obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Onderwerp afdrukken
Huawei vervangen door Fritzbox 7170
Armidaamica
Dank u eze2601, met uw gegevens mijn Fritzbox 7360 werkt prima met internet en telefonie van Online.nl
 
micronikje
@jms319

succes
micronikje voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
blaxid
Iedereen die een bijdrage heeft gedaan aan deze topic heel erg bedankt, na enkele dagen worstelen met een Fritzbox 7340 heb ik dankzij deze topic mijn telefonie van online werkende gekregen.

Via Marktplaats had ik een FB 7340 aangeschaft echter zonder de Y kabel, hier was mijn eerste probleem heb ik die nu wel of niet nodig, nee niet nodig blijkt uit deze topic, je kan zo een rj11 telefoondraad inpluggen op de rj45 van de FB.
volgende probleem was de telefoon werkende te krijgen, even bellen met de helpdesk van Online over mijn wachtwoord en gebruikersnaam van de VoIP was verspilde tijd, volgens hun is dat je mailadres, niet dus blijkt achteraf, de tip om bij de Huawei sip VoIP te bekijken met firefox developers toolbar was onmisbaar hierdoor kon ik mijn echte gebruikersnaam en wachtwoord zien.
Alles was nu netjes ingesteld dus het zou moeten werken, Uhhh jammer niet dus, het vreemde was als ik een verandering had gemaakt in de instellingen dat de vorige soms plots weer tevoorschijn kwamen, oke tijd voor een echte reset van het modem dit heb ik 2 X gedaan, instellingen opnieuw ingevoerd en ja hoor het werkt Thumbs Up

Dank je allen voor jullie inzet en ga zo door.
 
jms319
@blaxid

Gefeliciteerd dat je je FB7340 ook aan de gang hebt gekregen. De Y-kabel heb je inderdaad (meestal) niet nodig. Die kun je gebruiken als je naast een ADSL-lijn ook nog een analoge lijn van KPN hebt, naast je Online VOIP-telefonie. http://router-faq.de/index.php?id=fbi...onwlan7340 geeft daarover (in het Duits) wat meer info - en over andere modems. Je kunt ook even op Y-kabel zoeken bij XS-jeweetwel voor de Nederlandse uitleg.

De FB73-serie heeft prettige apparaten weet ik uit ervaring. Daar ga je zeker veel plezier aan beleven.

Vergeet niet als alles goed werkt even je settings te backuppen onder System --> Backup (in advanced view). Kun je die later als dat nodig is altijd weer terugzetten zonder dat je alles opnieuw moet instellen. Kan handig zijn, maar dat had je vast al uitgevonden.

jms319
 
blaxid
@jms319

Thanks voor de reply, ik had inderdaad al een backup gemaakt, en van de settings ook een print screen van alle instellingen, zit veilig in een map Smile

De fritzbox bevalt uitstekend, eindelijk kan de Huawei in de kast.


blaxid
 
SilvesterER
Na een tijdje stoeien met de telefonie instelling blijkt Online meerdere Ipadres reeksen bij sipteledienst.nl te betrekken. In mijn Huawei modem staat
Registratieserver adres: 129.192.112.20 en dat wilde maar niet werken in mijn Fritz 7390. Op de screen shots eerder gevonden staat 129.192.112.52. Nadat ik deze heb ingevoerd, wilde de 7390 in een keer wel verbinden.

Nu alle diensten actief in modem.
 
blaxid
@SilvesterER

Ik heb ook 129.192.112.52 en deze werkt prima, zorg wel dat je de laatste update 6.03 download en installeer.
De instellingen blijven onveranderd in het modem.

groet blaxid
 
SilvesterER
@blaxid, als geregistreerd FritzMember was de e-mail ook al bij me beland. Ook alle postings van en op XS4All maken heel veel duidelijk,

Binnen onze IT afdeling, waarvan ik deel uit maken zijn meerdere Fritz! boxen ingezet, allen van XS4ALL, Was makkelijke klus. Eerst files vanaf ftp server opgeslagen en vervolgens meerdere modems tegelijk van de firmware voorzien.

In ieder geval dank voor de opmerkzaamheid!

Groet, Silvester
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Huawei vervangen door Fritzbox 7170', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritzbox instellen voor interactive TV Eigen modem configuratie en problemen : 2 24 jul 2022
Fritzbox 7590 Telefonie werkt niet Eigen modem configuratie en problemen : 5 05 feb 2022
Huawei HG655d WIFI bugs/troubleshoot topic Huawei configuratie en problemen : 27 16 mei 2020
Fritzbox 7390 valt steeds weg Eigen modem configuratie en problemen : 8 03 aug 2019
Fritzbox 3490 instellen Eigen modem configuratie en problemen : 4 20 mei 2019
Advertentie