obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Freeware van de dag: AVG Antivirus
TCP_IP
Gratis gebruikers kunnen vanaf vandaag upgraden van versie 7.5 naar versie 8. Na het opnieuw opstarten is het eerste dat opvalt dat het programma een geheel vernieuwde interface heeft. Maar ook onder de motorkap is er veel veranderd.

Belangrijkste verandering is dat AVG Free 8.0 nu ook beschermt tegen spyware. Net als concurrent avast! heeft AVG de protectie tegen virussen en spyware gecombineerd. Waar het derde gratis programma Avira AntiVir alleen bescherming tegen spyware biedt aan betalende klanten hebben AVG en avast! ervoor gekozen eveneens de gratis varianten van hun software hiermee uit te rusten. In een tijd waarin het onderscheid tussen virussen en spyware steeds minder duidelijk wordt - malware is de overkoepelende term - is dat een zeer goede ontwikkeling. Voordeel is dat gebruikers van gratis AVG-producten vanaf nu niet meer AVG Anti-Virus én AVG Anti-Spyware los hoeven te downloaden. De ontwikkeling van AVG Anti-Spyware is trouwens ook stopgezet.
Een andere vernieuwing is dat AVG Free 8.0 ook de beschikking heeft gekregen over de LinkScanner-technologie die Grisoft vorig jaar heeft aangekocht. LinkScanner controleert tijdens het surfen met Internet Explorer en Firefox 2 de betrouwbaarheid van sites en waarschuwt als u naar een kwaadwillende site dreigt te gaan. In de gratis versie van AVG is alleen de safe search-techniek ingebouwd: bij de zoekresultaten van Google, Yahoo! of MSN (Live) krijgt u te zijn of een link schoon is of niet. De bescherming tegen drive-by-downloads is enkel aanwezig in de betaalde variant van AVG.

Nadeel van AVG 8.0 is dat u goed moet opletten tijdens de installatie anders krijgt u er gelijk een hele - onnodige - werkbalk ('AVG Security Toolbar'Wink bij in Internet Explorer en Firefox. U kunt echter ook deze AVG Security Toolbar niet installeren of uitschakelen. De functionaliteit van AVG blijft hetzelfde, ook de LinkScanner werkt dan nog.


avg8
De nieuwe AVG Anti-Virus Free 8.0


Al met al is dit een belangrijke upgrade van AVG. Versie 8 biedt met zijn integratie van anti-virus en anti-spyware een zeer adequate bescherming tegen de meeste gevaren die uw pc bedreigen tegenwoordig. De safe search-scanner is bovendien een leuk extraatje dat enige bescherming tijdens het surfen geeft.

Van de drie gratis virusscanners (avast!, AntiVir en AVG) komt AVG nu als laatste met een belangrijke upgrade van zijn applicatie. En de nieuwe AVG Free 8.0 stelt zeker niet teleur. De combinatie van anti-virus en anti-spyware is eigenlijk een must tegenwoordig en wat dat betreft blijft de gratis concurrent AntiVir 8 achter. Ten opzichte van avast! 4.8 heeft AVG met de safe search-technologie een aanvullend wapen in de strijd tegen malware. Een aanrader, deze AVG Anti-Virus Free 8.


Download AVG Antivirus free edition hier
Gewijzigd door TCP_IP op 01 september 2008, 20:13
 
data-full-width-responsive="true">
guus
Heb hem zelf ook. Werkt perfect. Nog even wat over de linkscanner, deze werkt ook in Firefox 3!

Heeft me al een aantal keren geholpen met het aanklikken van de verkeerde pagina.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Freeware van de dag: AVG Antivirus', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Freeware van de dag: VLC media player Software Tips! Freeware, OpenSource e.d. : 6 09 mrt 2010
Freeware van de dag: Ccleaner Software Tips! Freeware, OpenSource e.d. : 2 28 feb 2009
Freeware van de dag: K-lite Mega Codec Pack 4.1.7 Software Tips! Freeware, OpenSource e.d. : 1 13 sep 2008
Freeware van de dag: SABnzbd Software Tips! Freeware, OpenSource e.d. : 1 11 sep 2008
Freeware van de dag: Hiren's Boot CD Software Tips! Freeware, OpenSource e.d. : 1 08 sep 2008