obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Onderwerp afdrukken
Huawei in bridge mode met Asus RT-AC88U router
jms319
Je kan als je tijd/zin hebt proberen of je de oude Draytek aan de gang kunt krijgen met de verbinding van Online. Weet je in elk geval of dat nog werkend is te krijgen. Lukt dat, dan lukt het je vast ook met een modernere Draytek. Ik denk wel dat een recente Draytek wel veel makkelijker - en beter - werkt dan de 2200E. Je hebt hem niet voor niets in de kast liggen. Voor de specs hoef je de 2200E niet aan te sluiten want die zijn ook uit de jaren '90, net als de modem zelf... Wink. Hopelijk kan die oude modem de huidige aansluitingen (VDSL2) ook aan. Anders heeft het niet eens zin om te proberen.

Voor hutjes op de hei of een strandtent op Rottemeroog is zo'n 3G/4G dongle ook wel handig. Op dat soort plaatsen komt zowel de kabel/glasvezelboer als het ISRA-punt van KPN niet langs. Kun je ook daar nog een redelijk (thuis)netwerkje opbouwen. Werkt eigenlijk als een 'hotspot' op je mobiel maar dan inclusief WIFI/LAN met alle handigheden van de een modem. Als backup bij een storing is het inderdaad ook handig. Kun je je klanten toch laten pinnen ondanks dat je vaste aansluiting (tijdelijk) niet werkt. Wel handig als je een abo met onbeperkt data hebt. Zo niet, lopen de kosten waarschijnlijk heel snel op.
 
Techguy
Je weet dat die Draytek's zo lek zijn als een mandje? Ik zou dit nooit doen als je ook telefonie hebt bij je provider. Tenzij je van telefoonrekeningen in de duizenden euro's houdt door diefstal van je SIP-gegevens.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Huawei in bridge mode met Asus RT-AC88U router', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Glasvezel abonnement fritz box 5490 Bridge Mode Eigen modem configuratie en problemen : 2 21 apr 2021
Zelf Router op glasvezel Online Alles-in-1 met Glasvezel : 1 16 sep 2020
Huawei HG655d WIFI bugs/troubleshoot topic Huawei configuratie en problemen : 27 16 mei 2020
Bridge modus Support Zyxel meer apparaten aansluiten : 3 06 apr 2020
zakelijke PC - Router gaat op standby Zyxel configuratie en problemen : 2 16 feb 2020
Advertentie