obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Thomson TG712 en Motorola DECT telefoon
zab
Goed dat het nu werkt.

Maar even een vraagje die lijn naar zolder heb je nu dus weer aangesloten en alles werkt nu wel?
Heb je niet ook tegelijkertijd een oud toestel losgehaald of wat andere draden opgeruimd ofzo?

Op deze manier klinkt het wel heel vreemd.
 
Exlim
Nou in de meterkast komt er een lijn binnen en er zaten twee 4-punts contacten daar in de meterkast.

Echter is dit aangepast en zijn die 4-punts contactdraden doorgetrokken naar een wandcontact er naar een 4-puntscontact op zolder.

In de meterkast heb ik de kabel naar de zolder eruit gehaald. Toen deed ie het. Toen sloot ik die hoofdkabel weer aan op die verlenging met één of ander blokje (waar die altijd al mee was aangesloten). Toen deed ie het nog steeds.

Ik heb later wel het 4-puntscontact ding boven gedemonteerd en die verlengkabel gewoon laten liggen met een telefoonplug als eind.

Verder heb ik geen oude telefoon aangesloten gehad, heb zo een DECT met twee handsets. Op zolder leeft niemand. Er heeft wel ooit een telefoon gestaan.,
 
zab
Ok, daar kom je inderdaad niet snel op. Er moet dus ook nog een of andere vreemde verbinding in gezeten hebben aangezien je signaal daardoor verstoord kon worden. Is dat vreemde blokje waar je het over hebt soms ook een splitter?
Maar goed, het blijft iets om rekening mee te houden. Bedankt.
 
Exlim
Ik heb even gekeken net weer en ik ga proberen om het uit te leggen.

Als je de kap weghaalt van de 4-puntscontactdoos in de meterkast (dus het oorspronkelijke ISRA punt), zit daar achter een metalen blok. Op dat metalen blok zitten allemaal openingen en een schroefje om een inkomend of uitkomend draadje vast te schroeven.

Aan de onderkant zitten vier van die openingen en op elke van die opening zit een gekleurd draadje, die samen de hoofdtelefoonlijn vormen die het huis binnenkomt.

Maar dat metalen blokje is bij ons aangepast/vernieuwd (oud huis) door een blokje dat ook aan de bovenkant van die openingen heeft. En vanuit die vier openingen loopt er ook een telefoonlijn naar boven. En die vier openingen/gekleurde draadjes heb ik eruit gehaald.

Toen de telefoonlijn boven op zolder gedemonteerd en zo 4-puntscontactdoos weghaald en gewoon zo een telefoonplug op het einde geplaatst. En toen weer die 4 gekleurde draadjes in dat metalen blokje.

Ik heb helaas geen fotocamera bij de hand, maar hoop dat het te begrijpen is.
 
rrozema
Je had dus een aftakking aan je lijn zitten. In de installatie instructies staat niet voor niets dat elke aftakking verwijderd moet worden; zelfs als zit er niets op aangesloten. Een losse draad alleen veroorzaakt al te veel storing bij de frequenties van het adsl 2+ signaal. Prima dat je het nu gevonden hebt.
 
Exlim
Ja oké, maar je verwacht dat niet opeens na 6 jaar een Livebox te hebben gehad.

Dik 2 jaar geleden zat er in die lijn naar zolder wel een tweede telefoon en toen deed mijn Livebox het ook gewoon.

Dus ik verwacht niet dat een tweede lijn zonder telefoon zoveel invloed heeft. En op de installatie poster staat niets over een tweede lijn (zonder aangesloten telefoon), alleen "Heeft u maar één telefoonstopcontact in uw huis?" Nee, "Gaat u meer dan één telefoon aansluiten?" Nee, "Kies een contact en sluit uw modem aan", "Ga naar Stap 2".
Gewijzigd door Exlim op 16 april 2010, 00:18
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Thomson TG712 en Motorola DECT telefoon', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Zyxel VMG8324-B10A Glasvezel configuratie Online.nl voor Internet,TV en Telefoon Zyxel configuratie en problemen : 28 27 mei 2019
geen telefoon Zyxel configuratie en problemen : 2 13 dec 2017
Telefoon aansluiting? Zyxel configuratie en problemen : 2 20 jul 2016
VDSL configuratie Online.nl voor Internet,TV en Telefoon met modem Zyxel VMG8324-B10A Zyxel configuratie en problemen : 20 28 dec 2015
Geen telefoon verbinding Algemeen : 9 12 dec 2015