obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
naast livebox 2 routers gekrest?
lidy

Quote

rrozema schreef:
Lidy, als je hier mee bezig gaat, dan zou ik Jaap er even weer bij vragen Smile. Je moet namelijk de kleurtjes van de draadjes in de stekkertjes gaan proberen te herkennen. Ik geloof niet dat je dat gaat lukken.

Maar dan nog, zoals Lidy al schreef, ze heeft al meerdere verschillende kabels geprobeerd. Het zou onwaarschijnlijk zijn dat geen enkele van die kabels het zou doen. Ik heb voor mezelf de kabel als mogelijke storingsoorzaak al weggestreept. Maar het kan zeker geen kwaad om het te controleren.


Lidy, heb je nog geprobeerd om wat meer informatie over http://www.routerlogin.com voor me op te diepen? Dit lijkt namelijk wel de doorbraak waar ik naar op zoek ben.


Ai Ai wat een heftige "taken"hebben we hier nog te doen...en dit voor 2 simpele PC zieltjes als Jaap en ik Shock

Zelf denk ik niet dat dit aan de bekabeling/pluggen ligt...de laatste kleurige kwamen standaard mee bij de netgear, en van de Linksys had ik ook nog degelijke kabels over.

Meest bizarre is nog dat we niet snappen, waarom in de 3 jaar hier de router draadloos kwam, spontaan kuren kreeg en soms ook tig maanden prima werkte!Frown
Jaap en ik proberen vandaag alles nog een keer samen....

Zou het overigens nuttig zijn om die hele installatie netgear-rom weer eens te doorlopen..., als straks weer nix lukt, en mogelijk toen of tussendoor de firmware (laatste update was 14 juli weet ik nog )en had de router gekocht rond 20 juli...?
 
lidy

Quote

Lidy, heb je nog geprobeerd om wat meer informatie over http://www.routerlogin.com voor me op te diepen? Dit lijkt namelijk wel de doorbraak waar ik naar op zoek ben.]


Jaaaaaaaa...al kan ik intussen bijna de netgear gewurgd wel uit raam mikkenFrown

Vanmorgen WEER alles gedaan...niets dus... zelfde via IPconfig als eerder...saai dus...
Kabels/pluggen nog ff naar gekeken, maar alles klopt precies dus , zag ook Jaap.

Op den duur bedacht ik me dat ik de cdrom erin kon doen van die netgear..en dan niet de optie "set-up" maar ff naar de NL handleiding en vanuit daar naar de fabrieksinstellingen, en kon erna ff inloggen met admin en ww: password :p

Ondanks je plaatjes verbod toon ik jullie toch ff deze nog Cool

internenetgearxq2
Gewijzigd door lidy op 05 augustus 2008, 12:50
 
mesa57
RRozema is zeker op vakantie.
Ik zie dat het ip adres van de netgear 192.168.1.1 is.
Dit is hetzelfde als de livebox. Daarom kun je de netgear en de livebox nooit bij elkaar in 1 netwerk hebben.
Roep het bovenstaande scherm weer op en verander dan IP Address in 192.168.1.200
Zet ook het vinkje bij DHPC server uit !
Laat Jaap alles weer aansluiten en probeer of je de netgear op 192.168.1.200 kunt bereiken.
 
TCP_IP
maarr....
dit is een wizard gestart vanaf de cd... hij zit alsnog niet op de netgear volgens mij...


ik weet dat het afwijkt van hele topic.. maar wat gebeurt er als je netgear op de andere pc aansluit ?
 
lidy

Quote

mesa57 schreef:
RRozema is zeker op vakantie.
Ik zie dat het ip adres van de netgear 192.168.1.1 is.
Dit is hetzelfde als de livebox. Daarom kun je de netgear en de livebox nooit bij elkaar in 1 netwerk hebben.
Roep het bovenstaande scherm weer op en verander dan IP Address in 192.168.1.200
Zet ook het vinkje bij DHPC server uit !
Laat Jaap alles weer aansluiten en probeer of je de netgear op 192.168.1.200 kunt bereiken.

Hoi Mesa en TC_IP,

Zou RRozema niet voor mij als warhoofd gevlucht zijn?Frown

Klopt dat plaatje via de crdrom is tuurlijk, maar was al blij dat ik zo ff de instellingen kon tonenSmile
Alles blijft vooralsnog raadselachtig denk ik nog....lijkt mij zelfs logisch dat een router en de Livebox 2 verschillende IP-adressen moeten hebben, welk getal op einde is minder bepalend geloof ik, want ook die Linksys was als ik me herinner : 192.168.2.1.

Dan komt er de vraag: hoe kan hier toch tussendoor in 3 jaar hier wel samen met de Livebox die router gewerkt hebben?
Vaak genoeg had ik hier voor langere tijd een loge (of bezoek), die voor school of werk hier ff internet nodig hadden, en dan via hun laptops/wifi zo verbinding konden maken!

Softwarematig ben ik vrij kritisch en stabiel...en hoewel ik soms progs test voor iemand, heb ik neiging om vooral voor oerdegelijke progs te kiezen en alles omtrent veiligheid zoals AV/spy/malware, spamfilters enz koop ik zelfs keurig de licenties van.

De netgear nu weer aansluiten op PC1 ...hmzzz los van extra werk dat ik ff moet uitbesteden (kan niet overal zelf bij bv) zitten er mogelijk 2 verschillende netwerkkaarten/adapters in, als we afgaan op apparaatbeheer of uitdraai van Everest prog van Lavalys.
Rare dan ook is dat de Linksys altijd wel in de hoek bij PC1 woonkamer stond, dit ivm signaalsterkte rest huis. Toen ik deze verving voor de Netgear , later ook op die locatie.

Vanwege goed beeld hier en "zitgemak" heb ik de installatie Netgear wel vanuit deze PC2 gedaan.

Ook die teamviewer kan probleem niet zijn..(oops mis ik nu wel ernstig hoor, loop enorm achter met klusjes voor vrienden!) want deze installeerde ik hooguit 4 maanden geleden pas.


Als lukt vandaag, en desnoods morgen tussendoor wil ik wel ff weer vanuit deze PC met Jaap samen wat uitproberen en anders instellen Cool
 
mesa57
Kun je niet met de Netgear naar de winkel en deze laten instellen op ip 192.168.1.200 en dhpc uit ?
 
rrozema
Hoi, ik heb inderdaad vakantie, daarom ik ben wat uit m'n normale ritme. Dagjes uit, pretparken, zwembaden etc. Maar, geen paniek Lidy, ik blijf bij je, ik vlucht niet zo snel voor dit soort problemen Smile.

Het plaatje dat je stuurde lijkt wel gewoon het configuratiescherm van je netgear router te zijn. En zoals TCP_IP en Mesa al schreven, daar komt de fout in de configuratie ook eindelijk naar voren: het ip adres van je netgear is inderdaad gelijk aan dat van je livebox; 2 apparaten in hetzelfde netwerk mogen nooit hetzelfde adres hebben. Om je vraag te beantwoorden hoe dit voorheen wel gewerkt kan hebben?meerdere mogelijkheden:
- Door een firmware update van je netgear/linksys zijn de default instellingen veranderd, de oude voldeden wel in combinatie met de livebox, de nieuwe niet meer, of
- je hebt per ongeluk een keer de kabel omgewisseld tussen de WAN/LAN poorten van je router en je niet gerealiseerd dat je dan de instellingen van je router moest veranderen, of
- soimmige routers hebben een voorziening dat ze hun dhcp server uiotschakelen als ze al een andere dhcp server op het netwerk zien, de dhcp server in je linksys gaat dan ook meestal vanzelf uit, wanneer je dit vergeten bent zelf te doen. Dit is echter geen officieel gedrag, en kan door timing problemen wel eens mislopen. Meestal gaat het dus goed, ondanks dat je router verkeerd staat geconfigureerd, maar soms werkt het ineens niet doordat het mechanisme net niet goed gewerkt heeft.
- je hebt de plaats van een van beide pc's, c.q. de router eens veranderd en daarbij de kabels anders aangesloten op de livebox/router,
- doordat er een snellere computer op het netwerk is bijgekomen, krijgt de dhcp server de verzoeken nu sneller binnen waardoor de timing is veranderd en de dhcp server van de router nu eerder reageert dan die van de livebox, de dhcp client raakt in de war doordat hij nu 2 antwoorden krijgt i.p.v 1.
Dit is maar gokken naar de oorzaak, ik weet niet of een van deze situaties bij jou van toepassing is, maar even om aan te geven dat het wel degelijk mogelijk is dat je de hele tijd al een fout in je configuratie hebt gehad, zonder dat je er iets van merkte.

je dient nogmaals naar dat configuratie scherm te gaan; ( blauwe kabel tussen pc en netgear-lan-poort ). Verander ip adres in het configuratiescherm 'LAN TCP/IP setup' naar 192.168.1.200 (zoals mesa ook al schreef) en minstens zo belangrijk: haal het vinkje voor 'Use router as dhcp server' weg. Druk dan op 'Apply'.

Hoogstwaarschijnlijk kun je daarna weer niet in het configuratie scherm van je router komen. Dat geeft niet. Nu gaan we verder en we gaan de hele zooi op het internet aansluiten.

Neem de kabel vanaf de livebox, die je tot nu toe gebruikt om je pc2 op het internet te laten komen. Steek nu het losse eind van die kabel niet in je pc maar in een van de nog vrije LAN poorten van je netgear. Niet in de WAN poort, die blijft vanaf nu leeg.

Even samenvatten: er loopt nu een kabel vanaf je livebox naar de netgear en vanaf de netgear loopt weer een kabel naar je pc2. Beide kabels zitten in een LAN poort van de netgear.

Herstart nu je pc2. Als het goed is kan die nu het internet op. ipconfig /all zal laten zien dat je een adres hebt gekregen dat lijkt op 192.168.1.x, waarbij x tussen 10 en 50 ligt.

Als je nu een andere kabel vanaf de livebox of vanaf een van de nog vrije LAN poorten trekt naar je pc1 dan kunnen ze beiden als het goed is weer het internet op. Als je zo ver bent, dan kun je je teamviewer weer installeren, want dan ben je helemaal klaar. Cool

Mesa schreef al dat je nu je netgear kunt configureren door http://192.168.1.200 te openen in je browser. http://192.168.1.1 opent nu het configuratiescherm van je livebox. Kom niet weer aan het scherm met de LAN TCP/IP instellingen. Maar het scherm met de 'wireless settings' heb je wel nodig om je draadloze netwerk te beveiligen en/of een ander kanaal te kiezen. Met de gegevens die je op dit scherm instelt kun je ook alle draadloze apparaten weer aansluiten op je netwerk.
Gewijzigd door rrozema op 07 augustus 2008, 18:25
 
lidy
Joehoe allemaal, niet denken dat ik de goede moed of geduld heb opgegeven hoor:p

Laatste test/klus komt zsm, maar heb nu ff constant deze pc en internet nodig...ineens hier 3 adoptieprocedures tegelijk, bezoekers, overleg via mails enz.
Omdat de vorige keren echt langgggg duurde voor ik weer interpret hier had, doe ik dit liever even met Jaap samen op rustig moment en zonder bezoek tuurlijkSmile

Tot spoedig en hopelijk met goede berichten en feiten!Grin
 
lidy

Quote


je dient nogmaals naar dat configuratie scherm te gaan; ( blauwe kabel tussen pc en netgear-lan-poort ). Verander ip adres in het configuratiescherm 'LAN TCP/IP setup' naar 192.168.1.200 (zoals mesa ook al schreef) en minstens zo belangrijk: haal het vinkje voor 'Use router as dhcp server' weg. Druk dan op 'Apply'.

Hoogstwaarschijnlijk kun je daarna weer niet in het configuratie scherm van je router komen. Dat geeft niet. Nu gaan we verder en we gaan de hele zooi op het internet aansluiten.

Neem de kabel vanaf de livebox, die je tot nu toe gebruikt om je pc2 op het internet te laten komen. Steek nu het losse eind van die kabel niet in je pc maar in een van de nog vrije LAN poorten van je netgear. Niet in de WAN poort, die blijft vanaf nu leeg.

Even samenvatten: er loopt nu een kabel vanaf je livebox naar de netgear en vanaf de netgear loopt weer een kabel naar je pc2. Beide kabels zitten in een LAN poort van de netgear.

Herstart nu je pc2. Als het goed is kan die nu het internet op. ipconfig /all zal laten zien dat je een adres hebt gekregen dat lijkt op 192.168.1.x, waarbij x tussen 10 en 50 ligt.

Als je nu een andere kabel vanaf de livebox of vanaf een van de nog vrije LAN poorten trekt naar je pc1 dan kunnen ze beiden als het goed is weer het internet op. Als je zo ver bent, dan kun je je teamviewer weer installeren, want dan ben je helemaal klaar. Cool

Mesa schreef al dat je nu je netgear kunt configureren door http://192.168.1.200 te openen in je browser. http://192.168.1.1 opent nu het configuratiescherm van je livebox. Kom niet weer aan het scherm met de LAN TCP/IP instellingen. Maar het scherm met de 'wireless settings' heb je wel nodig om je draadloze netwerk te beveiligen en/of een ander kanaal te kiezen. Met de gegevens die je op dit scherm instelt kun je ook alle draadloze apparaten weer aansluiten op je netwerk.


FrownAngry gisteren weer nieuwe poging samen nu met jaap ook gedaan, en op geen enkele wijze en exact volgens je voorstel (jaap las de hele print voor en deed de bekabelingen) kwam ik op geen enkele manier weer terug in de Netgear!

Quote

je dient nogmaals naar dat configuratie scherm te gaan; ( blauwe kabel tussen pc en netgear-lan-poort ). Verander ip adres in het configuratiescherm 'LAN TCP/IP setup' naar 192.168.1.200 (zoals mesa ook al schreef) en minstens zo belangrijk: haal het vinkje voor 'Use router as dhcp server' weg. Druk dan op 'Apply'.


Dit lukte dus al nietFrownFrownFrown Leek wel of PC2 nimmer van die hele netgear gehoord had! Sad
Tuurlijk kon ik offline wel via de installatie rom gaan, maar verder viel in netwerk zelf niets terug te vinden!
ik BAAL stevig ff weer, tussendoor is hier 0.0 veranderd in pc, andere pc niet aangesloten nog weer, geen andere software erbij gehaald, niets!ShockAngry grom!
 
rrozema
Lidy, als je de router niet kunt configureren, dan houdt het wel een beetje op met de mogelijkheden. Dat zul je toch eerst voor elkaar moeten zien te krijgen.

Je zult er achter moeten zien te komen waar het probleem zit: daarom moet je proberen de onderdelen apart te testen. Misschien heeft Jaap -of iemand anders- nog een router liggen (waarvan hij weet dat die het WEL doet) die je eens kunt proberen aan te sluiten op jouw computer? Of misschien kan Jaap jouw router eens meenemen naar zijn huis en kijken of hij hem daar wel kan configureren? Of heeft hij een laptop zodat hij jouw router bij jou thuis kan proberen?
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'naast livebox 2 routers gekrest?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
playstation aansluiten naast de desktop Huawei meer apparaten aansluiten : 2 27 okt 2018
Livebox ADSL Extra (Family) vervangen met eigen modem Livebox configuratie en problemen : 4 10 aug 2016
Alarm melding via Livebox Livebox meer apparaten aansluiten : 3 21 jan 2015
half miljoen wifi-routers lek Huawei configuratie en problemen : 7 04 jan 2013
Livebox adsl connectie valt weg met router aangelsoten Livebox configuratie en problemen : 3 19 dec 2012
Advertentie