obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox meer apparaten aansluiten
 Onderwerp afdrukken
help: livebox + meerdere PC wireless
remichi
heb even een vraag. mijn vader heeft livebox van orange en wil met meerdere pc's/laptops een wireless verbinding kunnen maken.

hoe moet hij te werk gaan? een router eraan hangen met een soort inlog code? ik las ook iets over een accesspoint, wat is dit precies?? bedoeling is dus dat er steeds verschillende computers een wireless verbinding kunnen maken zonder al te veel moeite.

het liefste heeft hij een groot bereik. Hij woont op een boerderij met meerdere gebouwen en dikke muren. Is de oplossing dan het beste zo'n extra signaal versterkende antenne op de router aansluiten?

(ik heb thuis een wanadoo apparaat, waar de lijn op binnenkomt, deze wordt dan doorgetrokken naar de router en alle laptops kunnen gewoon internetten.)

sorry voor de gekke vraag maar ik heb geen ervaring met de livebox.
Gewijzigd door remichi op 12 juli 2007, 19:39
 
damden
Ik heb zelf een wireless router achter de livebox gehangen, en dan kun je 'gewoon' wireless via deze router het web op.

Alleen gaat dat denk ik niet lukken als je in meerdere gebouwen wilt internetten via een gewone router.

Je zou eens in een pc winkel kunnen vragen wat de beste oplossing is. Ik heb een goedkope wireless router, en dat merk je ook. De router hangt in de meterkast, en op zolder kan ik dus geen verbinding maken.

Je hoeft je livebox niet anders in te stellen, die denkt gewoon dat de router een pc is die verbinding wil met het internet.

De router moet je echt beveiligen anders kan iedereen in de buurt gebruik maken van jouw wireless internet verbinding, maar als het goed is staat dit wel beschreven in de handleiding van de router.
 
rrozema
Eigenlijk moet je vader meer bezorgd zijn dat z'n 'klanten' (heeft je vader toevallig een boerderij camping?) niet op zijn pc(s) kunnen komen.

Ik zou je in dat geval de volgende configuratie voorstellen:

livebox
|
|-> wireless accesspoint --> klant pc's
|
--> router --> je vader's pc(s)

Zo deel je namelijk de internetverbinding zonder dat de mensen op het wireless netwerk bij de pc(s) van je vader kunnen komen.

Een accesspoint is eigenlijk niet meer dan een overgangspunt van een bedraad netwerk naar een draadloos netwerk. Als je grotere gebieden dan alleen je huis wilt bedienen dan moet je toch aan wat duurdere apparatuur met externe antennes denken: het merk 'Senao' staat erg goed bekend en levert o.a. access points met wat meer vermogen en waar je eenvoudig externe antenne's op aan kunt sluiten. Ik heb zo even geen verkooppunt voor je maar google zal je zeker snel op weg helpen.

edit: misschien kun je je vader ook beter adviseren een ander modem i.p.v. de livebox te kopen, de livebox heeft namelijk geen wachtwoord op z'n configuratie schermen. Elke klant kan dus de livebox herconfigureren/verknoeien.

edit2: alleen een access point met meer vermogen is nog niet genoeg om in een groot gebied te kunnen internetten. De clients moeten ook over de grotere afstand kunnen antwoorden: deze hebben ook 'de betere' wireless netwerk kaarten nodig. Een goede antenne aan het access point, liefst hoog boven het gebied geplaatst, helpt echter al wel veel bij de ontvangst van minder sterke antwoord signalen. En als je over een echt groot gebied praat, kun je nog denken aan het plaatsen van 'repeaters' om het signaal te versterken.
Gewijzigd door rrozema op 12 juli 2007, 22:56
 
remichi
rrozema, dat idee klinkt inderdaad wel goed. je kan dus een router en een accesspoint op de livebox aansluiten?

het gevaar dat de buren gebruik maken van de wireless verbinding is er in ieder geval niet. maar als je niks op "share" zet, kan je dan nog steeds toegang krijgen tot andere pc's in het netwerk? (ik ben niet zo'n computer expert, dus dat heb ik bij mijn thuis netwerk nog nooit gedaan.)

het is zo, mijn vader gebruikt nu al zijn laptop wireless met de livebox (rechtstreeks verbinden met livebox, zonder router.) maar de bedoeling is dat gasten op de boerderij inderdaad kunnen internetten.
 
rrozema
De wireless van de livebox kan ie dan wel opzeggen, daar kun je namelijk onmogelijk een externe antenne op aansluiten en het bereik is ronduit slecht.

Hij kan natuurlijk zelf met z'n laptop inloggen op het 'klanten' access point maar dan kunnen de klanten weer bij z'n laptop komen en kan hij zelf ook niet bij eventuele pc's in het 'prive' netwerk achter de router.

In dat geval zou ik een router inclusief wireless kopen voor z'n 'prive' netwerk. Hij logt dan met z'n laptop op z'n prive netwerk in en kan dan weer bij alle prive computers komen en ook gewoon op het internet komen.

Als je niets 'shared' kun je in theorie i.d.d. niet bij de bestanden. Maar in de praktijk kun je nog wel een hele hoop andere dingen doen. Het is gewoon verstandiger om de prive computers af te schermen middels een goede router/firewall. Dan kan je vader gewoon een netwerk printer, een netwerk drive, enz aansluiten en bestanden delen tussen z'n pc en z'n laptop zonder bang te zijn dat een of andere wizkid je vader's pc probeert te hacken, gewoon omdat de beste jongen op een regenachtige dag zich in de schuur zit te vervelen omdat hij mee moest van z'n ouders naar een boerderij waar hij toch al helemaal niet mee naar toe wou Wink
 
remichi
wat een gedoe met die livebox zeg. het is al een router op zich...maar dan kun je er weer een wireless kaart in steken enz. enz. ....

is er niet gewoon EEN apparaat wat je eran kan koppelen dmv utp kabel dat je wireless bereik krijgt, zonder allerlei instellingen te hoeven veranderen???

las over wrt54g, maar ja, dan moet je weer de router functie uit zetten.
wap54g las ik ook wat over. dan de Linksys Wireless-G Range Expander (WRE54G), hoeveel verder rijkt het bereik hiervan?? want las ook gewoon over andere antenne voor op de wap54g of wrt54g. (Linksys HGA7T Omni Antenne 7dBi RP-TNC).

ik wordt tureluurs van alle mogelijkheden en mogelijke problemen. is er niet een werkende oplossing??

livebox, wireless, geen beveiliging, geen moeilijke instellingen, met een groot bereik....arghhh
 
mesa57
De WAP54g is een wireless access point en dus geen router.
Die kun je op een poort van je livebox aansluiten en dan kan iedereen draadloos kontakt leggen met de livebox. Uiteraard heb je dan geen gescheiden netwerk zoals rrzomema al zegt. De wre54g is een zogenaamde repeater. Die wordt ingezet om langere afstanden te overbruggen. Hij moet los opgesteld worden ongeveer halverwege het access point en de ontvanger en versterkt daar het ontvangen signaal weer.

Als dat allemaal niet werkt moet je aan 'long distance' wifi gaan denken. Daar is gespecialiseerde en dure apparatuur voor.
Kijk maar eens naar deze website (en vooral de prijzen) :

http://www.cellamericas.com/Outdoor-c-276.html?gclid=CJHKhuK0ro0CFRWOEgodbDcy1A
 
frmaasdam
Je kan een Wireless adapter (van Orange) in je LiveBox schuiven en dan kunnen de pc's wireless communiceren met je Livebox.
Voordeel is 1 punt van toegang 1 box die je moet configureren.
Nadeel Livebox meestal weggewerkt in meterkast slecht bereik geen externe antenne mogelijk bij adapter van Orange.

Ja kan ook een eigen wireless router koppen aan je Livebox.
Nadeel een tweede router die je moet configureren en lastiger alles bij elkaar werkend te krijgen. Je moet de tweede router alleen gebruiken als bridge en niet als router.
Voordeel je kan je tweede router misschien voorzien van een externe antenne buiten de meterkast of hoger plaatsen.

Je kan ook een wireless repeater installeren binnen bereik van je livebox en pc's via die repeater laten comminiceren met je wireless Livebox van oplossing 1.
 
orangeFORever
Ik werk zelf met orange i.c.m. Dlink DI-624+ router en dat werkt goed.
Zowel op zolder en bij de buren en in de tuin een prima verbinding.
Even zitten mieren met het juiste kanaal, want ik was 3 jaar geleden de enige in de buurt, maar nu zitten er 10 tallen wifi gebruikers om me heen. Ik vind de wireless livebox van Orange geen feestje.
 
rrozema

Quote

frmaasdam schreef:
...
Ja kan ook een eigen wireless router koppen aan je Livebox.
Nadeel een tweede router die je moet configureren en lastiger alles bij elkaar werkend te krijgen. Je moet de tweede router alleen gebruiken als bridge en niet als router.
...


Eigenlijk zou je dan ook geen wireless router moeten kopen maar een wireless access point. Omdat echter vaak wireless routers goedkoper en beter verkrijgbaar zijn dan wireless access points en je met een router hetzelfde effect kan bereiken, wordt hier op het forum veel gesproken over routers achter de livebox. Als je een echt access point zou kopen is jouw 'configuratie' nadeel verdwenen maar je hebt dan waarschijnlijk wel een paar tientjes meer uitgegeven. En zo veel extra werk en lastiger is het eenmalig uitzetten van de dhcp server in die router, plus optioneel het lan adres aanpassen van de wireless router nou ook weer niet, toch?
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'help: livebox + meerdere PC wireless', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Livebox ADSL Extra (Family) vervangen met eigen modem Livebox configuratie en problemen : 4 10 aug 2016
AC750 Wireless Dual Band Gigabit ADSL2+ Modem Router Eigen modem configuratie en problemen : 2 22 mei 2016
No Wireless (huawei hg655d) Algemeen : 3 17 sep 2015
Alarm melding via Livebox Livebox meer apparaten aansluiten : 3 21 jan 2015
Netgear DGN2200 N300 Wireless ADSL2+ Eigen modem configuratie en problemen : 2 10 aug 2013