obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox configuratie en problemen
Wat is er mogelijk met het modem en hoe doe je het? Hoe kom je in het configuratiescherm? Heeft deze router wireless? Waar vind je wat in de schermen? Kun je nog extra dingen instellen, bijv. via telnet? Zijn er problemen bekend met dit modem? en hoe los je ze op?
 Onderwerp afdrukken
Inloggen ftp, webserver, remote dektop lukt niet
collinbarning
HI,

Ik krijg het niet voor elkaar om buitenaf in te loggon in mijn mac, heb alle benodigde poorten in de livebox open gezet. ftp, webserver, remote desktop niks werkt
Het lijkt alsof mijn livebox gewoon niks door laat....Weet iemand wat ik moet doen?
 
rrozema
Schrijf je instellingen eens op, dan wijst iemand hier je wel aan waar het fout ging.
 
collinbarning
dit zijn mijn instellingen
collinbarning voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
collinbarning
en dit ook
collinbarning voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.

Gewijzigd door collinbarning op 26 juni 2007, 01:12
 
mesa57
Heb je gecontroleerd of het IP van je pc nog steeds 192.168.1.11 is ?
 
rrozema
Bericht ge-edit omdat het fout was. In antwoord op holland's reactie schreef ik eerder:

Quote

Quote

holland schreef:
...
Door toevoegen van port 20, zou je FTP moeten werken (zie andere post op ditr forum).
...


Sorry Holland, maar poort 20 hoef je niet toe te voegen. Dat heeft geen nut en maakt je enkel kwetsbaarder. Waarschijnlijk verwijs je naar deze thread: http://online.gebruikers.eu/forum/vie...post_11298. Echter zoals Richard daar ook al opmerkt, poort 20 wordt van binnen uit opgezet en zal daarom -ook zonder port forward van poort 20- werken. Elke poort die je onnodig open zet, stelt je onnodig bloot aan extra risico op hack pogingen. Liever niet poort 20 forwarden dus.


Holland reageerde daar op met een PM en wees me er op dat het hier om een server configuratie ging. Ik zit dus helemaal fout met bovenstaande reactie en zijn info klopt wel degelijk. Ik ga me verder niet met het ftp verhaal bemoeien en laat dat over aan hem.
Gewijzigd door rrozema op 26 juni 2007, 22:20
 
rrozema
Als geen van de poorten iets doet, dan heb je iets structureel fout gedaan. Da's mooi want dan kan het ook niet heel moeilijk te vinden zijn.

Allereerst, ga eens met een browser naar www.grc.com en test daar je open poorten met behulp van hun ShieldsUp! functie. Test met 'All service ports' of er en zo ja welke poorten open staan voor verkeer vanaf het internet.

Je hebt ook een http server er bij staan (poort 80), da's meestal de makkelijkste om te testen: je krijgt namelijk gelijk resultaat. Probeer eerst eens om met een andere machine op jouw netwerk naar http://192.168.1.11 te gaan, hiermee kun je testen of de http server op de machine uberhaupt wel werkt.

Ik heb zelf geen ervaring met mac's achter de livebox en ik weet ook niet welk programma je wilt gebruiken om remote op je mac te komen, maar ik heb toch even voor je gezocht en vond dit: http://www.portforward.com/english/ro...esktop.htm. Het lijkt er op dat je wel op het goed spoor zit, alleen kan ik de udp poort 3283 er niet terug vinden.

Een ander mogelijk probleem is: hoe heb je de port forwards aangemaakt? Heb je dat vanuit het advanced menu gedaan of vanuit 'Firewall' in het normale menu? Als je ze via advanced aanmaakt gaat er wel eens wat mis met de forwards. Alles lijkt gewoon in orde, maar toch werkt het niet. Dus probeer eens alle forwards weg te halen uit de livebox en maak ze dan opnieuw aan via het firewall menu.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Inloggen ftp, webserver, remote dektop lukt niet', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
VMG8825-T50 Remote Management Online Alles-in-1 met Glasvezel : 1 02 mrt 2022
Fritzbox 7590 Telefonie werkt niet Eigen modem configuratie en problemen : 5 05 feb 2022
e-mail komt niet binnen Email : 1 12 jan 2021
Inbuild chromecast niet gevonden Algemeen : 1 16 jun 2020
Inloggen webmail kan niet meer, ook niet via Outlook Helpdesk : 2 15 sep 2019
Advertentie