obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
WPA2 en Huawei modem en Win7
I R Baboon
UPnP is puur en alleen voor het openen van de poorten.
Kijk voor de beste satelliet links naar [url=Satelliet.start-plaats.nl]Satelliet.start-plaats.nl[/url]
 
renate
dat wil ook wel eens helpen, naar TKIP ipv AES ?

Jij zit erGrin ook direct bovenop!!

Automatisch samengevoegd met vorige post op: december 02 2011 08:58:15:
Heren, goedemorgen...Laatste update na een tijdje stilte en testen.

Ik heb nou wel alles gehad wat je maar kon verzinnen. De HUWAEI heeft blijkbaar toch (wat) moeite om de INTERNET
verbinding tot stand te brengen met de ASUS op WINDOWS 7. of ik nou de 811.2.bg of 811.2 b of g alleen selecteer,
qua signaal maakt dat niet veel uit. Wel beter als de 811.2. N, maar het is bekend dat dit problemen op kan leveren
met windows 7 wireless adapter.

Dus, hij heeft wel een sterk signaal, staat op WPA PS2K met AES (PKIP help ook niet), maar duurt heel lang of niet dat hij de

INTERNET
verbinding opppakt. (Vermeld GEEN INTERNETVERBINDING).

Zit er nu dus sterk aan te denken om dan maar weer met mijn oude live box met switch en wireless router te werken, maar daar ik ik dan in begin last van de Switch die soms vertraging gaf in laden van de pagina's. Vandaar dat ik naar een stand alone wirelss modem wilde. Dam moet ik er een andere switch tussen hangen, en de HUWAEI alleen gebruiken voor de telefonie van online.

Heeft iemand nog een tip, volgens mij hebben we alles gehad.
Dank
Rene
Gewijzigd door renate op 02 december 2011, 08:58
 
renate
Heer Neijsel / Enzo. Dank weer voor het delen van de info. Jullie bevestigen dus wat ik ook al allemaal merkte , en waardoor ik dit issue op de forum Opende. Bedankt voor de reply. Er is echt niets aan te doen, erg spijtig!! Vandaag maar weer even oude situatie getest. Mijn oorsprokelijke
LIVEBOX aangesloten op een andere/nieuwere SWITCH, en in de SWITCH een Wireless router van SMC. Op ALLE laptops direct verbinding en

INTERNET
verbinding. Wat is het probleem dan zou je zeggen. Ik wilde Af van de randapparatuur ertussen, omdat mijn oude SWITCH na veel speurwerk de veroorzaker bleek te zijn van wat vertraagde internet pagina's weergeven op nieuwe Laptop Dochter. (ASUS met Windows 7).

Vandaar de vervangende HUAWIE. Echt al 3 weken aan stoeien, waarbij vrouw inmiddels ook begint te vragen waar ik in godsnaam mee bezig ben....
(Youp van t Hek act wordt t een beetje, hahaha).

Ik dacht slim te zijn door de HUAWIE ALLEEN te gebruiken voor de telefonie, en daarnaast de oude LIVE BOX met genoemde configuratie beschreven hierboven.
Situatie is nu (Net als bij iedereen) :Huidige telefoon stekker gaat met een speciaal internet stekkertje in de DSL ingang. DAARNAAST gaat er het telefonie stekkertje in de PHONE aansluiting.
Ik probeerde OP de huidige telefoonstekker (Een telefoon stekker met gaatjes) een 2e telefoonstekker te plaatsen, met tevens eenzelfde kabletje met aan einde een ADSL stekkertje, om te proberen via deze aftakking een 'extra' internet verbinding naar mijn LIVE box te creeren.

Nu ben ik hier niet zo technisch mee, maar hierna stopte de VOIP telefonie op de HUAWIE.

VRAAG: Misschien kan dit uberhaupt niet, maar IS het mogelijk om via de HUAWEI ALLEEN de telefonie te gebruiken, en HIERNAAST de 'oude' Livebox'
ALLEEN voor het internet gedeelte. Dan ben ik er ook. Helaas zit er op de HUAWEI nu al mijn 2 aansluitingen welke nodig zijn (Binnenkomende telefoon lijn voor in de DSL en het andere kabletje voor de PHONE). Heb dus geen aansluiting meer over.

Heeft iemand misschien hier nog een antwoord/oplossing voor, of kan je gewoon niet 2 aparte modems naast elkaar hebben lopen, de ene voor telefonie alleen en de andere (Livebox) voor internet ??

Dank weer.
(PS: Ik weet niet of als je bv een Fritz box aanschaft prive (positieve reacties gehoord), ONLINE hier de telefinie op wil programmeren, werken volgens mij met MAC settings op hun eigen modems).
 
renate
Hoi Ron... Kun je me dit svp even duidelijk uitleggen, ben niet zo'n expert op de aansluiting vanuit de telefoon kabel... WAT moet ik dan precies doen om NAAST de huidige HUAWIE, welke ALLE 2 de draadjes gebruikt welke nodog zijn voor de TELEFONIE, ook nog de LIVEBOX op alleen het internet te krijgen, kan dat??

Wil de LIVEBOX op de SWITCH aansluiten, en op die SWITCH een (SMC) wireless router. Alleen zitten de 2 beschikbare draadjes al in de HUAWEI, nodig voor de telefonie!!

Ben benieuwd OF dit kan en HOE, want dan kan ik gewoon via de LIVE box alles op internet doen, helemaal top, en de telefonie via de HUAWIE.
Deze oplossing zoek ik nu.

Dank je weer
 
I R Baboon

Quote

Ik probeerde OP de huidige telefoonstekker (Een telefoon stekker met gaatjes) een 2e telefoonstekker te plaatsen, met tevens eenzelfde kabletje met aan einde een ADSL stekkertje, om te proberen via deze aftakking een 'extra' internet verbinding naar mijn LIVE box te creeren.


Begrijp ik het nu goed dat je twee modems aan één telefoonlijn wilt plaatsen?
Dat gaat nooit werken zo. Volstrekt onmogelijk.

Je kan je Livebox alleen over je netwerk aansluiting van de Huawei aansluiten.
Dat moet mogelijk zijn.
Het enige wat je moet doen is het ip adres van de Livebox te veranderen.
Is nu ook 192.168.1.1, zelfde als de Huawei. Maak daar maar 192.168.1.2 van of zo.
En zet dan de DHCP server in de Livebox UIT.
Netwerkkabel steken tussen beide apparaten (LAN poort) en daarna moet het functioneren.
Misschien dat een herstart noodzakelijk is.
Kijk voor de beste satelliet links naar [url=Satelliet.start-plaats.nl]Satelliet.start-plaats.nl[/url]
 
renate
Heren Enzo en baboon wederom, bedankt voor deze nieuwe tips.... Als het zo doorgaat wordt ik via dit forum opgeleid tot een specialist!! Ik kan een en ander eens gaan proberen.... Vwb dat acces point, dat begrijp ik. Ik plaats mijn SMS wireless router in de lan van de HUAWEI, en schakel de WIFI van de HUAWEI uit, waardoor de SMC dit over moet gaan nemen, welke signalen en IP's uit moet gaan delen aan de TP's.

De 2e optie, van de heer Baboon kan ik ook eens proberen. Wil nl testen of ik Via de LIVEBOX, welke voorheen perfect werkte, een goed stabiele en adequate verbinding kan krijgen.


Als ik dan 1) de WIFI uit zet op de HUAWEI
ZOU het met deze variant dan mogelijk zijn om aan de LIVEBOX, welke dan gekoppeld zit aan de HUAWEI, een WIRELESS (SMC) router te plaatsen die dan de door de TP's herkend wordt?
Ben dan wel benieuwd of de verbinding beter is, want de HUAWEI blijft dan toch de DHCP gateway die de IP adressen uitdeelt, ook al hangt de Livebox ertussen??

Dank weer.. We komen er wel
 
renate
He Ron!! Het is een reactie/vraag op reply van onze beheerder...Het probleem is dat ik de HUAWEI moet blijven gebruiken voor de Telefonie, heb nl Telefonie+internet via ONLINE, welke nu via de HUAWEI lopen.
Lees nog even aandachtig de reactie van onze beheerder. Ik wil proberen om NAAST de telefonie via de HUAWEI, mijn LIVEBOX te gebruiken voor internet.
Het voorstel van Dhr baboon is om mijn Live box aan te sluiten op de lan van de HUAWEI, en op de HUAWEI de WIFI uit te zetten. AAN deze LIVEBOX koppel ik vervolgens mijn Wireless SMC router voor de WIFI verbinding met de TP's. Kijken of alles dan lekker goed loopt mbt laden internet pagina's...

Dat is de vraag....
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'WPA2 en Huawei modem en Win7', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Huawei HG655d WIFI bugs/troubleshoot topic Huawei configuratie en problemen : 27 16 mei 2020
paar keer per dag wifi uitval met zyxel VMG8324-B10A modem Algemeen : 1 20 feb 2020
Wat is deze firmware in mijn modem? Eigen modem configuratie en problemen : 5 22 okt 2019
Waardeloos MODEM Algemeen : 11 21 sep 2019
Huawei hg655d als access point aansluiten achter fritzbox Huawei meer apparaten aansluiten : 7 14 mei 2019