obey-robots.txt
04 December 2016, 23:22
Navigatie
Ledenenquête
Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen?

Ja
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Ja 40% [89 stemmen]
40% [89 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Nee 60% [136 stemmen]
60% [136 stemmen]

Stemmen: 225
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25 jun 2009

Enquête-archief
Steun ons
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Online Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Waarvoor en hoe gebruik je een switch, router of een access point achter dit modem? Hoe krijg ik mijn NAS, netwerkprinter, enz. in mijn netwerk? Hoe deel ik mijn web-, smtp-, ftp-, enz. server met anderen op het internet? Hoe kan ik online spellen spelen op mijn xbox, ps3, wii, psp, enz.? Hoe sluit ik mijn iphone, ip-tv, ip-telefoon, ata, enz. aan op deze router en moet ik dan nog speciale dingen instellen?
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

webserver achter livebox

turtle
Ik wil een webserver achter de LB plaatsen. Volgens mij heb ik alles gedaan wat ik moet doen, maar ik krijg het niet lekker aan de praat.
Webserver heeft vast IP-adres en zit op tweede poort van de LB.
Daarna LB firewall poort 80 geopend en naar vast IP adres van webserver gewezen.
Dus firewall - toevoegen:
Naam: http
Toegang geactiveerd: Ja
Protocol: TCP
Van poort: 80
Tot Poort: 80
Lokaal IP-adres: 192.168.1.100

Daarna config gesaved en LB herstart.
Server is rechtstreeks te bereiken op vast IP binnen het netwerk, maar als ik het via de proxy van Orange probeer krijg ik een time-out.

Dit zou toch voldoende moeten zijn of heb ik iets over het hoofd gezien?
 
Wanabo
Je webserver heeft ip adres 192.168.1.100, als je dat ip adres intypt in IE op een ander pc in je netwerk moet je je webserver kunnen zien.

Als je 'lokaal' werkt moet je localhost in typen.

Geen webserver dan is er iets mis met Apache! Pas als dat werkt kijken of je het van buitenaf = internet kunt benaderen.
Wanabo - Wanadoo abonnee

Alice, CaiWay, Glasvezel, Kabel, KPN, Online, Stipte, T-Mobile, Tele2, Telfort, UPC, VodaFone, XS4ALL, ZeeLandNet, Ziggo. Laatste berichten overzicht alle Gebruikers Forums.
 
turtle
In mijn eigen netwerk zie ik gewoon de webserver (dus zonder proxy van Orange) op 192.168.1.100, maar van buitenaf niet. Lijkt me dus wel aan de LB te liggen.
 
Richard
Hij doet het inderdaad niet van buitenaf, tenminste als hij op datzelfde (213.17.x.x) ip zit waar je nu mee schrijft.

Welke webserver heb je geinstalleerd? Apache? En zoja, wat heb je dan ingevuld bij "listen" en bij "servername", heb je ook virtuele domeinen aangemaakt ofzo?
Kan namelijk ook zijn dat het aan de instellingen van je webserver ligt.
Greetings, Richard.
 
turtle
Ik heb inderdaad Apache met een aantal virual hosts draaien.
In listen.conf staat:
listen 80

Als het aan de config van Apache ligt, zou ik hem toch ook binnen mijn netwerk niet kunnen benaderen rechtstreeks op het IP-adres?
Gewijzigd door turtle op 15 januari 2007, 23:24
 
Richard
Oh jij hebt een aparte listen.conf? Ik neem dan aan dat je Apache onder windows hebt draaien.

Maak er eens het volgende van:
listen *:80
Tenminste als het een tekstfile is, ik heb geen ervaring met Windows Apache, alleen met linux apache, dus als het geen tekstfile is dan zal het wel anders werken.

En die andere vraag? Servername, wat heb je daarbij ingevuld?
Kun je ook een voorbeeld geven van wat je als virtual host ingevuld hebt staan?

Greetings, Richard.
 
turtle
Nee hoor ik heb een Suse Linux 10 draaien. Draait al een tijdje (en via mijn oude ADSL op een andere netwerkkaart altijd netjes bereikbaar geweest).
Vanaf versie 10 heeft de standaard config een aparte listen.conf
Hostnaam is gewoon de hostnaam waaronder hij in mjn netwerk bekend is, dus niet het domein.

listen*:80 heeft niet geholpen
of moet ik doen:
NameVirtualHost *:80


Voorbeeld:

<VirtualHost 192.168.1.100>
DocumentRoot /srv/www/htdocs/video-p/
ServerName video-com

<Directory "/srv/www/htdocs/video-p/">
Options None
AllowOverride None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
</VirtualHost>
 
mesa57
Ik weet niet meer hoe, maar je moet je externe ip adres in de apache config opnemen. Vraag me niet waarom, maar het is een van de redenen waarom ik apache niet meer gebruik.
 
turtle
Dat is raar, want mijn andere adres (van mijn oude ADSL) staat ook nergens in de configuratiebestanden van Apache.
 
turtle
Wel nog wat in /var/log/messages gevonden:
martian source 192.168.1.100 from 194.134.XXX.XX, on dev eth0
Het lijkt dus inderdaad wel aan netwerk of apache te liggen. Heb dit wel eens vaker gehad, maar dat is lang geleden.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'webserver achter livebox', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Livebox ADSL Extra (Family) vervangen met eigen modem Livebox configuratie en problemen 4 10 augustus 2016, 15:48
Huawei hg655d als access point aansluiten achter fritzbox Huawei meer apparaten aansluiten 6 07 september 2015, 09:46
Huawei in bridge, forward probleem tbv servertje achter TP-Link router Huawei meer apparaten aansluiten 13 27 februari 2015, 12:02
Een betere router achter de Huawei HG655d. Instellingen? Huawei configuratie en problemen 8 27 januari 2015, 22:58
Alarm melding via Livebox Livebox meer apparaten aansluiten 3 21 januari 2015, 13:58
Goedenavond bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord



Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| Johan400:28:02
| frankvdz00:31:51
| ronald schuit01:04:54
| Wanabo03:11:17
| dutch flash03:15:53
| RichieB03:47:06
| Roroko05:01:49
| Hans06:54:49
| Lutz07:52:44
| Sambala10:00:08
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

15 november 2016, 21:47
Online.nl=amateurs

05 november 2016, 16:44
Hallo allemaal, Vanaf 18 oktober heb ik geen verbinding meer. Bijna elke dag bellen met klantendienst, 5 a 6 keer emailen naar de klantenservice niets opgelost. Nog steeds geen verbinding dus geen

01 november 2016, 19:42
in helmond dezelfde storing

27 oktober 2016, 23:15
@ MGuitink Om weer in het modem te komen, eerst restten via het verzonken knopje aan de zijkant van het modem.

27 oktober 2016, 13:39
Hoe kan ik het wachtwoord voor mijn huawei hg655d opnieuw instellen?