obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox firmware
 Onderwerp afdrukken
Nieuwe firmware en telefonie problemen (3202_2601E6)
rrozema
En zo blijft het spelletje 'zwarte pieten' tussen Online en KPN nog wel even doorgaan. Het ligt er gewoon aan wie je aan de lijn krijgt bij elke organisatie hoe snel je geholpen wordt (en misschien zelfs wel of je geholpen wordt). Ik hoop dat je problemen snel verholpen worden, mipmar.
 
PdK
Vanwege de vele problemen heb ik vandaag een Speedtouch 706 ontvangen en aangesloten.
Alles verliep vlekkeloos en misschien ben ik nu van die telefoonproblemen af.
Mijn hoop dat de downloadsnelheid hoger zou worden is gelijk de grond ingeboord, die is 8 MB gebleven.
In het eerste jaar had ik nog 15 MB, het tweede jaar 12 MB en nu nog maar 8 MB, terwijl de afstand tot de centrale hetzelfde is gebleven.
Hopelijk zakt hij niet verder.

Ik zal het modem enkele weken testen en dan hier laten weten of het een verbetering was.
 
PdK

Quote

famleeuwen schreef:

zo'n zelfde probleem heb ik ook gehad met mn LiveBox, dit had met mijn adapter te maken, na het wisselen van de adapter ging ik weer naar de 11mb, ik begon ooit met 14,8mb en eind vorig jaar had ik nog maar 4mb over, moest ook mn kabel van de ISRA naar de LB inkorten (was n meter of 4 nu is dit nog maar 10cm)
misschien kan het bij jou ook met de adapter temaken hebben. wordt je adapter erg warm? zo ja laat ze dan een nieuwe adapter opsturen WinkMet die tip over de adapter kwam een lid van het Service Team al eerder en ik heb op 7 november een nieuwe ontvangen, helaas zorgde dit niet voor een verbetering.
De kabel vanaf de ISRA naar het modem is bij mij ongeveer 20 CM.
 
Ross
Vandaag een brief van Online gekregen met het volgende.

U heeft recent een probleem aangemeld bij onze klantenservice enz.

Het probleem werd veroorzaakt door een softwarestoring in uw livebox. Online heeft inmiddels een verbeterde versie van deze software uitgebracht. enz.

De verbeterde versie heet 3202_2601EC

Dan komt er het bekende verhaal om als deze er nog niet op staat hoe je dit dan moet doen (Zal wel zo langzamerhand bekend zijn voor de trouwe aanhangers van de livebox)Wink

Nu maar weer even afwachten of deze versie echt verbetering geeft.
Gewijzigd door Ross op 14 januari 2010, 18:25
 
rrozema
Er is inderdaad een nieuwe firmware op komst die de telefonie problemen moet gaan verhelpen. Om de eerdere situatie -waarbij een nieuwe firmware juist meer nieuwe problemen introduceerde- te voorkomen, worden op dit moment (o.a. hier op het forum) inderdaad mensen benaderd door het Online Service Team met de vraag of ze willen meewerken aan de FUT (Friendly Users Test); de eerste test van de firmware 'in het wild'. Als je benaderd wordt, werk daar dan a.u.b. aan mee: hoe eerder een fatsoenlijk aantal gebruikers de firmware goed getest heeft, hoe eerder eventuele problemen gedetecteerd kunnen worden en hoe eerder de huidige telefonie problemen de wereld uit geholpen kunnen worden.
 
PdK
Nieuwe firmware voor de Livebox heb ik al een keer eerder gehad maar dat was niet echt een verbetering.
Sinds 3 weken heb ik een Speedtouch 706 en sindsdien heb ik geen problemen meer.
Dus als Online echt werk van de problemen wil maken ruilen ze bij iedereen de Livebox om voor een Speedtouch.
Tenslotte krjgen nieuwe abbonees niet voor niets een Speedtouch.
 
rrozema
De hardware van de livebox is zeker niet inferieur aan die van de speedtouch. De livebox is zelfs wel een erg leuk apparaat te noemen met z'n diverse uitbreidings- en aansluitingsmogelijkheden (o.a. wireless, bluetooth en usb). Het probleem is de software die er in zit en die wordt dus nu verbeterd.
 
TuuT
is er al iets bekent wanneer de nieuwe update voor de Livebox uitkomt ?
 
Pimmetje
Update, hier niet. Maar er zijn meer dingen waar ik mij erg over opwind. Met name de telefoon maar ook dat bepaalde softphone providers geen verbinding kunnen maken over livebox. Dan heeft het ding geen WIFI (er moet voor betaald worden en dat vind ik ONZIN!) Het ding heeft maar 2 ethernet aansluitingen (waarvan de snelheid geen 100Mbit is) Met andere woorden een brak apparaat.

Online geeft ook geen mogelijkheid om dat *** apparaat te vervangen door wat beters maar ze willen hun telefoon systeem niet standaard maken of toegankelijk maken voor andere. Nu ga ik hier helaas niet over het internet tenminste niet dat ik kan switchen van provider en mijn ouders willen bellen......... Maar als telefoon niet meer werkt (inkomend) dan ben ik snel klaar met de livebox ....

Just my 2 cents ....
 
Tiger
Als je geen telefonie van Online hebt is best te leven met de Live Box maar met telefonie is het gewoon een waardeloos ding.

Er is al veel te veel gesproken over de Live Box met telefonie en dan hebben we het nog niet over de vele software updates daarvan en het functioneerd nog niet bij veel klanten.

Dan wordt er ook nog gevraagd om geduld te hebben op weer een nieuwe software maar ook dat geduld raakt op je kan toch niet aan de gang blijven om keer op keer iets nieuws te proberen waardoor de klant uiteindelijk gedwongen wordt om weer de "helpShock desk" te bellen om van zijn probleem af te komen maar die dan weer met het standaard verhaal geconfronteerd wordt om kabels te checken of te vervangen.

Ben eens benieuwd wanneer aan deze onzinnige toestanden een eind gaat komen.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Nieuwe firmware en telefonie problemen (3202_2601E6)', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Wat is deze firmware in mijn modem? Eigen modem configuratie en problemen : 5 22 okt 2019
Port forwarding werkt niet meer, firmware update? Zyxel configuratie en problemen : 5 09 jul 2019
Waarschuwing firmware update ZyXEL VMG8324-B10A! Zyxel configuratie en problemen : 52 19 jan 2019
Firmware update voor modem? Zyxel configuratie en problemen : 2 07 jul 2018
Na opzeggen van Online beginnen de problemen pas. Klacht over Online : 8 16 mei 2018