obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox firmware
Post hier al je vragen over de Livebox firmware.
 Onderwerp afdrukken
Nieuwe firmware en telefonie problemen (3202_2601E6)
rrozema
Als je internet verbinding het niet goed doet, doet ook je Online Telefonie het niet goed, Online Telefonie is immers voice over ip. Als je de berichten hier volgt, is het een veel gehoorde klacht dat Online bleef proberen om je via je Online telefonie nummer te bereiken, terwijl de klant aangaf daar problemen mee te ondervinden. Dat ze je nu vragen om een alternatief nummer is dus een goede ontwikkeling.
 
hetbeest
Whoehahahaha, inderdaad, zo kun je het lezen dat ze geen vertrouwen hebben in hun eigen telefonie. Ik heb die mail ook gehad. Ik heb geantwoord dat ik graag zou willen helpen als ze me gelijktijdig een mogelijke oplossing boden. Ik wil namelijk geen enkele nachtrust meer missen door spooktelefoontjes, dus ook niet voor hun analyse.
Gewijzigd door hetbeest op 17 september 2009, 06:25
 
zwelgje
nu een week bezig. Na een firmware update geen telefonie meer. Na een reset van de livebox (al een keer of 40) komt na 20 minuten de internetverbinding weer on-line maar de telefonie blijft dood. Lampje van de telefonie op de live box brand echter wel een ook het beheer menu geeft aan dat het wel zou moeten werken. Telefoon direct op de live box gezet maar geen reactie (staat normaal achter Tiptel centrale). Vanmorgen weer contact gehad (4e keer in 1 week) en de stappen doorgenomen. Als je met een gsm belt gaat de telefoon gewoon over maar niet hier in huis.

Feit blijft dat na de nieuwe update (die ik gedaan heb na problemen met McAfee) de klachten zijn onstaan en nog steeds voortduren.

Het is naar de technische helpdesk doorgestuurd wederom .... we wachten maar weer af. Wordt hier wel een beetje moedeloos van,
Gewijzigd door zwelgje op 17 september 2009, 10:36
 
rrozema

Quote

zwelgje schreef:
Feit blijft dat na de nieuwe update (die ik gedaan heb na problemen met McAfee) de klachten zijn onstaan en nog steeds voortduren.

Welke update bedoel je hier precies? McAfee is een programma dat draait op je pc en de firmware update waarover in dit onderwerp wordt gesproken is de software die op de livebox draait. Beide hebben dan ook weinig met elkaar te maken. De update van de livebox firmware kun je ook (bijna) niet zelf 'doen', deze gebeurt automatisch nadat je je livebox opstart of anders eens per 10 dagen. Dus misschien haal je wat dingen door elkaar?
 
muts

Quote

rrozema schreef:

De telefonische klantenservice is een duur mechanisme; een grote groep medewerkers die steeds elk maar 1 enkele klant tegelijk kunnen helpen. Weinig tijd per gesprek en bijna geen mensen te vinden met voldoende kennis van zaken. Die 0,15ct/min is echt niet kostendekkend. Dus hoe minder klanten de helpdesk hoeven te bellen, hoe beter dat voor Online is. Als Online zelf een forum zou opzetten duurt het veel te lang voordat er voldoende bezoekers zijn om het rendabel te maken en bovendien missen ze dan 'ons', de helpdesk-vrijwilligers Wink Vandaar dat dit forum ook voor Online voordelen biedt.


Grappig (Weinig tijd per gesprek en bijna geen mensen te vinden met voldoende kennis van zaken.)

'Jullie', de helpdesk-vrijwilligers daar heb ik pas respect voor. Cool
 
zwelgje
uhh nee ik haal niets door elkaar. Sterker nog, de helpdesk meldde zelf dat de firmware die ik in gebruik had conflicten had met McAfee vandaar de update naar de huidige versie.

Ik ben inmiddels gebeld dat er morgen een nieuwe live box op de post gaat.. na installatie zien we dus wel weer verder
 
rickyb
Ook last van spooktelefoontjes en zodoende via Google hier gekomen.

Gebeld met de klantenservice en probleem uiteraard bekend, schijnbaar heeft 1/3 van de liveboxen er last van.
Advies: 's nachts telefoon uit/zachter zetten.

Aangegeven dat ik geen abo heb om 's nachts onbereikbaar te zijn en dat ik vind dat door de nieuwe firmware update ik niet optimaal gebruik kan maken van de diensten van Online en dat ik restitutie van het abonnementsgeld verwacht.
Als de storing verholpen is, kan dit, aldus de dame aan de telefoon, ingediend worden.
 
Jang
De Livebox is klein chemisch afval, en mag naar de gemeentelijke afvalverwerking.

Dat staat in een brief van Online, bijgesloten bij een nieuwe livebox, die de oude blijkbaar moet vervangen.

Hadden we eerst kabeltjes die we moesten vervangen tot we een ons wogen, daarna blauwe en rode draadjes omwisselen tot we groen zagen, nu dumpt Online oude Livebox modems naar de klanten om ze aan het lijntje te houden totdat ze op zijn. Maar helpen doet het niet, want het werkt niet.

Online, stuur die Liveboxen direct naar de schroothoop, ipv ze eerst bij de klant te stallen voor enkele maanden en dan te zeuren over kabels en draadjes. Dat ding werkt niet. Gelijk de afvalbak in, dat scheelt portokosten en een boel tijd en ergernis.

Investeer in een goede dienstverlening, geef de klanten gewoon een nieuw werkend modem van een ander merk.

Houd ons en uzelf niet langer voor de gek.

Gewijzigd door Jang op 17 september 2009, 14:44
 
rrozema
Als er iemand in het westen van het land z'n livebox gaat wegdoen, dan zou ik het fijn vinden als ik die mocht komen ophalen. Ik zal 'm niet als modem gebruiken, maar ik kan er wellicht iemand anders mee helpen door er mee te experimenteren... Dus als je een livebox hebt om weg te doen en je woont in het westen van het land, stuur mij dan even een pm, dan kunnen we overleggen.
 
TCP_IP
Hier hetzelfde eigenlijk!
Als hij toch bij het grof vuil gaat, komk hem wel ophalen!
Transmission Control Protocol over Internet Protocol

Voor al je Windows en PC problemen kun je terecht op [url]www.xpvista.nl[/url
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Nieuwe firmware en telefonie problemen (3202_2601E6)', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Fritzbox 7590 Telefonie werkt niet Eigen modem configuratie en problemen : 5 05 feb 2022
Problemen met GeForce Now (Cloud gaming) Helpdesk : 4 19 sep 2020
Telefonie nummermelding inkomende gesprekken Algemeen : 3 26 jul 2020
Wat is deze firmware in mijn modem? Eigen modem configuratie en problemen : 5 22 okt 2019
Port forwarding werkt niet meer, firmware update? Zyxel configuratie en problemen : 5 09 jul 2019
Advertentie