obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Waarvoor en hoe gebruik je een switch, router of een access point achter dit modem? Hoe krijg ik mijn NAS, netwerkprinter, enz. in mijn netwerk? Hoe deel ik mijn web-, smtp-, ftp-, enz. server met anderen op het internet? Hoe kan ik online spellen spelen op mijn xbox, ps3, wii, psp, enz.? Hoe sluit ik mijn iphone, ip-tv, ip-telefoon, ata, enz. aan op deze router en moet ik dan nog speciale dingen instellen?
 Onderwerp afdrukken
Geen IP adres met speedtouch 510
thaumaturgy
Op de afbeelding van de speedtouch zie je bij vendor id ALCB / GSPN staan. ALCB staat voor Alcatel Belgie wat de fabrikant is van de chipset die in de speedtouch gebruikt wordt. GSPN staat voor Globespan wat de fabrikant is van de chipset die gebruikt word in de Utstarcom dslams van Telfort. Als het signal van Online afkomstig zou zijn zou je daar IFTN zien staan van Infineon Technology (de fabrikant die gebruikt wordt in de Eci Dslam's van Online. Dit signaal is dus niet afkomstig van Online.


Ik vermoed dat de verbinding van de vorige bewoner wel technisch is afgesloten, en dat de witte aansluiting jouw aansluiting is, maar administratief nog niet waardoor er geen nieuwe verbinding geleverd kan worden. Het is dus helaas afwachten.
 
Dal
Ok bedankt voor het duidelijke verhaal.
Het kan dus zo wezen dat het groene omcirkelde punt op het ISRA punt wel van Versatel/Tele2 is, het rode omcirkelde punt uiteindelijk mijn verbinding moet worden, maar dat alleen bij Online administratief nog een contract loopt, maar het bij KPN technisch al is afgesloten. In dat geval lijkt het me slim KPN eens te gaan bellen om te kijken of ze me weer kunnen aansluiten. Iedereen bedankt voor het meedenken! Smile
 
Dal
Even een update. Inmiddels heb ik met KPN contact opgenomen. Die konden mij niet helpen en verwezen me naar Online.
Online weer gebeld en die hebben het doorgestuurd naar de Technische dienst. Ik word na verloop van tijd door hun teruggebeld over wat ze voor me kunnen doen.

Ik ben er inmiddels achter dat het groen omcirkelde lijntje wat wel signaal gaf, wel van mijn bovenbuurman is. Dus dat is het Tele 2 signaal. Het rode omcirkelde signaal is dus het signaal waar nu nog Online op geleverd wordt aan de vorige bewoonster. Volgens Online moet deze connectie het gewoon doen en er is ook geen melding dat deze verbinding is afgesloten bij KPN.
Nu is mijn vraag: Waarom geeft de speedtouch dan geen connectie aan? Line state down zegt hij.
Kan de Speedtouch 510 dan niet met het Online signaal overweg of is er meer aan de hand?
Gewijzigd door Dal op 07 augustus 2009, 17:43
 
rrozema
De ST510 kan inderdaad geen adsl2+ signaal aan. De 510 is een verouderd model dat slechts de adsl 1 standaard (maximaal 8Mbps) ondersteunt. Ik zou verwachten dat je aansluiting automatisch zou terugvallen op adsl 1 wanneer je er een zo'n ouder modem op aansluit. Dus wat dat betreft klopt jouw situatie niet helemaal met mijn verwachting. Weet je zeker dat de groen omcirkelde aansluiting van je bovenbuurman is? Ik kan me namelijk voorstellen dat je geen line-sync krijgt op de rode aansluiting omdat je buurman's modem daar al op zit aangesloten; als je jouw modem er bij zou hangen heb je dan immers 2 modems parallel en dat werkt zeker niet. Dus om het te controleren; overleg even met je bovenbuurman en vraag of je even ie groene aansluiting mag loskoppelen; valt dan zijn verbinding weg, dan weet je zeker dat dit niet de Online aansluiting is en doe je gauw die aansluiting weer terug voor je bovenbuurman. Blijft zijn verbinding echter wel actief, dan heb jij je Online signaal gevonden. Feit blijft echter dat je een nieuwer modem nodig hebt om ten volle van de aansluiting gebruik te maken. Blijkt de rode aansluiting toch de Online aansluiting te moeten zijn, dan helpt wellicht het nieuwere modem nog.
 
Dal
Ik heb inmiddels het modem getest bij iemand die wel online heeft. Daar geeft de speedtouch wel signaal aan, dus het probleem ligt hier echt in huis.
Precies wat jij voorsteld heb ik al geprobeerd om er achter te komen welk signaal van mij is en welke van de buurman.
Ik heb hem erbij gehaald en de stekkers eruit getrokken. Hij had geen signaal meer toen ik de groene stekker eruit trok. Dus de rode is van mij. Als ik het modem direct aansluit op het rode omcirkelde punt krijg ik dus geen signaal. Als ik het signaal doorpatch doormiddel van de wit omcirkelde kabel naar mijn woonkamer heb ik evengoed geen signaal (logisch op zich). Er zit gewoon geen signaal op volgens het modem.
Er zijn trouwens nooit geen 2 modems tegelijk aangesloten geweest aangezien ik het modem direct aansluit op de groene of zwarte omcirkelde punten. Mijn buurman was toen op vakantie dus die heeft er niks van gemerkt dat hij even geen internet had.

Nu had een medewerker van Online mij gezegd.. "heb je al een ander aderpaar geprobeerd?" maar ik weet niet precies wat hij daar mee bedoeld.
Moet ik een draadje in elkaar prutsen met andere kleuren dan rood en blauw en zien of die het doen? Vind ik een raar verhaal, want in dat kastje boven het isra punt zitten ook 2 blauw/rode paren verbonden.

In ieder geval word ik nog gebeld door de technische dienst van Online. Ik ga het hun ook vragen waarom ik geen signaal krijg. To be continued...
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Geen IP adres met speedtouch 510', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
ZyXEL VMG8324-B10A Lan na 5min geen ip adres meer Zyxel configuratie en problemen : 2 08 jun 2020
ZyXEL VMG8324-B10A VDSL verbonden maar geen IP adres Helpdesk : 2 14 apr 2020
Overgestapt maar krijg geen IP (Opgelost) Opleveringsproblemen : 5 22 jan 2020
Overgestapt maar geen internet Algemeen : 2 05 jan 2020
Geen interactie tv Canal Digitaal! Bekend probleem online.nl Onopgeloste aangemelde problemen bij Online : 1 27 jul 2019
Advertentie