obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox meer apparaten aansluiten
Waarvoor en hoe gebruik je een switch, router of een access point achter dit modem? Hoe krijg ik mijn NAS, netwerkprinter, enz. in mijn netwerk? Hoe deel ik mijn web-, smtp-, ftp-, enz. server met anderen op het internet? Hoe kan ik online spellen spelen op mijn xbox, ps3, wii, psp, enz.? Hoe sluit ik mijn iphone, ip-tv, ip-telefoon, ata, enz. aan op deze router en moet ik dan nog speciale dingen instellen?
 Onderwerp afdrukken
Gebrekkige trage adsl verbinding
Wonko
Hallo Helen,
met http://192.168.1.254 in jow internetbrowser kan je de Thomson benaderen.
Als er geen passowrd is gezet; kom je met user: online en een leege pasword verder (andes weet het jouw man)
in de Thomson scherm, links naar Thusinetwerk en daar Interfaces; op de rechte helft va nde scherm zie je nu een boom structure en het laatse zou de draadlose toeganspunt zijn; aanklicken en da nkrijg boven rechst onder het roode Thomson en punt "configureren". en klick verder kan je "interface ingeschakled" uitvinken (het aan/uitvinken word onmiddleijk aan het Thomson doorgegeven - also geen opslaan of zo)
nu kan je de browser sluiten.

Maar: ik heb nog nooit gehoord, dat een externe harde schijf aan een USB hub een draadlos netwerk beinvloed. Welke USB hub en welke haarde schijf is dit?
Tot zo ver - de haarde schijf niet via de hub aansluiten - en zo zou het originele problem zijn opgelost.

Groeten,
W.
P.S. mooi weer = PC blijft uit ...
 
Helen
Halo Wonko,

Het is gelukt, ik heb volgens jou instructies de draadloze functie van de Thomson Router kunnen uitschakelen.
Maar als ik nu weer http://192.168.1.25 in een browservenster typ, zie ik de Thomson niet meer - hoort dat zo? Zo niet, dan gaat er nu toch nog iets niet goed.

De USB hub is een doodgewone USB 2.0 van Sitecom;
de externe HD is een Western Digital die ik in de US kocht en waar reeds vooraf een programma op geinstalleerd was om agenda's van diverse pc's met elkaar te kunnen synchroniseren.
Dat heb ik vroeger gebruikt, maar de laatste 4 jaar niet meer.
Misschien dat dit programma het probleem nu veroorzaakt.
 
Helen
Foutje, sorry!!! Ik had het laatste cijfer niet ingetoetst. http://192.168.1.254. Nu zie ik 'm weer. Is nu op de desktops en laptops uitgeschakeld.
 
Wonko
Hallo Helen,
goed zo! Nu zou er tenmisntre geen "storing" van de draadloose netwerk komen.
Maar het rare is, da een externe harde schijf een bekablete netwerk zou beinvloeden - het enigste wat misschien kan zijn, is, dat er een problem met USB gerelaateerde interrupts gebuerd als the de haarde schijf via de hub aan een PC aansluit.
Also moeten wij daa nog eens induiken:
heeft de USB een aparte stroom voorziening? En de harde schijf: heeft deze een aparte stroom adapter?
Harde schrijven zonder aparte stroom moeten op een zogenaamde "powered" USB poort worden aangesloten. En niet alle USB porrten van een laptop/PC hebben deze "power" funktie. En verder: als een USB haard schijf zonder aparte stroom vorziening word op ee USB hub aangesloten, moet deze hub tenminste op een "powered" USB poort van de laptop worden aangesloten - maar beter is de hub zelf met stroom te vorzien.

Maar hoe puzzel je dit uit?

Werkt een externe haarde schijf zonder extra stroom aansluiting niet op een USB poort van een PC, zo heeft deze USB poort geen "power" funktie.
Schakel je een USB hub met stroom gevoed tussen, kan (maar moet niet) de haard schijf zonder aparte stroom op een niet-gepowered USB poort werken (dit is afhankelijk of de hub voldoende stroom voor de haard schijf levert).

In principe zou de externe haarde schijf met een usb werken, als er een voldoende stroom voziening zou zijn - en de juiste USB poorten op de PCs.

Groeten,
W.
 
Helen
Hallo Wonko,

Goed weekend gehad? Wij zijn gepensioneerd, dus voor ons is het elke dag weekend.
Wat de externe hd betreft: Zoals ik al eerder schreef, zit er een prog op dat ik gebruikte toen ik nog werke - een synchronisatie prog.
Dat gebruik ik al lang niet meer. Mijn man stelde voor alle backup bestanden van die ext. HD af te halen en de ext. HD te wissen en te formatteren.
Heb ik gedaan, en sinds dat moment geen enkel probleem meer.
Moet alleen mijn backups weer op de schone schijf terugzetten en klaar is kees.

Ik ga er vandoor, bedankt voor je superhulp.

Fijne dag.
Groeten,
Helen
 
Wonko
Hallo Helen,
mooi! Ik snap het noch steets niet, hoe zo een sync programma invloed op het netwerk zou hebben - maar ik moet ja niet alles begrijpen...
Als er nog (niewe) problemen zijn...hoor ik het graag.
Groeten,
W.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Gebrekkige trage adsl verbinding', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Wifi verbinding voor mijn pc. WiFi : 2 03 jan 2020
Wel verbinding, geen internet Storing : 1 30 dec 2018
Gratis af te halen: ADSL/VoIP modem Huawei HG655d (met root access) Vraag & Aanbod van tweedehands apparatuur : 1 19 dec 2018
5 dagen na bericht van oplevering nog steeds geen verbinding Opleveringsproblemen : 4 07 dec 2018
DSL verbinding valt elke 15 tot 20 minuten uit Storing : 6 02 dec 2018
Advertentie