obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
Brein eist verbod nieuwsgroep FTD
TCP_IP
Auteursrechtenwaakhond Brein eist dat de usenet dienst FTD haar activiteiten per direct staakt op verbeurte van een dwangsom van 50.000 euro per dag. Daarnaast eist de piraterijbestrijder een nader te bepalen schadevergoeding en volledige vergoeding van de proceskosten.

Eerder dit jaar zaten de twee partijen nog rond de tafel. Brein verzocht FTD toen maatregelen te nemen om structureel gebruik van illegale content te voorkomen. De Nederlandse nieuwsgroep voerde daarop enkele aanpassingen door zoals het vervangen van de automatische verwijzingen door een copy-paste methode en het niet langer meer vertonen van statussen bij berichten.

Brein gaf aan de aanpassingen niet ver genoeg te vinden gaan, maar besloot het resultaat in de praktijk even af te wachten. Brein komt nu echter toch in actie nadat FTD vorige maand bekendmaakte dat zij Brein dagvaart vanwege haar uitlatingen dat FTD illegaal zou zijn. De nieuwsgroep eist een publieke rectificatie van deze uitlating en wil bovendien een verklaring van de rechter dat zij gewoon legaal handelt

"Het is teleurstellend maar ook tekenend dat zij onze uitgestoken hand hebben afgeslagen”, zegt Brein directeur Tim Kuik die FTD een wolf in schaapskleren noemt. " FTD verdient haar geld met een systeem dat bestaat bij de gratie van het enorme illegale aanbod van content op het Usenet."

De piraterijbestrijder stelt dat FTD de illegaal aangeboden content mede openbaar maakt en deze in elk geval organiseert en bevordert. ”Het merendeel van de bestanden waar FTD toegang toe biedt is illegaal. Ondanks dat FTD dit weet en dat haar moderators vooraf verwijzingen controleren laat zij toch verwijzingen naar onmiskenbaar ongeautoriseerde content willens en wetens toe op haar dienst”, aldus Brein.

Usenet is een internet protocol waarop oorspronkelijk slechts tekst werd uitgewisseld. Met de mogelijkheid om beeld en geluid in tekstbestanden om te zetten wordt Usenet gebruikt om illegale film-, games- en muziekbestanden uit te wisselen.

Bron Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/digitaal/4288...html?p=4,1
Vervolg van: FTD sleept BREIN voor de rechter
Transmission Control Protocol over Internet Protocol

Voor al je Windows en PC problemen kun je terecht op [url]www.xpvista.nl[/url
 
kevinwalter
@#$% brein....!!!!!

edit mod: TCP_IP _ Goed argument, topic gesloten.
Gewijzigd door TCP_IP op 30 augustus 2009, 14:27
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Brein eist verbod nieuwsgroep FTD', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
vuurwerk verbod enquete Algemeen : 1 09 dec 2019
Usenet/nieuwsgroep werkt niet meer? Usenet : 14 18 mei 2014
downloaden uit nieuwsgroep online lukt niet Algemeen : 5 14 jun 2012
Brein verliest rechtszaak tegen Ziggo (en XS4ALL) Algemeen : 1 19 jul 2010
FTD sleept BREIN voor de rechter Algemeen : 3 16 mei 2009
Advertentie