obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Overstappen van Stipte, gebruik fritz box als disk/print/voip server
dutchdavey
Als je net hebben overstapt van Stipte, dan heb je een fritz box over.


Je hoef het niet weg te gooien en zeker niet als je gebruik maakt van Cheapconnect of an andere VOIP provider in plaats van Online/Stipt.


Door de link hieronder te volgen kan je je Fritz box inzetten als een device in je thuis network, en kan je Cheapconnect blijven gebruiken (wat NIET kan met je nieuwe Zyxel!).

Ook kan je je disks/printers/DNLA die je op je Fritz hebben gezet, blijven gebruiken..


https://nl.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7360/knowledge-base/publication/show/3244_FRITZ-Box-als-IP-client-configureren
 
jms319
Hallo Dutchdavey,

Ik zou je FB inderdaad zeker niet weggooien. Misschien kun je hem wel in plaats van de ZyXel gebruiken zodat je hem daar niet achter hoeft te hangen. De instellingen van de FB zijn wel afhankelijk van het soort verbinding. Bij ADSL zijn die anders dan bij VDSL. Even zoeken op het forum en dan vindt je vast de instellingen voor VDSL en ADSL.
In elk geval niet weggooien als je alleen internet afneemt en genoemde voip-providers gebruikt in plaats van Online/Stipte. Misschien heb je wat aan dit draadje om je FB nog een stuk nuttiger te maken zonder hem als extra device in je netwerk te zetten. https://online.gebruikers.eu/forum/vi...=0#navmark.
Mocht je je FB als modem gaan gebruiken, koester dan je ZyXel op zolder voor het geval je problemen tegenkomt. De servicedesk van Online kan je alleen helpen als je hun modem gebruikt! Zei ik al dat een backup maken van de instellingen van je FB geen overbodige luxe is als je je FB gaat proberen in te stellen in plaats van de Online modem? Zo kun je de instellingen altijd weer terugzetten naar zoals ze waren. Een backup is beter dan opnieuw alles instellen ;-)!
Succes en mvrgr,

jms319
 
dutchdavey
Ik zie het niet als superhandig om je FB te gebruiken als modem als je de Zyxel heb:

Support desk van Online hebben mij wel probeert te helpen maar het lukt hun ook niet. In principe is er geen support voor FB als modem.

Om je FB wel te gebruiken als Server heb je meer capaciteit voor disks/printers etc EN je kan je eigen VOIP setup doen in plaats van Online.nl.

Om je Zyxel te gebruiken als modem en je FB te gebruiken als server, heb je 'best of both worlds'.
 
str
Om je Zyxel te gebruiken als modem en je FB te gebruiken als server, heb je 'best of both worlds'. ????????????????????????????????????????


Online
levert je een slap aftreksel van de Zyxel!! Dus de 'best..... Heel twijfelachtig
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Overstappen van Stipte, gebruik fritz box als disk/print/voip server', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Help!! online.nl instelling voor fritz box 7340 Eigen modem configuratie en problemen : 7 29 sep 2019
Gratis af te halen: ADSL2+/VoIP modem (TP-Link TD-VG3631) Vraag & Aanbod van tweedehands apparatuur : 8 24 dec 2018
Gratis af te halen: ADSL/VoIP modem Huawei HG655d (met root access) Vraag & Aanbod van tweedehands apparatuur : 1 19 dec 2018
VOIP op de Huawei Huawei configuratie en problemen : 207 27 nov 2018
Online VOIP instellingen Zyxel configuratie en problemen : 2 06 jul 2018