obey-robots.txt
24 April 2019, 11:10
Navigatie
Ledenenquête
Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen?

Ja
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Ja 36% [73 stemmen]
36% [73 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Nee 64% [132 stemmen]
64% [132 stemmen]

Stemmen: 205
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25 jun 2009

Enquête-archief
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Online Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

Portforwarding VMG8324-B10A

Ronnos
Bijgevoegd instellingen van mijn modem. Ik heb gebeld met online.nl, en zij vertellen me dat ik een z.g.n. bridge setup moet uitvoeren. Kan iemand mij vertellen welke instellingen nog missen?
Nu lijkt het dat mijn router die ik via LAN->WAN heb aangesloten functioneert als soort accespoint. Ik kan nu gebruik maken van beide netwerken. Het modem (ZyXel) draait op 192.168.1.1 en de andere router TPLINK op 192.168.0.1.
Beide netwerken ondersteunen nu internet... Wat mis ik?

Ronnos voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
Ronnos
Hehe, met wat aanpassingen is het me gelukt om de VPN poort te openen op mijn PC. Ook heb ik poort 80 geopend voor mijn raspberry pi server in mijn netwerk. http://portchecker.co/ geeft aan dat poort 80 open is. Maar als ik mijn ipadres open in de webbrowser, kom ik terecht op start scherm van mijn ZyXel modem (in mijn lokale netwerk) en extern geeft hij aan dat het niet beschikbaar is)...
 
Ronnos
Alle bovenstaande instellingen van mijn screenshot zijn juist... Nadat ik de modem nogmaals opnieuw had opgestart werkt alles naar behoren. Via een extern ipadres kom ik nu in mijn eigen raspberry pi. VPN verbinding werkt ook, helaas kom ik nu het volgende probleem tegen: Mijn Online tv werkt niet meer. Hij zegt dat er geen zenders meer beschikbaar zijn...
Nu verwacht ik het volgende probleem: aangezien nu alles via mijn router verloopt zullen er wellicht wat communicatie poorten van online met haar ontvanger gesloten zijn. Volgende vraag: welke poort moet ik nu openen voor mijn online ontvanger?

Groet, Ron
 
Lutz
Dus je Zyxel modem bridged nu alle verbindingen door naar je eigen router? Ik begrijp uit je verhaal dat nu internet en port forwarding werkt.

Dus nu de vraag: hoe heb je telefonie aan de praat gekregen en op welk toestel sluit je nu je telefoon aan?

Volgens je screenshot heb je meerdere vdsl verbindingen parallel en de moet je ook allemaal apaart doorsturen aan je router en vanaf de router verder verdelen.
"Taal is dat ene stuk gereedschap uit de menselijke gereedschapskist dat goed lijkt te zijn voor alle doeleinden." Hayes, S.C., Strosahl, K.D., Wilson, K. G. (2012) Acceptance en Commitment Therapie, tweede druk, Amsterdam: Pearson
 
Ronnos
Lutz, inderdaad. De portforwarding werkt uitstekend. Wat betreft telefonie: die heb ik gewoon aangesloten in de daarvoor bestemde DSL lijn van mijn modem, zonder na te denken eigenlijk... en dat werkt.
Ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat de "bridge-functionaliteit" werkt, maar wel dat mijn poorten nu open staan en dat dat wordt veroorzaakt door de router. Daarnaast zijn de overige LAN aansluitingen op mijn modem niet meer beschikbaar, dat zou ook "bridge" verklaren. Dus dat lijkt allemaal in orde.

Nu enkel het TV vraagstuk: Ik kan geen tv meer kijken, en ik vermoed dat er nog een poort moet worden geopend in mijn router. Ik merk nog iets vreemds op, in mijn DHCP client list van mijn router wordt het tvmodem niet weergegeven (192.168.0.104), terwijl op de tv staat vermeld dat hij dit ipadres heeft verkregen...
 
Lutz
Waar heb je dan het TV modem ingestoken? Modem of router?
"Taal is dat ene stuk gereedschap uit de menselijke gereedschapskist dat goed lijkt te zijn voor alle doeleinden." Hayes, S.C., Strosahl, K.D., Wilson, K. G. (2012) Acceptance en Commitment Therapie, tweede druk, Amsterdam: Pearson
 
Ronnos
**OFTOPIC: Hmm,, de post die ik via mobiele telefoon heb geplaatst is blijkbaar niet doorgekomen **

Het tvmodem heb ik in mijn router geplaast. Omdat mijn internet modem als bridge/modem is geconfigureerd, heb ik maar één poort op mijn modem. Mijn tvmodem geeft wel aan verbinding met het internet te hebben. Alle programma informatie wordt geladen, echter géén tvsignaal. Enige plausibele verklaring die ik hiervoor heb is dat mijn router, een bepaalde poort/verbinding van online met haar tvmodem blokkeert. Maarja, welke?!.

Iemand dit opgelost?

Groet, Ron
 
Lutz
Weet je zeker dat je ADSL hebt en geen VDSL? Ik zal verder gokken en het televisiekastje een keer in de Zyxel aansluiten.

Verder heb ik nooit. televisie van Online gehad.
"Taal is dat ene stuk gereedschap uit de menselijke gereedschapskist dat goed lijkt te zijn voor alle doeleinden." Hayes, S.C., Strosahl, K.D., Wilson, K. G. (2012) Acceptance en Commitment Therapie, tweede druk, Amsterdam: Pearson
 
Ronnos
Goedemorgen, heb het tv-kastje in de zyxel geplaatst, dat werkt ook niet... De logos van dr zenders verschijnen wel in beeld, maar kan zelfs geen menu aanklikken nu Shock.

Daarnaast heb ik ADSL, woon ik het buitengebied zonder glasvezel Wink. Doet het type verbinding ertoe?

Heb gisteren nog eens naar online gebeld, zij bieden hier geen ondersteuning op, verwijzen me naar het internet en adviseren me geen gebruik te maken van een router (terug bij af). Erg vervelende situatie dat zij de software zo "goed" beveiligen.
 
Adeo
Vreemd, heb hier te horen gekregen van Online (via Facebook) dat een externe router met wifi aanbevolen wordt omdat een externe router met wifi te krijgen is met antennes waardoor een sterker signaal mogelijk is in vergelijking met de ZyXEL.
Daarnaast op ADSL tv kijken ????, hier wil dat in ieder geval niet, haal net 12 Mbps.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Portforwarding VMG8324-B10A', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Waarschuwing firmware update ZyXEL VMG8324-B10A! Zyxel configuratie en problemen 52 19 januari 2019, 12:43
Zyxel VMG8324-B10A Glasvezel configuratie Online.nl voor Internet,TV en Telefoon Zyxel configuratie en problemen 27 16 januari 2019, 19:44
VMG8324-B10A WAN settings Zyxel configuratie en problemen 3 02 november 2018, 22:29
Port Forward / ZyXEL - VMG8324-B10A Router Algemeen 3 27 oktober 2018, 14:27
ZyXEL VMG8324-B10A het werkt niet / LED's branden Zyxel configuratie en problemen 3 19 augustus 2018, 12:19
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| Wanabo02:14:36
| peterdebue15:58:20
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

19 januari 2019, 18:48
ik heb 2 probleen met mijn DM800 HD se, probleem 1 na dat alles is geconfigureerd en je dan hem van de netspannig afhaal ben ik alles weer kwijt, het lijkt net of hij zijn geheugen niet vast kan

24 oktober 2018, 12:00
weet iemand hoe je het gmail account kunt toevoegen aan webmail?

20 april 2018, 16:08
Kan je mij aub uitleggen hoe je die switch moet aansluiten?

12 maart 2018, 00:27
er is een stelling: werknemers moeten meer invloed krijgen op de gang van zaken in bedrijven. wat zou een goede tegenargument zijn?

14 februari 2018, 16:42
Iemand enig idee hoe ik mijm wifi snelheod kan verhogen. Ik heb 100 mb/s van online en een zyxel routwr. Alle stappen zijm doorlopen bij de klanten service. Bekabeld haal ik o0 mb en wifi 30