obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Onderwerp afdrukken
DHPC leasetijd
mesa57
Nee, de verbinding wordt niet gemaakt als je een modem met een ander mac adres er aan hangt. Dan moet je langer dan 24 uur NIETS er aan hangen. Op tweakers rapporteerde iemand dat het 24 + nog een aantal uren had geduurd voordat hij verbinding kreeg op de nieuwe mac.
Wat je ook kunt doen is de helpdesk bellen of ze je mac willen releasen.
Je IP adres blijft dan trouwens hetzelfde.
Gewijzigd door mesa57 op 20 maart 2007, 19:02
 
Optimist
En de grap is: als je dan meer dan 24 uur gewacht hebt, dan krijg je met een nieuw MAC adres in je router toch hetzelfde IP adres toegewezen! En daarom denken we dus dat het IP adres op de één of andere manier aan de DSLAM poort gekoppeld is.

Optimist
 
Optimist
De DHCP expire is zeven dagen, de re-bind timer staat bij mij op twee dagen, maar de renew timer staat volgens mij op 24 uur.

De renew parameter wordt door de DHCP server van Orange meegegeven in de DHCP uitwisseling en geeft aan wanneer de DHCP client opnieuw om een IP adres moet vragen bij dezelfde DHCP server die initieel het IP adres toekende (unicast).

De re-bind timer geeft aan hoe lang de DHCP client wacht met het proberen een IP adres te krijgen van een willekeurige DHCP server (broadcast) als de renew actie niet lukt.

De expire is een soort harde deadline dat aangeeft wanneer de DHCP client het IP adres niet meer mag gebruiken in het geval DHCP servers niet meer bereikbaar zijn.

Optimist
 
mesa57
Duidelijke uitleg, dank je Smile
 
Optimist
Interessant! Misschien worden de MAC adressen nu handmatig door Orange bijgehouden / ingevoerd en slikken ze geen nieuwe MAC adressen meer (?).

In dat geval moet je het MAC adres clonen in je nieuwe router, en als dat niet kan een router kopen waarbij dat wel mogelijk is.

Je zou ook even de helpdesk kunnen bellen voor meer informatie.

Sterkte ermee,

Optimist
 
Optimist
Prima! Lachen dat je zo blij kan zijn als je verbinding het doet! Wink

Optimist
 
jac
[quote]Optimist schreef:
Een andere oplossing zie ik niet, tenzij jouw kennis een andere router gaat kopen!

je kunt ook bij Budgetphone voor € 10,- per jaar een lokaal nr kopen.

Jac.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'DHPC leasetijd', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
DHCP leasetijd Speedtouch 706 configuratie en problemen : 11 30 dec 2014
Advertentie