obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox meer apparaten aansluiten
Waarvoor en hoe gebruik je een switch, router of een access point achter dit modem? Hoe krijg ik mijn NAS, netwerkprinter, enz. in mijn netwerk? Hoe deel ik mijn web-, smtp-, ftp-, enz. server met anderen op het internet? Hoe kan ik online spellen spelen op mijn xbox, ps3, wii, psp, enz.? Hoe sluit ik mijn iphone, ip-tv, ip-telefoon, ata, enz. aan op deze router en moet ik dan nog speciale dingen instellen?
 Onderwerp afdrukken
NAT publiek adres
rrozema

Quote

Richard schreef:
Dus blijft het vreemd dat Wikipedia dan schrijft dat NAT in sommige routers "dmz host" zou heten, da's dus gewoon een foutieve verklaring van Wiki.


Zo vreemd is dat toch niet als je bedenkt dat in de livebox bijvoorbeeld de port mapping instellingen onder het menu 'Firewall' staan. De ontwikkelaars van router software maken soms een zootje van de naamgeving. Er kunnen daarom best routers zijn die NAT DMZ host noemen; misschien had de auteur van dat stukje tekst er zelf wel zo een en vond hij het ook een erg vreemde benaming. Wikipedia pretendeert niet een betrouwbare informatiebron te zijn; alle informatie die je op wikipedia vindt, dien je zelf te verifieren. Als jij iets ziet dat niet klopt staat het je vrij dat te veranderen, zodat een ander weer iets aan jouw verificatie heeft. Wikipedia wil wel een goed startpunt zijn bij het zoeken naar informatie en ik denk dat het daarin zeer zeker wel slaagt.

Om terug te komen op het onderwerp: Vaak zal de reden van de warrige naamgeving goed bedoeld zijn, iets als dat het anders te ingewikkeld wordt voor de eindgebruiker. Maar door steeds voor dezelfde features andere namen te verzinnen wordt het uiteindelijk juist lastiger. En daar ben ik het dus wel helemaal met je eens! De ontwikkelaars van Sagem/Orange hebben met de livebox een goed voorbeeld afgegeven van hoe het niet moet: de menus puilen uit van de features die verkeerde namen hebben of verkeerd gegroepeerd zijn. Ik weet niet hoe dat met jullie is maar ik moet vaak alle menu's bij langs om te vinden waar die bepaalde feature zat, waarvan ik zeker weet dat ie er tussen zit. Hopelijk ziet nog eens iemand het licht bij Sagem en maakt dan de livebox instellingen echt goed toegankelijk. En goede boeken zoals die van Tanenbaum, kunnen daar aleen maar bij helpen, want dat is i.d.d. een echte bron van informatie.
Gewijzigd door rrozema op 19 januari 2007, 08:09
 
Richard
Feitelijk vindt ik het helemaal niet zo vreemd dat de poortmapping onder het firewall menu staat.
Als je professioneel gaat kijken zit dat namelijk ook in de firewall, het gaat er namelijk om wat je aan verkeer toestaat inkomend en uitgaand, dat is allemaal firewall, dus feitelijk behoort port-forwarding ook onder firewalling.

V.w.b. routers die NAT een DMZ host noemen, ik heb er heeel wat onder ogen gehad, maar nog nooit eentje gezien die dat zo had. Logisch want het zijn 2 verschillende dingen.
Als je dan als schrijver op 1 router ervaring afgaat om een faq te schrijven i.p.v. ook wat meer globaal te bekijken, ben je gewoon als auteur verkeerd bezig.

Als je alle info die je op Wikipedia vindt zelf dient te verifieren, heeft het voor mij afgedaan als bron van goede informatie.
Om te gebruiken als startpunt voor redelijke info in de goede richting is het dan nog wel bruikbaar.

De warrige naamgeving maakt het mijns inziens alleen maar ingewikkelder voor de gebruiker.
Ik heb een basic netwerk cursus geschreven, veelal vertaald en hier en daar wat aangepast om het eenvoudiger te maken, die staat op mijn forum.
Daarbij word gewoon gebruik gemaakt van de juiste termen en er ook een goede uitleg bij gegeven. Hieromtrent zijn er al diverse bedank emailtjes gekomen omdat mensen nu eindelijk snappen wat het betekent.
Dat ga je niet bereiken door opeens andere namen te gebruiken of er een hoop aan bij te voegen wat er feitelijk niet bij hoort of door het warrig te maken. Eenvoud is de beste methode.

Maar het kan natuurlijk wel goed bedoeld zijn daar niet van, doch een goede structuur gewoon vasthouden heeft zich al vaker bewezen als duidelijker op de lange termijn.
Meerdere termen brengt verwarring, zeker bij de leek.

Ik ben het echter volkomen met je eens dat de makers van de Livebox fijn hebben laten zien hoe het niet moet.
Nu heb ik toch wel wat ervaring op dat gebied, maar ben ook nog regelmatig aan het rondkijken waar ik zijn moet, terwijl elke huis-, tuin- en keukenrouter (zelfs de meer inwikkelde of uitgebreidere Draytek's) voor mij geen problemen opleveren qua menustructuur.

Samen met jou hoop ik ook dat ze bij Sagem eens wakker worden.
Greetings, Richard.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'NAT publiek adres', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
ZyXEL VMG8324-B10A Lan na 5min geen ip adres meer Zyxel configuratie en problemen : 2 08 jun 2020
ZyXEL VMG8324-B10A VDSL verbonden maar geen IP adres Helpdesk : 2 14 apr 2020
Wat is het adres van de DHCP server van Online.nl? Zyxel configuratie en problemen : 1 08 jan 2018
Live e-mail adres niet herkend Email : 5 15 feb 2017
Vast IP adres Zyxel configuratie en problemen : 2 19 feb 2016
Advertentie