obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Onderwerp afdrukken
Huawei vervangen door Fritzbox 7170
GMX
Ik heb inmiddels weer een poging gewaagd om telefonie op de Fritzbox 7170 werkend te krijgen, maar het lukt van geen kant. De Fritz staat nu als router (LAN-uitgang Huawei naar LAN 1 Fritz) geschakeld, ik heb internet achter de Fritz, maar telefonie wil niet. In tegenstelling tot het gebruik van de Fritz als modem/router (dus direct van tel.lijn naar DSL-ingang) lukt het me nu niet eens meer om m'n telefoonnummer geregistreerd te krijgen.
Vermoedelijk is er door Online iets gewijzigd (ze lezen de berichten op dit forum natuurlijk ook) waardoor telefonie via een Fritz op een simpele wijze niet meer mogelijk is. Misschien speelt de MAC van de Huawei een rol ......
Wat ik graag wil weten is of iemand na bijvoorbeeld half april nog kans heeft gezien telefonie op een Fritz werkend te krijgen. Iemand?

Met vr.gr.
GMX
 
I R Baboon
In de Huawei al "sip algemeen" uitgeschakeld?
Anders krijg nooit telefonie op de Fritz.
Kijk voor de beste satelliet links naar [url=Satelliet.start-plaats.nl]Satelliet.start-plaats.nl[/url]
 
GMX
Ga ik proberen, bedankt voor de tip Baboon!

Vr. gr., GMX

Automatisch samengevoegd met vorige post op: mei 07 2013 19:43:01:
Helaas, opnieuw geen resultaat, ook niet na het klonen van het MAC-adres. Redelijk makkelijk klusje: je kan bij de overview van de Huawei het MAC-adres uitlezen en je kan bij de Fritz ingeven welk MAC-adres de ISP verwacht (Advanced settings - Internet - Account information - Fritzbox MAC adress - "If your ISP expects a special MAC adress enter it here".). Ik ga er daarbij vanuit dat het ingegeven MAC adres dan zowel geldt voor internet als voor telefonie.
Let wel, de Fritz behoudt een eigen MAC adres, maar doet het tegenover de ISP (Online) schijnen alsof hij een ander (het hierboven ingevulde) MAC adres heeft. Ik wist niet dat zoiets mogelijk was, vind het wel slim. Overigens ben ik er niet wijs van geworden want telefonie werkt nog steeds niet.
Zodra ik weer wat tijd heb hang ik de Fritz opnieuw als modem/router direct buiten de Huawei om aan de telefoonlijn en dan maar kijken of het op die manier wel wil.

Vr. gr., GMX

N.B. Ik heb nog geen enkele reactie gehad op mijn vraag of iemand telefonie op de Fritz na half april werkend heeft gekregen .....
Gewijzigd door GMX op 07 mei 2013, 19:43
 
I R Baboon
Dat is jammer.
Nu weet ik ook niets meer om je te helpen.

Alleen een volledig vergelijk van alle instellingen met een werkende Fritz kan nog helpen, volgens mij.
Het is jammer voor jou dat ik niet telefoneer via Online, want anders kreeg je mijn settings.
Kijk voor de beste satelliet links naar [url=Satelliet.start-plaats.nl]Satelliet.start-plaats.nl[/url]
 
GMX
In elk geval bedankt voor de ondersteuning, Baboon.
Tot dusver heb ik het beste resultaat bereikt met het als modem/router gebruiken van de Fritzbox, dus helemaal buiten de Huawei om. Toen kreeg ik het in elk geval voor elkaar om mijn telefoonnummer te registreren. Volgende week zit ik weer wat ruimer in m'n tijd, dan probeer ik datzelfde nog een keer, maar dan met het MAC adres van de Huawei. Gebruik van de Fritz als router (vanuit LAN Huawei naar LAN1 Fritz) levert geen telefonie op, zelfs niet na aanpassing van de SIP-instelling in de Huawei.
Maar de aanhouder wint (uiteindelijk), opgeven kan altijd nog!
Mocht het toch op een bepaald ogenblik succesvol zijn dan post ik de oplossing natuurlijk hier.

Vr. gr., GMX
 
arosa
GMX, gebruik je normaal de Huawei voor draadloos internet of de Fritz!Box of iets anders? Ik ben benieuwd want ik vind het draadloze signaal van de Huawei maar niks.
 
GMX
Je hebt mazzel, ik zat net op het forum.
Ik gebruik het WLAN-gedeelte van de Huawei niet. Ingebouwde antenne(s) geven een te klein bereik. Achter een LAN-aansluiting van de Huawei hangen twee gescheiden netwerkjes van router achter router. Niet echt nodig, maar het is wel leuk om met routers te experimenteren. De routers zijn van Icidu, in elkaar gespijkerd door Proware Technologies Ltd., dezelfde fabrikant als van de beroemde TP-Link routers. Icidu's hebben hetzelfde binnenwerk als de TP-Link's, maar ogen niet en zijn daarom een stuk goedkoper.
Mocht je meer willen weten PB me dan.

Heb je ervaring met telefonie op de Fritz 7170 (zou mooi zijn!) post het dan hier want dat is voor mij en een hoop anderen interessant.

Vr. gr., GMX
 
arosa
Dank je wel voor de informatie. Om voldoende bereik te krijgen lijkt het me beter om het draadloos gedeelte van de Huawei uit te schakelen en er een "echte" router achter te zetten. Ik heb nog geen Fritz!Box maar wil er via Marktplaats wel eentje kopen. Ik zal me vast inlezen via dit gedeelte va het Forum.
 
jms319
Hallo,

ik heb hetzelfde probleem als GMX (9 mei). Ik heb ook een FRITZ!Box Fon WLAN 7170 Annex A met Firmware version 58.04.84 die ik als knutselproject aan de praat probeer te krijgen met Online telefonie als vervanging voor de Huawei. De FB heeft volgens mij wat meer leuke mogelijkheden qua telefonie (en ook meer updates van de firmware) dan de Huawei (hoewel ik de Huawei geen slechte modem vind). De nummerweergave op mijn KPN-telefoon werkt helaas niet samen met de Huawei (en dat vind ik toch wel jammer). Bij de FB werkt dat wel goed. Het leek mij daarom (ook voor Online) niet zo'n probleem om in zo'n geval te kunnen bellen met een ander modem dan de Huawei. In de Huawei is bellen via een andere sip-provider tenslotte ook gewoon toegestaan zonder dat je daarvoor een extra eigen modem moet gebruiken.

Internet werkt bij mij perfect op de FB en de registratie van VOIP met de VOIP login-gegevens van Online lijkt op het eerste gezicht ook helemaal in orde (FB geeft met het groene bolletje aan dat mijn Online nummer goed is geregistreerd. Ik heb de gegevens voor registratie ingevoerd zoals in ik die in dit forum heb gevonden (bedankt voor die info!).

Jammer genoeg kan ook ik geen verbinding krijgen bij uitbellen en bij inbellen gaat de telefoon over en zie ik zelfs wie er belt met de nummermelding op mijn KPN-telefoon. Zodra ik echter de telefoon opneem, verbreekt direct de verbinding zoals ook eerder beschreven in deze draad. Uitbellen via een andere sip provider (nonoh.net in mijn geval) werkt probleemloos, maar het zou wel mooi zijn als ik ook gewoon kon worden gebeld en kon bellen via Online.

Het Huawei MAC-adres kan ik niet klonen op mijn FB (ik kan de instelling daarvan niet invoeren zoals die werd beschreven in dit forum om dat te doen) maar ik vermoed dat dat niet nodig is voor VOIP (internet werkt ook zonder problemen met een ander MAC-adres). Ik hoop dat iemand nog met een 'gouden' tip komt om de FB (of een andere eigen modem) met telefonie van Online aan de praat te krijgen. Ook met een eigen modem heeft Online tenslotte telefonieklanten.

Groet,

jms
 
GMX
Ben heel benieuwd of je het voor elkaar krijgt!
Overigens staat mijn verhaal over het klonen van het MAC adres van de Huawei er misschien een beetje krom, het zou er als volgt moeten uitzien:
"Je kan bij de overview van de Huawei het MAC-adres uitlezen en je kan bij de Fritz ingeven welk MAC-adres de ISP verwacht (Advanced settings - Internet - Account information (linkerkolom, in het submenu onder 'Internet) - Configuration settings (rechterkolom) -Fritzbox MAC adress (helemaal onderaan) - "If your ISP expects a special MAC adress enter it here".
Misschien vind je het op deze manier.
Als je er wat telefonie betreft uit komt hou ik (en waarschijnlijk anderen met mij) me aanbevolen voor de juiste instellingen.

Vr. gr., GMX
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Huawei vervangen door Fritzbox 7170', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritzbox instellen voor interactive TV Eigen modem configuratie en problemen : 2 24 jul 2022
Fritzbox 7590 Telefonie werkt niet Eigen modem configuratie en problemen : 5 05 feb 2022
Huawei HG655d WIFI bugs/troubleshoot topic Huawei configuratie en problemen : 27 16 mei 2020
Fritzbox 7390 valt steeds weg Eigen modem configuratie en problemen : 8 03 aug 2019
Fritzbox 3490 instellen Eigen modem configuratie en problemen : 4 20 mei 2019
Advertentie