FAQ: Routers en Netwerken
FAQ (Frequently Asked Questions) >Routers en Netwerken
Hoe is de Sweex modem/router als switch gebruiken achter LiveboxHoe laat ik een Cisco VPN Client werken i.c.m. een Livebox?Hoe maak ik een eigen netwerk?Hoe sluit ik een router of switch aan achter de Livebox (ALGEMEEN)
Linksys (en andere) routers achter de Livebox (Switch/AP methode)Linksys (en andere) routers achter Livebox (WAN methode)
Hoe is de Sweex modem/router als switch gebruiken achter Livebox
Dit is een eenvoudig stappenplan met dank aan onze gebruiker Reco om het op deze manier eenvoudig op te zetten.
====================================
Sweex Modemrouter (conexant)

WAN configuratie

Per VC Settings:
Enabled? --> Yes
VPI --> 8
VCI --> 35
STatic IP Adres --> 192.168.1.2
SubnetMask --> 255.255.255.0
Gateway --> 192.168.1.1

(verder default laten staan)
MAC spoofing --> Disable
ATM
Service Category -->UBR
Encapsulation --> 1483 Bridged IP LLC
Bridge --> Enabled
IGMP --> Disabled
PPP leeg laten

DHCP uivinken en geen hostnaam invullen

LAN

IP Address --> 192.168.1.3
Subnet Mask --> 255.255.255.0
DHCP server uitzetten
DHCP gateway selection op automatic

verder alles default laten

Bij het stukje DNS configuration had ik e.e.a. zitten proberen en weet niet of dit nodig is, maar de instellingen zijn overgenomen uit de LB
DNS proxyselection --> Auto Discovery+ User Configured
User Configuration
Prefered DNS Server --> 194.134.5.5
Alternate DNS Server --> 194.134.0.97

ook in de LB niets doen
Van de LB een LAN kabel in de ModemRouter en van de ModemRouter naar eventueel een vaste PC.
De modemrouter kan nu wireless benaderd worden en het internet op ook vanaf de vaste pc.
Vanuit beide pc's zijn beide menu's te benaderen (uiteraard) op ipadres http://192.168.1.3/ en http://192.168.1.1

Top
Hoe laat ik een Cisco VPN Client werken i.c.m. een Livebox?
Al sinds de oplevering van Wanadoo Family ben ik bezig geweest met het opzetten van een verbinding van mijn laptop naar mijn werk via een Cisco VPN Client.

Deze VPN Client werkt met UDP/IPSEC, een technologie die volgens Wanadoo zonder problemen moet werken maar ik kreeg de client maar niet aan de praat.

Helaas is de laptop dusdanig afgeschermt dat het niet mogelijk is om zelf een IP in te stellen en moet ik het doen met de DHCP server van de livebox

Op verschillende fora's geeft men aan dat idd de Cisco VPN Client niet werkt en men maar niet weet waarom.

Ik heb de oplossing/oorzaak gevonden!
Ik heb mijn oude router (Linksys WRT54G) er eens bijgepakt en via de router een IP laten uitdelen aan de laptop, vervolgens de livebox weer aangesloten aan de laptop en zie daar... het werkt!

Gekeken naar de DHCP instellingen die ik kreeg van de Linksys router en die van de Livebox zie ik 1 groot verschil:

De linksys router geeft mij 1 DNS server nl. 192.168.1.1
De livebox geeft mij 2 DNS servers nl. 192.168.1.1 en 0.0.0.0

Middels telnet heb ik de DHCP server van de livebox aangepast zodat DNS1 het 1e dnsadres is van Wanadoo en DNS2 het 2e dnsadres is van Wanadoo. Hierdoor krijg ik niet meer als 2e DNS server 0.0.0.0 uitgereikt en zie daar... De Cisco VPN Client functioneerd prima!! Helaas is het niet mogelijk om simpelweg de 2e DNS server niet uit te reiken dus vandaar deze oplossing. (Ik hoefde geen port te forwarden of open te zetten in de firewall)

Ik heb geprobeerd dit aan Wanadoo te melden maar blijkbaar zitten ze niet te wachten op dit soort nieuwtjes terwijl diverse klanten problemen hebben met het opzetten van IPSEC VPN clients!

Ik hoop dat ik hier meer mensen mee geholpen heb aangezien Wanadoo het blijkbaar niet nodig vind mijn tip aan te horen en er wat mee te doen.

Mocht iemand willen weten hoe de DHCP server aangepast kan worden, laat het dan maar even weten, ik zal de code en wijze van instellen wel even plaatsen in deze post.

Hierbij de code:

dhcpserver
stop
subnet eth0 delete
subnet eth0 add -o -subnet 192.168.1.0 -netmask 255.255.255.0 -startip 192.168.1.10 -endip 192.168.1.50 -leasetime 7 -broadcast 192.168.1.255 -dns 194.134.5.5 -secondarydns 194.134.0.97 -gateway 192.168.1.1
start
..
save


Ik ga ervan uit dat iedereen weet hoe je met telnet op de Livebox kan inloggen. Deze instellingen blijven overigens behouden na een evt. reboot


Heb je de mogelijkheid tot het instellen van een handmatig ip adres dan hoef je de DHCP server van de livebox niet aan te passen!

Met dank aan MrMaximum
Top
Hoe maak ik een eigen netwerk?


NETWERK AANLEGGEN


Een netwerk is een stelsel van draden en computers die met elkaar kunnen communiceren. Netwerken kunnen 2 tot vele duizenden computers bevatten, een thuisnetwerk zal waarschijnlijk niet meer dan 2 a 3 computers bevatten. Een thuisnetwerk opzetten is eigenlijk vrij simpel wanneer je weet wat je nodig heb is het installeren van het netwerk geen moeilijke klus. In deze handleiding gaan we een netwerk opzetten voor 2 en 3 computers.

Waarom zou u een netwerk aanleggen?
Het nut van een netwerk is feitelijk het delen van bestanden, Internet toegang en samenwerken met elkaar zonder de tussenkomst van diskettes en/of cd’s. Bestanden kunnen worden gedeeld zodat deze op andere computers kunnen worden geopend. Ook kan de Internet verbinding worden gedeeld waardoor meerdere computers tegelijkertijd kunnen internetten via 1 enkele verbinding. Wanneer u geen van de boven bestaande nodig heeft dan zal een thuisnetwerk u waarschijnlijk niet veel nieuws te bieden hebben.

Wat heb ik nodig voor een Thuisnetwerk?
Dit verschilt van het aantal computers wat u in huis heeft staan, tenminste het verschilt wanneer u 2 computers of meer dan 2 computers wilt aansluiten. Met 2 computers bent u snel en goedkoop klaar, met meer computers komen er meerdere factoren om de hoek kijken.

Wat u nodig heeft voor een netwerk van 2 computers:
In het begin heeft u natuurlijk 2 computers nodig waarop minimaal Windows 98 draait (puur voor het gemak). Daarnaast moet in deze computer een netwerkkaart worden geïnstalleerd als dit al niet is gedaan (een netwerkkaart is te herkennen aan de iets bredere telefoonaansluiting). Verder is er een kabel nodig tussen de twee computers, dit mag geen “gewone” of zoals we dat in de ict wereld zeggen Straight kabel zijn maar dit moet een zogenaamde crossed cable zijn. Een crossed cable is in feite niets anders dan een normale netwerkkabel alleen zijn in deze kabel een aantal draadjes omgedraaid zodat 2 computers met elkaar kunnen communiceren. Dit is gedaan omdat een netwerkkabel standaard is opgemaakt uit 8 draden een paar verzend en een paar ontvang draden, wanneer je een normale kabel zou nemen tussen twee computers (zonder tussenkomst van andere apparaten) zouden deze verzend en ontvangdraden op dezelfde plek komen en gaan beide computers luisteren aan dezelfde kabel wat uiteraard geen communicatie oplevert. Het is te vergelijken met het op zijn kop houden van de telefoon wanneer je aan het telefoonneren bent, je luistert feitelijk aan de verkeerde kant.


Kort samengevat wat u nodig heeft:
- 2 Computers
- 2 Netwerkkaarten (type UTP)
- 1 Crossed netwerk kabel (type UTP cat 5).

Wat u nodig heeft voor een netwerk met 3 of meer computers:
Het probleem bij het aansluiten van een netwerk met 3 of meer computers is dat je de computers niet zomaar met 1 draad meer kunt aansluiten. Hiervoor is nu een centraal punt vereist die alle kabels van de gebruikte computers met elkaar verbind, een SWITCH / ROUTER. De definitie van een SWITCH / ROUTER is heel simpel: een centraal punt voor het verbinden van netwerkkabels. Wanneer data wordt verstuurd door een computer komt deze aan in de SWITCH / ROUTER, deze verspreidt deze data vervolgens naar alle andere computers in het netwerk. Goed u hebt dus een SWITCH / ROUTER nodig, maar u heeft natuurlijk ook nog kabels nodig. In dit geval kunt u gewoon normale(straight) UTP netwerkkabels aanschaffen gezien de SWITCH / ROUTER alle computers met elkaar verbind en daarbij ook verzorgt dat de data op de juiste manier via de juiste kabeltjes wordt verzonden en ontvangen.

Kort samengevat wat u nodig heeft voor een netwerk van 3 of meer pc’s:
- 3 of meer computers
- Voor elke computer een netwerkkaart
- Een SWITCH / ROUTER
- Voor elke computer een netwerkkabel (UTP cat 5(ISDN lijn)) die lang genoeg is om van de switch / router naar de computer te komen.

10 of 100 mbit?
Dit is een netwerkspecificatie die je zowel op SWITCH / ROUTERS als op netwerkkaarten aantreft, het verschil zit hem puur in de snelheid. 10mbit is minder snel dan 100mbit maar in de meeste thuisnetwerken zal 10mbit wel voldoen. Bovendien zijn 10mbit netwerken goedkoper dan 100mbit netwerken hoewel het verschil steeds kleiner word.

Een netwerkkaart inbouwen:
Dit is een vrij simpel karweitje, maak uw computer open door de kast open te schroeven. Plaats de netwerkkaart in het juiste slot (dit is waarschijnlijk een wit slot), wees gerust de netwerkkaart pas maar op 1 manier in uw computer u kunt hem bijna niet verkeerd plaatsen. Het kan zijn dat u een ijzer schuifje in de kast moet weghalen om hem te kunnen plaatsen, deze kunt u vaak simpel met een schroevendraaier verwijderen. Gebruik bij het werken in de computer wel een polsband om beschadiging te voorkomen en ontkoppel de pc uiteraard volledig(ook de stroom dus!).

De netwerkkaart installeren:
Wanneer u een gewone netwerkkaart in de winkel heeft gekocht zal Windows deze vaak zelf installeren, zo niet dan vindt u bij de netwerkkaart vaak nog een uitgebreide beschrijving voor het installeren van de netwerkkaart.

Het netwerk aansluiten:
Dit is een vrij simpel karwei, sluit simpel alle kabels op de netwerkkaarten aan. Wanneer u een SWITCH / ROUTER gebruikt sluit u alle netwerkkabels van de computer aan op de SWITCH / ROUTER. Wanneer u een netwerk van 2 computers gebruikt kunt u eenvoudig de kabel aansluiten op de netwerkkaart van de ene computer en daarna op de andere computer, nogmaals denk erom dat de kabel in dit geval een crossed cable moet zijn!

Het netwerk Configureren:
Dan komt de laatste klus van het karwei, het configureren van het netwerk. Dit verschilt per Windows versie en ik zal hieronder dan ook per Windows versie beschrijven hoe u dit kunt doen:

Windows 98/SE:
Ga naar Configuratie scherm > Netwerk, als het goed is ziet u hier nu uw netwerkkaart staan. Controleer of de volgende onderdelen naast dit ook worden weergegeven: TCP/IP Protocol, Cliënt voor microsoft Netwerken, Bestands- en printerdeling.

Wanneer niet alles is toegevoegd kunt u dit doen door op “Toevoegen” te klikken en de onderdelen stuk voor stuk toe te voegen(hierbij is TCP/IP een protocol, Cliënt voor microsoft netwerken en bestands- printerdeling een service).
Ok het netwerk is geïnstalleerd, nu kun je in het tabblad Identificatie nog even de werkgroep en computernaam instellen. Als werkgroepnaam kunt u bijvoorbeeld nemen MSHOME en als naam de eigenaar van de computer.

Windows ME/XP:
Bij ME en XP is het allemaal een stuk eenvoudiger want deze bevatten een zogeheten thuisnetwerk wizzard. U kunt deze thuisnetwerk starten door naar mijn Netwerk locaties te gaan en daar vervolgens te klikken op “Thuisnetwerk Wizzard”. Volg vervolgens de stappen op uw scherm en uw netwerk is een feit...

Klaar!

Top
Hoe sluit ik een router of switch aan achter de Livebox (ALGEMEEN)
Je kunt op 2 manieren te werk gaan.

1. gebruik je router als switch.
Stop de netwerkkabel vanaf de Livebox in een LAN aansluiting van je router. (Gebruik de WAN dus helemaal niet).
De LB verzorgt nu de ip adressen. Soms geeft dit voor het draadloze deel problemen, geef in dat geval handmatig een ip adres op de pc met het draadloze netwerk.

2. Sluit je router aan in serie met de Livebox.
Sluit de netwekkabel vanaf de LB aan op de WAN aansluiting. Zorg ervoor dat de WAN kant een ip adres van de Livebox krijgt. Nu komt het mooie, als de LAN kant gewerkt heeft met je oude provider dan kun je alles zo laten. Wel moet je dubbel poorten openen. Dus heb je in je router een poort open staan b.v. voor emule dan moet je die in de Livebox ook open zetten en forwarden naar het router ip.

Daar is ook een makkelijker oplossing voor.
De door johnEnschede en Richard genoemde methode (dus alle poorten vanaf 1-65535 forwarden vanaf de Livebox) werkt ook prima en dan heb je als voordeel dat je niet dubbel poorten hoeft te forwarden.
Top
Linksys (en andere) routers achter de Livebox (Switch/AP methode)
Faq geschreven door Kawasakiman!

Indien u bestand en printerdeling wenst te gebruiken dient u inderdaad zowel de laptop als de desktop aan de Linksys router te koppelen, echter is er ook een mogelijkheid de router als switch in te stellen met draadloos toegangspunt waardoor u de Livebox weer het gehele netwerk laat beheren, en gelijktijdig bestand en printerdeling kan gebruiken. U dient dan onderstaande procedure te doorlopen.

U kunt een router als een soort accesspoint gebruiken, in plaats van als router. Hij heeft niet exact dezelfde mogelijkheden, maar kan wel gebruikt worden om in een bestaand netwerk een draadloos gedeelte in te voegen.

U configureert dit als volgt.
Maak met een kabel verbinding tussen een pc en uw router. De router mag enkel met de pc verbonden zijn: laat de andere connecties voorlopig leeg.

Log in op uw apparaat via http://192.168.1.1
Normaal is de gebruikersnaam blanco (laat deze dus leeg) en het wachtwoord "admin". Sommmige apparaten hebben als gebruikersnaam ook "admin", probeer dit als het leeg laten niet werkt.
In het geval u problemen heeft met inloggen reset u eerst de nieuwe router: steek een pen achter in het reset-gaatje totdat het powerlampje verkleurt of gaat knipperen.

U zult nu eerst uw draadloze verbinding moeten opzetten, alvorens het apparaat in uw netwerk te plaatsen.
Ga naar het hoofdstuk "Wireless" op de zwarte menubalk.

U begint met het kiezen van een naam (SSID) voor uw netwerk: a) omdat als bijvoorbeeld uw buren ook een draadloos netwerk hebben met dezelfde naam, de draadloze verbinding instabiel wordt omdat uw computer niet zal weten welk netwerk van u en welk van uw buren is, en omdat uzelf dan ook gemakkelijker uw netwerk herkent. Kies bijvoorbeeld uw achternaam als netwerknaam. Druk hierna op "save settings" of "apply".

Ga naar het hoofdstuk "Wireless Security" op de blauwe menubalk.

Om te zorgen dat derden uw signaal niet kunnen gebruiken zijn er een aantal mogelijkheden om dit te versleutelen.
Al onze apparaten ondersteunen WEP-encryptie. Dit is de standaard-encryptie voor zowat alle draadloze apparatuur. Tegenwoordig komen er ook steeds meer apparaten die WPA-encryptie ondersteunen. Dit is een veel krachtiger soort beveiliging dan WEP, en vrijwel alle recente Linksys-apparaten hebben hier ook ondersteuning voor. Vanaf Windows XP met Service Pack 2 of Windows 2000 met Service Pack 4 zit deze mogelijkheid via een update ook in Windows. Om te zien welk Service Pack u heeft, kunt u onder Start > Configuratiescherm > Systeem informatie vinden over uw computer. Hier staat dan bij welke Windows u heeft, en welk Service Pack.

Voordat u een beveiliging instelt, controleert u welk type beveiliging werkt op het ontvangende apparaat: anders kan het zijn dat u geen verbinding kunt krijgen na het instellen van een verkeerd type beveiliging.

Als u WEP-beveiliging wil gebruiken, gaat u als volgt te werk.
1) Ga naar Wireless > Security
2) Kies als modus "WEP"
3) U ziet "64 bit" staan. Maak hier "128 bit" van.
4) Bij "passphrase" typt u enkele letters. Druk dan op "Generate". Deze letters hoeft u niet te onthouden.
5) Bij "Key 1" verschijnen 26 cijfers en letters. (A-F en 0-9) Dit is uw WEP-sleutel. Schrijf deze zorgvuldig over: dit wordt uw wachtwoord om lid te mogen worden van uw draadloze netwerk.
6) Druk onderaan op "save settings" of "apply"

Voor WPA-beveiliging volgt u onderstaande stappen:
1) Ga naar Wireless > Wireless Security
2) Kies als modus "(WPA)Pre shared key". Soms heet dit "WPA personal"
3) Bij "pre shared key" vult u zelf een wachtwoord in. Schrijf dit wachtwoord zorgvuldig over: dit wordt uw wachtwoord om lid te mogen worden van uw draadloze netwerk.
4) Druk onderaan op "save settings" of "apply"

Ga naar het hoofdstuk "Setup" op de zwarte menubalk.

- Halverwege de webpagina die u nu krijgt staat het nummer 192.168.1.1 (bij "local IP address". Verander dit in 192.168.1.20
- Druk helemaal onderaan op "save settings"

Vervolgens maakt u opnieuw verbinding met http://192.168.1.20
Normaal laat u de gebruikersnaam leeg en kiest u bij het wachtwoord "admin".
Als laatste zet u in uw router DHCP uit: bij "netwerk setup" zet u DHCP op DISABLED. Druk onderaan op "save settings".
Hierna koppelt u de router enkel via een van de 4 ethernet-poortjes aan uw netwerk. De internet-poort laat u onverbonden.
De router zal nu uw netwerk uitbreiden met 3 vrije ethernet-poorten en een draadloos gedeelte.


Veel plezier ermee!!!!!
Top
Linksys (en andere) routers achter Livebox (WAN methode)
Zoals jullie konden lezen zijn er twee methodes om een router achter de Linksys te hangen, je kunt hem als een soort switch gebruiken, en als echte router, waarbij de Livebox in een soortement van bridgemode komt. Deze laatste methode ga ik hier beschrijven (geldt alleen voor routers, niet voor modem/routers!):
===============

Er zijn 2 dingen heel belangrijk en dat is dat je DHCP range van de Livebox en die van de Linksys verschillen van elkaar. Dus niet beiden in de 192.168.1.x range als het even kan. Er zijn namelijk veel routers die dat niet aan kunnen.

Het beste kun je eerst de Linksys zonder Livebox koppelen aan je pc.
Dan configureer je hem als volgt voor zover mogelijk beginnend met de LAN instellingen omdat sommige routers de 192.168.1.x range al gebruiken op lan en als je dan de WAN gaat wijzigen krijg je een foutmelding.
Je gaat dus als volgt te werk:

LAN instellingen:
Bij de Engelstalige Linksys heet dit "Router IP" kan heten en bevindt zich onder "Network Setup".
Lokaal ip adres 192.168.2.1
DHCP range: maakt niet uit als het maar ergens in de 192.168.2.1 range liggen.
LET OP! In de meeste gevallen kan men zelf niet het netwerk van de DHCP wijzigen, dus men kan bij de dhcp niet 192.168.1.x wijzigen naar 192.168.2.x echter als men het LAN ip van de router wijzigt naar bijv. 192.168.2.x zal het dhcp netwerk adres automatisch mee wijzigen.
De clients (pc's) moeten dan in feite ook als DNS en Gateway automatisch het ip adres 192.168.2.1 krijgen.
Vergeet niet alle instellingen op te slaan!

Als het goed is neemt (bij draadloze routers) wireless die instellingen ook over zodat je aan het draadloze deel in de router geen wijzigingen hoeft aan te brengen.

WAN instellingen
In de Engelstalige Linksys staat dit onder "Communication Setup" staan en heet "Internet Connection".
Kies voor Statisch c.q. vast c.q. static ip adres.
Linksys WAN ip adres (Internet ip) 192.168.1.9
Subnetmasker: 255.255.255.0
DNS (naamserver): 192.168.1.1
Gateway: 192.168.1.1
Om dit te verkrijgen kan het zijn dat je in jouw router eerst een provider moet kiezen. Kies daarvoor de optie "vast" of "statisch" ip adres.

LET OP!
Na het opslaan van de wijzigingen in de Linksys (of jouw merk router) kan het zijn dat je pc geen verbinding meer kan maken met je Linksys configuratie-menu omdat deze nu op de 192.168.2.x netwerk range zit, dat is normaal.
Maar dat is dan eenvoudig op te lossen door je pc te herstarten of een command prompt openen en daarin het commando ipconfig /renew te geven zodat je verder kunt. Je pc krijgt dan een nieuw ip in de 192.168.2.x range en je Linksys is weer bereikbaar.

Als je de router weer bereiken kunt, sluit dan de Livebox weer aan. Je sluit de ene kant van de kabel aan op een van de poorten van de Livebox, en aan de kant van je router duw je deze in de WAN poort.

Livebox Instellingen
Als de Livebox is aangesloten, type je in je browser het ip adres 192.168.1.1 om in het configuratiescherm van je Livebox te komen.

Oke, nu de Livebox instellingen.
De stappen om dhcp en firewall uit te schakelen zijn niet perse noodzakelijk, maar worden toch geadviseerd om eventuele problemen te voorkomen bij resets ofzo.

Schakel DHCP op de Livebox UIT. Ga hiervoor naar "lan setup & dhcp" en klik op "stoppen".

Schakel eventueel de gewone Firewall op de Livebox ook uit want die heb je ook niet meer nodig.
1.) Ga hiervoor naar het geavanceerde gedeelte (rechts op het tabblad geavanceerd klikken).
2.) Dan naar Firewall-Policies
3.) Klik op Firewall deactiveren.
De firewall kan later eventueel weer automatisch geactiveerd worden als je weer eens kijkt, bijv. na een herstart, maar in principe zou dat geen probleem moeten zijn.

Klik nu weer rechts op het tabblad "standaard"
Ga dan naar Firewall (gewoon in standaard mode) en klik op "toevoegen".
Vul het volgende in:
Naam: willekeurige naam bijv. tcppoorten
Toegang geactiveerd: JA
Protocol: TCP
Van poort: 1
Tot poort: 65535
Lokaal IP adres: 192.168.1.9

Zoals je ziet geef ik het lokale ip adres 192.168.1.9 dat is hetzelfde ip adres als we aan de WAN poort van de Linksys gegeven hebben.

Sla deze instellingen op. Doe daarna nog een keer toevoegen, je vult voor de rest exact hetzelfde in, alleen maak je van protocol nu UDP.

Sla dit weer op en dan ben je klaar.

Aanvullende informatie
Mocht je dit alles gedaan hebben en het nog niet werken, controleer dan onderstaande gegevens mocht je die optie in jouw type Linksys of router hebben kun je dit eventueel proberen:
Router config en dan advanced mode
Operating Mode: op router zetten (als deze op gateway staat)
Router rip: op LAN&wireless zetten (kan standaard op disabled staan)
Interface: op lan&wireless zetten (kan standaard op WAN/internet staan).
Het kan zijn dat deze wijzigingen niet nodig zijn, probeer dus eerst of het met de eerste instellingswijziging lukt en ga pas verder met de anderen als het daarmee niet lukt. Normaliter hoeft men in advanced mode niets te wijzigen.
Het zou wel kunnen zijn dat een extra save of herstarten van de router (en evt. Livebox) ook tot het gewenste resultaat kan leiden zonder aparte wijzigingen.

Nu kun je altijd in je Livebox configuratie komen, alhoewel je deze normaliter niet meer nodig hebt.

Verder kun je alles via je router afhandelen, bijvoorbeeld een port-forward, maak je nu in de router.
Voordeel hiervan is dat je via 1 apparaat (de router) alles kunt, en deze meer mogelijkheden heeft als de Livebox, zo hebben veel routers uPnP ondersteuning en da's handig voor veel programma's.

Als je deze handleiding precies volgt moet het zonder problemen lukken. Eventuele vragen kun je dan altijd nog in het forum stellen.

Top