obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Freeware van de dag: VLC media player
TCP_IP
VLC media player is een zeer goede mediaspeler die bijna alle audio- en videobestandsindelingen afspeelt (o.a. avi, mpeg, asf, wmv, mov, flash video, wma, mp3, ogg en aac). De speler is ook geschikt om streams (internet radio), audio cd's en dvd's af te spelen (zie hier een lijst met alle eigenschappen). Verder heeft VLC uitgebreide instellingen om ondertitels van dvd's te detecteren. Zo kunt u met één snelle mediaspeler, in plaats van meerdere, bijna alle audio- en videobestanden zonder problemen bekijken en beluisteren.


scr_vlc-media-player-0.8.4Met VLC media player kunt u ook streams (streaming audio en video) en dvd's (zonder te verkleinen) opslaan in een bestand. Dit proces heet transcoding. Tevens kunt u playlists (speellijsten) maken met VLC.

De interface van VLC is heel eenvoudig, zonder toeters en bellen. U kunt wel extra skins downloaden om het uiterlijk aan te passen.Link naar skins voor VLC

Een eigenaardigheid van VLC is dat als u een bestand wilt openen u dit op verschillende manieren kunt doen. De handigste methode (en die u normaal gewend bent) is via Bestand | Open Bestand Versneld.

VLC media player heeft een sobere interface, maar is een zeer uitgebreide en snelle mediaspeler die bijna alle bestandsformaten kan afspelen zonder extra codecs. U heeft voortaan nog maar één mediaspeler nodig voor al uw filmpjes en muziek. Een aanrader!

Voordelen
Speelt praktisch elk audio- en videobestand af en is een snelle, complete mediaspeler. In plaats van drie mediaspelers heeft u alleen VLC nodig.

Nadelen
Sobere, soms wat afwijkende interface. Haalt geen titelgegevens op van audio-cd's.

*Note:
Werkt onder alle Windows versies, Linux en MacDownload VLC media player hier
Gewijzigd door TCP_IP op 12 september 2008, 20:48
 
rrozema
Ik gebruik vlc ook al een hele tijd. Geweldige player.
 
TCP_IP
Weet je wat ik echt een super programma vind ? Grin
BSplayer

Menu en beeldscherm zijn gescheiden, ideaal voor als je 2e beeldscherm of tv aan je pc hebt hangen... gewoon beeld naar 2e beeldscherm slepen en menu op je hoofdscherm laten... speelt ook dvd's af, ook vanuit map.. eigenlijk alles wel. Er is een gratis versie beschikbaar met minder functionaliteiten, de Pro versie zit alles dus in waar ik het over heb.
 
TCP_IP
Ja die oude interface van v1.35 toen nog dacht ik, die standaard bij K-lite mega codec pack bijgeleverd was was ook niet echt super... maar nu
mwah denk een van de weinige stukjes software waarvoor ik echt zou willen betalen Pfft
 
TCP_IP
bedoel je BSplayer ?!
jah dat vastlopen van BSplayer ook vaak genoeg gehad, of dat ondertiteling van een DVD het niet deed...
en wat bleek de oplossing, in Vista tenminste Pfft
BSplayer uitvoeren als administrator
 
TCP_IP
http://www.security.nl/artikel/23064/...steem.html

Videolan, makers van de zeer populaire mediaplayer VLC, heeft na twee jaar een geheel nieuwe versie van de software uitgebracht. De komst van versie 0.9.2 betekent wel het einde van de 0.8.x serie, waar nog een aantal ongepatchte beveiligingslekken in zaten. Dit jaar werden er regelmatig ernstige beveiligingslekken aangetroffen waardoor een aanvaller het systeem zou kunnen overnemen.

Of de nieuwe versie veiliger in elkaar zit is nog onbekend, wel hebben de ontwikkelaars een nieuw update systeem geïmplementeerd dat veiliger zou moeten zijn. Zo is in te stellen wanneer de speler naar een nieuwe versie moet zoeken. De nieuwe VLC versie voor Windows, Linux, Mac OS X en andere besturingssystemen is hier te downloaden.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Freeware van de dag: VLC media player', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
PS3 Media Server 1.60.0 Algemeen : 2 07 mei 2013
PS3 media server werkt nu niet meer Algemeen : 6 09 jan 2013
Geen ip van DHCP server voor xbox media center streaming (huawei HG655d) Algemeen : 6 02 feb 2012
Streamen van media met de Huawei HG655d Algemeen : 5 24 jan 2012
Media streamen niet mogelijk Algemeen : 1 30 dec 2011