obey-robots.txt
FAQ: Telefonie
FAQ (Frequently Asked Questions) >Telefonie
Alarminstallatie op de LiveboxGeen telefoonlijn na omzetten KPN nummer.Wat is VoIP?
Alarminstallatie op de Livebox
Als er door uw verzekerings-maatschappij om een borg-opleveringsbewijs of borg-certificaat voor uw alarminstallatie gevraagd wordt, mag de doormelding naar het PAC (particulier Alarm Centrale) niet via de Livebox geschieden.

De gouden regel is : Dat er geen borg-document wordt afgegeven door uw alarminstallateur als in de transmissie weg tussen uw alarminstallatie en de binnen komende telefoonlijn een apparaat zit met 220v aansluiting er aan (bijv. de Livebox, bij ISDN bijv. de quatrovox, bij een kabelmodem,ect.)

Dit zal in de toekomst wel veranderen, omdat heel nederland langzaam overgaat op VOIP.
Op het moment dat de eisen hier voor bekend zijn zal ik deze Faq aanpassen.

Overigens werkt het wel gewoon over de Livebox.
Alleen valt de spanning van de Livebox weg, dan kan er geen doormelding naar het PAC plaats vinden. Dit is ook de reden waarom u van het installatie bedrijf geen borg-document krijgt.

Ik test nu al een aantal maanden de doormelding naar het PAC uit via de Livebox.
Op wat storingen na werkt het prima. Orange geeft aan dat er *33* voor het nummer van het PAC geprogrammeerd moet worden in de alarminstallatie, dit houd in dat de doormelding niet via wanadoo maar via de KPN verloopt, wat weer hoge kosten met zich mee brengt.
Ook al zou u dit doen dan nog is er geen zekerheid dat de doormelding naar het PAC ook daadwerkelijk altijd plaats vind.

Mijn test opstelling bestaat uit een Galaxy 16+ alarmcentrale welke doormeld naar het PAC via het SIA MPRO protocol op level 0. andere alarm panelen en protocollen heb ik niet getest.

Dus voor alle duidelijkheid als uw vragen heeft over doormelding naar een Particuliere Alarm Centrale via de Livebox. Raadpleeg uw eigen alarminstallateur of stel mij een vraag.

Update: Momenteel test ik de doormelding van mijn alarm installatie via TCP/IP (met een module van Alpatronics) dit gaat de toekomst worden, Maar is op dit moment nog niet gecertificeerd.

Mischa
Top
Geen telefoonlijn na omzetten KPN nummer.
Als Online je KPN telefoonnummer omzet, moet je daarna de live box resettten.

Anders werkt de lijn niet, dit mag een warme reset zijn
Ga naar de Livebox pagina http://192.168.1.1 en dan menu opslaan/reset klik dan op de knop reset.

En de internet en telefonie verbinding zijn na 2 minuten weer te gebruiken.
Top
Wat is VoIP?
Bij VoIP wordt een telefoongesprek gevoerd via het internet. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je van computer naar computer bellen, van computer naar telefoontoestel, van telefoontoestel naar computer en van telefoon naar telefoon.

Voor bellen van computer naar computer of van computer naar telefoon wordt software als Skype en Google Talk gebruikt. Voor het via internet bellen van telefoon naar telefoon of van telefoon naar computer, bieden steeds meer telecom- en kabelbedrijven ‘internetbellen’ aan: internet plus telefonie. In plaats van een standaard ADSL- of kabelmodem krijg je bij deze abonnementsvorm een modem met een VoIP-aansluiting (LiveBox). Op dit modem wordt een normale telefoon aangesloten, en zo kun je bellen via internet.
Top