naar de server. Helaas kun je lang niet voor alle protocollen zo'n proxy gebruiken, dus voor andere typen servers zal dit vaak niet werken. Maar voor http dus gelukkig wel. Vergeet niet om de proxy instelling weer weg te halen als je klaar bent, want je maakt waarschijnlijk voor andere sites enkel je browser er trager mee.
 
DJP
ah-hah! oké!

Dus hij was dus wel benaderbaar?
Is goed, dan zal ik het morgen even uittesten Wink
 
DJP
Ik krijg het nog niet voor elkaar...

Ik geloof dan toch echt dat ik iets fout heb ingesteld... maar ik zou niet weten wat...

Ook moet ik toe geven dat dit de eerste keer is dat ik dit doe...

Ik heb alleen ervaring met dingen op een lokaal niveau te moeten doen, i.v.m. opleiding.
 
TCP_IP
Heb zelf ook al wat linux webservers succesvol ingericht dus zal een poging wagen om je te helpen.

Zou je een screenshot van je portforwards willen maken en posten, eens kijken of daar iets aan af valt te lezen.

Verder hoe zit de configuratie van je webserver in elkaar? Heb je gewoon een simpel pakket als Xampp gekozen (aanrader).
Of Apache zelf handmatig geconfigureerd.

Welke linux distro gebruik je ?
Heb je een firewall erop draaien die evt. iets blokkeert?
Heb je je webserver wel een vast IP gegeven en daarnaartoe de portforwards gemaakt?


Transmission Control Protocol over Internet Protocol

Voor al je Windows en PC problemen kun je terecht op www.xpvista.nl !
 
frahes
Ik heb ook een port forward aangemaakt en draai zelf mn eigen wamp server. Poort 80 forwarden naar mn interne adres zou dan al genoeg moeten zijn toch?
Ik lees net dat door een beperking je zelf niet kunt testen of de site nu daadwerkelijk benaderbaar is.

Ik probeerde het via mn werk dmv een vpn maar dat gaat natuurlijk ook niet werken Sad
Gewijzigd door frahes op 19 juli 2009, 16:41
 
TCP_IP
Stel dan een proxy in in je webbrowser zoals Rrozema voorstelde.

Ter informatie, het werkt. Ik zie je WAMP server.
Joomla geinstalleerd Wink
Transmission Control Protocol over Internet Protocol

Voor al je Windows en PC problemen kun je terecht op www.xpvista.nl !
 
frahes
TCP_IP schreef:
Stel dan een proxy in in je webbrowser zoals Rrozema voorstelde.

Ter informatie, het werkt. Ik zie je WAMP server.
Joomla geinstalleerd Wink


Tenk joe! Smile

ff weer mn ipadres weggehaald hehe...

Edit: met proxy.online.nl zie ik 'm ook idd. Las er ff overheen denk ik. Bedankt iig voor het testen TCP_IP Wink
Gewijzigd door frahes op 19 juli 2009, 17:18
 
DJP
TCP_IP schreef:
Heb zelf ook al wat linux webservers succesvol ingericht dus zal een poging wagen om je te helpen.

Zou je een screenshot van je portforwards willen maken en posten, eens kijken of daar iets aan af valt te lezen.

Verder hoe zit de configuratie van je webserver in elkaar? Heb je gewoon een simpel pakket als Xampp gekozen (aanrader).
Of Apache zelf handmatig geconfigureerd.

Welke linux distro gebruik je ?
Heb je een firewall erop draaien die evt. iets blokkeert?
Heb je je webserver wel een vast IP gegeven en daarnaartoe de portforwards gemaakt?



Hartstikke bedankt dat je een poging wilt wagen Wink

Ja, ik heb een simpel pakket als Xampp gebruikt Wink die leek mij inderdaad wel zo handig!

Ik gebruik gewoon Ubuntu desktop versie, ik heb geen firewall op mijn server draaien, en oei... Dat laatste ben ik inderdaad vergeten!

Hier zijn de screenshots

http://i221.photo...licies.jpg

http://i221.photo...zingen.jpg

http://i221.photo...oorten.jpg
 
TCP_IP
Oh dacht dat topic al opgelost was, niet goed naar de namen gekeken. Dat is dus ook de reden waarom men eigen topics moet aanmaken Pfft

Oké, back on topic:

Haal alles maar weg, reset bij voorkeur je livebox naar fabrieksinstellingen als dit het enige is wat je erin hebt staan.

Vervolgens:

1.
* Open internet explorer
* Vul in adresbalk in 192.168.1.1
* Ga naar tabblad firewall (*note, NIET onder geavanceerd)
* Daar kun je je port forwards instellen.

zie plaatje 1.
firewall4yo

Wat er nu in het plaatje staat is even niet van toepassing !

* Vul een toepasselijke naam in voor je forward (FTP bijv.)
* Toegang geactiveerd is uiteraard 'ja'
* Protocol is TCP
* Dan kun je de port-range toevoegen, kies 80 tot 80
* Bij ip-adres vul je het ip-adres in van je ubuntu machine (waarbij je een VAST IP hebt gegeven Wink )


Transmission Control Protocol over Internet Protocol

Voor al je Windows en PC problemen kun je terecht op www.xpvista.nl !
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Probleem met Eigen server', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Probleem: Hoe voeg ik VoIP Gegevens/Instellingen toe? Zyxel configuratie en problemen 29 15 september 2016, 23:19
Livebox ADSL Extra (Family) vervangen met eigen modem Livebox configuratie en problemen 4 10 augustus 2016, 15:48
probleem met zyxel VMG8324-B10A telefonie Zyxel configuratie en problemen 17 11 april 2016, 20:15
probleem met openen Huawei configuratiescherm Huawei configuratie en problemen 10 29 februari 2016, 20:33
ftp server Huawei configuratie en problemen 4 14 februari 2016, 23:46
Goedemiddag bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord



Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| Johan401:39:08
| Tiger03:00:29
| dutch flash04:04:17
| Roroko04:14:47
| Wanabo04:23:39
| Lutz08:11:03
| Ronsworld15:07:52
| ronald schuit15:13:53
| okkie_199417:09:46
| trebor60 1 dag
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

15 november 2016, 21:47
Online.nl=amateurs

05 november 2016, 16:44
Hallo allemaal, Vanaf 18 oktober heb ik geen verbinding meer. Bijna elke dag bellen met klantendienst, 5 a 6 keer emailen naar de klantenservice niets opgelost. Nog steeds geen verbinding dus geen

01 november 2016, 19:42
in helmond dezelfde storing

27 oktober 2016, 23:15
@ MGuitink Om weer in het modem te komen, eerst restten via het verzonken knopje aan de zijkant van het modem.

27 oktober 2016, 13:39
Hoe kan ik het wachtwoord voor mijn huawei hg655d opnieuw instellen?