obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox meer apparaten aansluiten
Waarvoor en hoe gebruik je een switch, router of een access point achter dit modem? Hoe krijg ik mijn NAS, netwerkprinter, enz. in mijn netwerk? Hoe deel ik mijn web-, smtp-, ftp-, enz. server met anderen op het internet? Hoe kan ik online spellen spelen op mijn xbox, ps3, wii, psp, enz.? Hoe sluit ik mijn iphone, ip-tv, ip-telefoon, ata, enz. aan op deze router en moet ik dan nog speciale dingen instellen?
 Onderwerp afdrukken
NAT publiek adres
mesa57

Quote

Richard schreef:
Ik zou best willen mesa, maar ik heb ook geen router achter m'n livebox, bij mij hangt er een linuxserver achter die alle routing en firewalling voor zijn rekening neemt.

Hehe, dat is het zelfde, het gaat om die livebox instelling Cool
 
Richard
Nou nee da's niet hetzelfde eigenlijk.... althans dat ligt er aan wat je bedoeld.
Want het ging toch om het testen van de DMZ of niet? Ongeacht wat je in de Livebox instelt, kom je op mijn firewall terecht, en die gaat dan wel netjes bepalen of er iemand al dan niet DMZ mag zijn.

Als je echter bedoeld dat ik zo kan testen of zonder die port-forwardings die nu gemaakt zijn in de Livebox, middels die DMZ setting ook alle poorten op m'n linuxbak terecht komen, dan klopt het wel dan is dat wel te testen.
Doch dat doe ik liever niet, het draait nu lekker en de vorige keer moest ik een paar keer opslaan in de Livebox voordat die echt eens wenste te funktioneren.

Verder heb ik hier nog wat dingetjes draaien waar ik vaste gebruikers op heb hangen bijna continue dus dat soort testen doe ik eerlijk gezegd om die reden dan ook liever niet.

Greetings, Richard.
 
mesa57

Quote

Richard schreef:
Als je echter bedoeld dat ik zo kan testen of zonder die port-forwardings die nu gemaakt zijn in de Livebox, middels die DMZ setting ook alle poorten op m'n linuxbak terecht komen, dan klopt het wel dan is dat wel te testen.
Doch dat doe ik liever niet, het draait nu lekker en de vorige keer moest ik een paar keer opslaan in de Livebox voordat die echt eens wenste te funktioneren.

Ja, dat bedoelde ik. Jammer Sad Dan nemen we de eerstvolgende die een router achter de livebox wil hangen wel als proefkonijn Cool
 
mindwise

Quote

mesa57 schreef:
In een aantal topics wordt aangegeven dat je, indien je een router via zijn WAN interface koppelt aan de livebox, je alle poorten moet forwarden naar het WAN IP van de router achter de livebox.
Ik vroeg me af of dat niet ook kan met de NAT publiek adres optie van de livebox ?


Het antwoord op de vraag luidt dus: Nee, dat kan niet. Kennelijk is die optie geldig voor als je een publiek netwerk extern hebt ipv een enkel IP als nu. Je hebt zelf ook al gemerkt dat je daar niet je externe IP adres mag invullen.

Het blijven dus voorlopig twee 'regels' 1 voor alle TCP poorten en 1 voor alle UDP poorten.

Het lijkt niet mogelijk om ander verkeer dan tcp of udp te redirecten (tenzij er opties in de command line mogelijk zijn.) maar goed, voor 99% is het bovenstaande voldoende denk ik.

mbt tot nat en DMZ, voor de liefhebbers:

static nat = 1:1 nat en dat is een koppeling tussen publiek en private IP adres (of netwerk). Dus zowel destination IP vertaling voor inkomend verkeer als source IP vertaling voor uitgaand verkeer.

Basic nat = hide nat = dynamic nat = many->one nat = etc.

Source IP vertaling van een intern NETwerk naar 1 extern IP adres waarbij ook de source poort vertaald wordt.
(ivm met mogelijke 'socket' conflicten).

DMZ is een topolgie, die staat los van laag 2 of laag 3, het doel is een segment dat publiek bereikbaar is dat GEEN toegang naar het interne netwerk kan maken, (ivm hijacken/hacken van die dmz-systemen, dan is het probleem op je DMZ niet gelijk een probleem op je interne netwerk.

Groetjes,

m
 
mesa57
Volgens mij, maar ik weet het niet zeker, is die optie namelijk static 1:1 nat. En dat zou dan toch wel werken.
Maar laat maar, dit is te ingewikkeld.
Gewijzigd door mesa57 op 17 januari 2007, 16:57
 
Richard
@Bigfrans:

Quote

maar je kunt het beste van je router een swicht maken.

Nou "beste" wil ik niet zeggen. Voor beide methodes moet je wat instellen en ook als je hem als switch zet moet je de dhcp van de router uitzetten.
Het blijft allemaal een beetje lood om oud ijzer of je hem nu als switch of via de WAN poort gebruikt.
De betere optie is eigenlijk om hem gewoon als router te gebruiken, dan heb je wat meer opties zoals uPnP, tenminste als je router dat aan kan, anders maakt het niet uit. En je hebt in router mode 1 LAN poort meer vrij.

Het is gewoon een kwestie van de juiste instellingen maken.

@Mindwise: bedankt voor het scheppen van licht in de duisternis omtrent de NAT.

Voor wat betreft de DMZ klopt het dus al wat ik dacht en wat rrozema ook schreef. Dus blijft het vreemd dat Wikipedia dan schrijft dat NAT in sommige routers "dmz host" zou heten, da's dus gewoon een foutieve verklaring van Wiki.

Ben in elk geval weer een beetje geupdate met die extra benamingen bij NAT, waarvoor dank.

Greetings, Richard.
 
Wanabo
Het probleem van de Wikipedia is dat er leden met meer rechten op zitten die bijdragen weer editen (lees weghalen), omdat ze het zogenaamd beter weten. Als informatiebron heeft Wikipedia nog niet afgedaan wel als betrouwbare informatiebron.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Richard
Oh da's goed om te weten Wanabo. Dan ga ik toch nog eens op zoek of ik elders dezelfde info (die daar stond) kan vinden omtrent klasse netwerken.Smile
Want dat was toch ook een beetje de omgedraaide wereld daar mijns inziens.

Greetings, Richard.
 
Optimist
@Richard: Als je echt een goed boek wilt lezen over computer netwerken, dan kan ik je Andy Tanenbaum's "Computer Networks" van harte aanbevelen!

Optimist
 
Richard
Misschien eens bij de bieb halen dan ofzo. Ik heb zo eens zo'n heel dikke pil gelezen, weet alleen niet meer van wie, ik meen dat het tcp/ip networking of networking guide heette, was Engelstalig en bevatte ergens tussen de 700 en 900 pagina's.
Die hadden we op het werk, was wel interessant.

Ik zal in elk geval de door jou genoemde titel eens onthouden, bedankt voor de tip!

Greetings, Richard.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'NAT publiek adres', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
ZyXEL VMG8324-B10A Lan na 5min geen ip adres meer Zyxel configuratie en problemen : 2 08 jun 2020
ZyXEL VMG8324-B10A VDSL verbonden maar geen IP adres Helpdesk : 2 14 apr 2020
Wat is het adres van de DHCP server van Online.nl? Zyxel configuratie en problemen : 1 08 jan 2018
Live e-mail adres niet herkend Email : 5 15 feb 2017
Vast IP adres Zyxel configuratie en problemen : 2 19 feb 2016
Advertentie