obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Meld hier je ervaringen met monteurs, vertragingen in de oplevering van je verbinding.
 Onderwerp afdrukken
Verloop bestelling ADSL Family
Optimist
Vanochtend was de status van de bestelling veranderd -- en dat in de nacht van Kerstavond naar 1e Kerstdag! De opleverdatum wordt 'verwacht' op 4 januari, zie http://www.jonk.name/Bestelling-ADSL/...tatus2.jpg.

Dat is een week later dan in eerste instantie door de helpdesk aangegeven. De helpdeskmedewerker sprak destijds van een aangevraagde installatiedatum van 28 december; kennelijk waren de werkzaamheden in de wijkcentrale niet meer in de laatste week van het jaar te plannen. Niet verbazingwekkend natuurlijk!

Optimist
 
Optimist
Zojuist per post een brief ontvangen waarin de leverdatum per 4 januari 2007 wordt bevestigd. Zie http://www.jonk.name/Bestelling-ADSL/...rdatum.jpg voor een bewerkte versie van de brief.

Feitelijk is dit een schriftelijke bevestiging van de status die ik met de ADSL statuschecker al doorgekregen had. Ik vermoed dat de brief en de levering van de Livebox op hetzelfde moment worden gestart, want in de brief wordt gemeld dat de Livebox eventueel al geleverd zou kunnen zijn (misschien gebeurt dat alleen indien de brief vertraging oploopt en het pakketje niet).

Nu is het dus wachten op de levering van de Livebox en de migratie op 4 januari aanstaande.

Optimist
Gewijzigd door Optimist op 31 december 2006, 11:08
 
mesa57
Whaaa, spannend ! Als het net zo gaat als bij mij wordt je morgen al overgezet . Cool
 
Optimist

Quote

Rinaldo schreef:

Quote

mesa57 schreef:
Whaaa, spannend ! Als het net zo gaat als bij mij wordt je morgen al overgezet . Cool


Net zoals bij mij. Ik had al verbinding maar nog geen LB

@Rinaldo: dat zou mij niet slecht uitkomen. Mijn huidige modem ondersteunt ook ADSL2+, dus zit ik niet echt op de Livebox te wachten hoor! Als die mannen in de wijkcentrale de stekkertjes maar netjes ompluggen! Smile

Optimist
 
Optimist
Vandaag, 29 december is de Livebox aangekomen. Netjes op tijd voor de geplande installatiedatum van 4 januari aanstaande.

Optimist
 
Optimist
Ik had vanochtend een e-mailtje waarin gemeld werd dat de verbinding opgeleverd zou zijn. Vreemd, want dat is niet zo! Ik heb nog steeds een verbinding met Demon ADSL -- mijn IP adres is niet veranderd.

Het is een automatisch verstuurd mailtje, maar helaas op het verkeerde moment. Dat vind ik wel een beetje raar. Het zou beter geweest zijn als het mailtje in de week volgend op de geplande opleverdatum van 4 januari zou worden verstuurd.

Misschien heeft het iets te maken met de bewering van de helpdesk (zie een aantal berichtjes terug in deze thread) waarin de helpdesk meldde dat de verbinding op 28 december zou worden geleverd.

Zie http://www.jonk.name/Bestelling-ADSL/...leverd.jpg voor de e-mail (je ziet meteen ook mijn huidige IP adres, rechts boven -- is een Demon adres).

Optimist
 
Optimist
Morgen is de geplande migratiedatum van mijn huidige provider, Demon Internet (nu XS4ALL, lees KPN) naar Orange. Op welk tijdstip er omgepatcht gaat worden is mij niet bekend, en ook niet of het meteen de eerste keer goed gaat!

Grin

Zodra de omschakeling gedaan is, zal ik het laten weten.

Indien je een tijdje niets meer van me hoort, dan weet je dat het waarschijnlijk niet helemaal goed gegaan is!

Shock

Optimist
 
Optimist
Vanochtend om 10:02 viel mijn Internet verbinding met Demon Internet uit, ten teken dat de migratie naar Orange van start gegaan was. Ik heb meteen de Livebox gekoppeld aan de KPN draadjes (ja, ik heb zelfs het stopcontact losgehaald en de draadjes direct aan het meegeleverde RJ-11 contactdoosje gekoppeld).

Livebox aan, maar geen contact met de DSLAM van Orange. Nu stond in de brief van Orange dat het best een uurtje kon duren voordat de werkzaamheden afgerond waren, dus ik maakte me daar geen zorgen over.

Ik testte wel even of ik de aansluiting goed gemaakt had door het RJ-11 stekkertje uit de Livebox te halen en in mijn telefoontoestel te prikken. Keurige dialtone.

Rond 11:30 begon ik me toch een beetje zorgen te maken en belde ik met de helpdesk. Kennelijk is het laat in de ochtend niet zo druk op de helpdesk, want na het intoetsen van klantnummer e.d. werd ik meteen doorverbonden. Ik werd zeer vriendelijk tewoord gestaan door ene Hassan die alles controleerde en ook naging of de Livebox goed aangesloten was.

Hij stelde voor om even af te wachten omdat het patchen soms wat langer duurt vroeg me om rond 17:00 terug te bellen als ik nog geen verbinding had. Ik zei hem dat ik daar niet zoveel trek in had omdat rond 17:00 de technici in de wijkcentrale natuurlijk al naar huis zouden zijn en ik dus op zijn vroegst pas vrijdag geholpen zou worden.

Daarop stelde hij voor om meteen een werkorder aan te maken. Grappig was ook dat Hassan zelf recent van Demon naar Orange overstapte en dat de migratie maar 15 minuten downtime opleverde bij hem, dus misschien was hij daarom een beetje bereidwilliger om meteen een werkorder aan te maken.

Ik ben op dat moment een de deur uitgegaan om een paar boodschappen te doen voor de lunch, en toen ik thuis kwam was de verbinding tot stand gekomen! Cool In de logfiles van mijn servertjes zag ik dat de verbinding zo rond 12:52 tot stand gekomen is.

Gezien de afstand tot de wijkcentrale (>1500 meter), ben ik erg blij met de 16104/1016 verbinding!

Optimist
 
mesa57
Mooi zo Grin
Welkom bij de Orange gebruikers Cool
 
Optimist

Quote

mesa57 schreef:
Mooi zo Grin
Welkom bij de Orange gebruikers Cool


Dank je! Grin
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Verloop bestelling ADSL Family', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Gratis af te halen: ADSL/VoIP modem Huawei HG655d (met root access) Vraag & Aanbod van tweedehands apparatuur : 1 19 dec 2018
wijziging \adsl Extra 20MB/S naar ADSL internet 30MB/S Algemeen : 5 25 aug 2017
Zyxel modem adsl lampje brandt niet Algemeen : 10 02 feb 2017
ADSL/VDSL instellingen Frequently Asked Questions : 5 31 dec 2016
Welk modem kan ik gebruiken met Online ADSL extra/familie? Eigen modem configuratie en problemen : 125 30 nov 2016
Advertentie