obey-robots.txt
26 April 2017, 21:29
Navigatie
Ledenenquête
Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen?

Ja
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Ja 39% [89 stemmen]
39% [89 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Heb je de oplossing voor je probleem op dit forum gevonden/gekregen? Nee 61% [142 stemmen]
61% [142 stemmen]

Stemmen: 231
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25 jun 2009

Enquête-archief
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Online Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Waarvoor en hoe gebruik je een switch, router of een access point achter dit modem? Hoe krijg ik mijn NAS, netwerkprinter, enz. in mijn netwerk? Hoe deel ik mijn web-, smtp-, ftp-, enz. server met anderen op het internet? Hoe kan ik online spellen spelen op mijn xbox, ps3, wii, psp, enz.? Hoe sluit ik mijn iphone, ip-tv, ip-telefoon, ata, enz. aan op deze router en moet ik dan nog speciale dingen instellen?
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

Livebox vervangen door Thomson

Rolando
Hallo allemaal,

Ik wil mijn Livebox vervangen door een Thomson TG712 modem die ik een jaar geleden eens ontvangen had na klachten over mijn Livebox.
Uiteindelijk deed de Livebox het weer als normaal maar sinds kort heb ik ook last van de veelvuldige vreemde tikken/klikken en resets met het uitvallen van de verbinding in mijn Livebox dus vind het nu maar eens tijd om die Thomson alsnog te gaan installeren.

Alleen nu vraag ik me af hoe ik dat het beste kan doen. Mijn situatie is als volgt:

Livebox als 'verplichte' modem ivm Telefonie en op het 192.168.1.1 gateway, dus DHCP staat UIT hierop.
Daarachter een Netgear WNDR3700 router op het 192.168.2.1 gateway en die geconfigureerd om als (beveiligd) draadloos N netwerk mijn NAS en WiFi verbinding naar mijn MacBook en NAS e.d. te regelen middels IP adressen, DHCP staat hier dus AAN.

De Livebox is dus puur een doorgeefluik waarbij ik alle poorten heb opengezet middels een port forward, dit alles toendertijd mbv de FAQ van deze site.
Omdat dit zo'n gedoe was en me een paar dagen van m'n leven heeft gekost, ben ik bang om ook maar weer iets hieraan te gaan pielen aangezien ik geen tijd heb om problemen te blijven oplossen (je snapt waarom ik de Thomson een jaar in de doos heb laten staan Wink ) waar ik eigenlijk te weinig kennis van heb.
Is het nu zo simpel als, oude Livebox uitzetten, weghalen, de Thomson weer aansluiten met kabel van de Ethernet poort naar een Netgear LAN poort en middels 192.168.1.1 gateway benaderen, instellen met alle poorten weer forwarden en klaar is Kees?

Want er zit ook een Online installatie CD bij e.d., maar die hoef ik toch niet te gebruiken neem ik aan?

Kon dit niet zo snel via een zoektocht hier op 't forum vinden en voordat ik met een probleem zit en niet meer kan internetten en dit forum op kan, vandaar maar even deze vraag.

Alvast dank!

Roland
 
oppie
De CD heb je niet nodig inderdaad. Op de 712 kun je DHCP echter niet uitzetten. Je hebt Telefonie van Online lees ik. Is dat blijven werken na het nieuwe modem? Heb je niet een analoge telefoonlijn van KPN waar je misschien mee belt? Telefonie wordt doorgaans gekoppeld aan het nieuwe modem dat Online verzonden is.
 
Rolando
Hi Oppie,

dank voor je reactie. Weet je zeker dat DHCP niet uit te zetten is op de Thomson?? Dat zou heel vreemd zijn, toch?
Ik heb telefonie idd van Online, volgens mij is dat gewoon een KPN lijn dus begrijp niet precies wat je bedoelt.

En ik heb de Thomson modem dus nog niet geplaatst want gebruik nog de Livebox, zoals mijn verhaal aangeeft.

Dus mijn setup met de router achter de Livebox methode gaat dus gewoonweg niet werken met deze Thomson modem begrijp ik?
 
oppie
Ik weet het zeker ja. Of je moet op je router handmatig een IP adres instellen buiten(of hoog in) de range die de Thomson uitgeeft. Als je dan alles verbindt via je router moet het lukken. Waarom gebruik je uberhaubt een extra router terwijl de Thomson dit ook al heeft?

Kun je wel bellen/gebeld worden wanneer je je modem uitzet? Zo ja dan heb je nog een KPN telefoonlijn en zul je waarschijnlijk via die lijn gebeld hebben (omdat Telefonie vermoedelijk aan het nieuw modem gekoppeld is bij verzending). Of je kunt je Online facturen bekijken en als daar telefoongesprekken opstaan dan is het ook niet via KPN gelopen.
 
Rolando
Volgens mij kan ik helemaal geen hoog IP adres instellen in de Thomson range op mijn router want die zit op een 192.168.2.1 range. En de Thomson op de 192.168.1.1 range

Ik denk dat je even voorbij gaat aan mijn verhaal. Ik gebruikte de Livebox puur als doorgeefluik om mijn netwerk gewoon op mijn veel betere en snellere (N) Netgear router te configureren.
Ik dacht dat ik de Thomson ook zo kon instellen, maar blijkbaar faalt Online hier dus in.... zeer teleurstellend.

Ik snap dat de Thomson ook bruikbaar is, maar dat is geen N router. En daarnaast heb ik die Netgear al en daar heb ik toch echt meer vertrouwen in...

Nee ik kan niet gebeld worden als ik het modem uitzet dus het gaat idd via Online.

Geeft Online ook nog andere type Thomson routers die DHCP uit kunnen zetten, aan klanten ?

Dus enige andere mogelijkheid zou zijn de Netgear router als switch te gaan gebruiken, zoals de FAQ aangeeft de Switch/AP methode?

Automatisch samengevoegd met vorige post op: september 15 2011 11:27:40:
Na wat Googlen vond ik dit topic:
http://online.gebruikers.eu/forum/viewthread.php?thread_id=4398

zou dat dan de enige oplossing zijn?


En de site van Thomson, dat tegenwoordig dus Technocolor heet..
volgens de datasheet van de TG712 staat er iets over DHCP conditional serving & relay. Dit staat overigens ook bij de meest advanced modellen dus lijkt erop dat het toch moet kunnen?
http://www.techni...et_712.pdf

lijkt mij echt heel vreemd als je geen DHCP kunt regelen op een modem/router, toch? Volgens mij kan dat toch op elk apparaat?

Correct me if I'm wrong. Hopeiijk kunnen meerdere met kennis hier wat licht op laten schijnen.

Thanks!
Gewijzigd door Rolando op 15 september 2011, 11:27
 
oppie
Misschien in de oorspronkelijke TG712 maar niet in die met de FW van Online. Dat weet ik heel zeker. Online heeft tegenwoordig ook nieuwe modems (Huawei), waarbij het wel mogelijk is. Misschien is dat een optie voor je.

Automatisch samengevoegd met vorige post op: september 15 2011 16:59:01:
Misschien in de oorspronkelijke TG712 maar niet in die met de FW van Online. Dat weet ik heel zeker. Online heeft tegenwoordig ook nieuwe modems (Huawei), waarbij het wel mogelijk is. Misschien is dat een optie voor je.
Gewijzigd door oppie op 15 september 2011, 16:59
 
I R Baboon
Beide routers kunnen prima in één netwerk fungeren.

Er zijn twee manieren om dat voor elkaar te krijgen:
** allebei fungeren als router -> allebei DHCP server aan -> twee subnetwerken.
** Netgear als switch/access point achter de Thomson laten fungeren.

De tweede methode is meest simpele manier om je netwerk op te zetten.
Je creëert dan één groot netwerk en port forwarding gebeurt uitsluitend in de Thomson.
En dat adviseer ik altijd in zulke gevallen als dit.
Kijk voor de beste satelliet links naar Satelliet.start-plaats.nl
 
Rolando
Dank nog voor jullie reactie! Was even druk dus vandaar late reactie. Livebox leek het even een aantal dagen normaal te doen , maar gisteren begon het geklik en getik met het steeds kort uitvallen van de verbinding weer. Ik ga Online klantenservice maar eens bellen over die Huawei modems want ben 't nu zat.

@ I R Baboon
Is DHCP op beide routers niet problematisch? En hoe moet ik dat zien dan met twee subnetwerken? In welke IP ranges moet ik ze dan beide instellen?

Die Switch methode is dan misschien de enige oplossing, maar dan moet ik m'n hele netwerk weer gaan herconfigureren... Is in deze methode de Thomson dan de leidende modem zeg maar en de Netgear alleen maar een switch? Moet ik dan alles instellen en regelen met de Thomson?

Dank.
 
Rolando
Hi Jan dank voor je reactie. hmmm dat zullen we nog wel eens zien ;-) Die Thomson kreeg ik ook na aandringen vorig jaar, en ik ben een aantal jaren abonnee waarbij ik me niet zo makkelijk liet afwimpelen als ik zei dat ik mijn contract wilde verlengen met een nieuwe aanbieding.

maar goed, zal 't zien, ga maandag bellen en anders stap ik gewoon op. Vind het netwerk, vooral vwb bellen sowieso al zeer matig laatste jaar. Steeds geen goede totstandkoming van gesprekken en nu dit gedoe met de Livebox weer. Ik blijf aan de gang met die gasten hun matige kwaliteit netwerk.
 
I R Baboon

@ I R Baboon
Is DHCP op beide routers niet problematisch? En hoe moet ik dat zien dan met twee subnetwerken? In welke IP ranges moet ik ze dan beide instellen?

Die Switch methode is dan misschien de enige oplossing, maar dan moet ik m'n hele netwerk weer gaan herconfigureren... Is in deze methode de Thomson dan de leidende modem zeg maar en de Netgear alleen maar een switch? Moet ik dan alles instellen en regelen met de Thomson?

Dank.


Juist, als de Netgear als switch gaat fungeren verandert dat je interne netwerk.
Maar de verandering is eenmalig en je zit dan op één groot intern netwerk.
Je kan apparaten op je Thomson en op je Netgear aansluiten zonder problemen.

Wat je uiteindelijk wilt/het beste is, moet je zelf beslissen.
Beide methoden zijn mogelijk.
Kijk voor de beste satelliet links naar Satelliet.start-plaats.nl
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Livebox vervangen door Thomson', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Overstappen door storingen Storing 10 23 december 2016, 18:34
Livebox ADSL Extra (Family) vervangen met eigen modem Livebox configuratie en problemen 4 10 augustus 2016, 15:48
snelheid gesmoord door online? Algemeen 9 09 juli 2015, 22:26
Thomson router icm wifi repeater Thomson meer apparaten aansluiten 7 01 juli 2015, 18:47
SpeedTouch 546 vervangen door eigen modem Eigen modem configuratie en problemen 4 14 mei 2015, 17:57
Goedenavond bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| dutch flash00:11:18
| Tiger00:33:38
| Lutz02:02:42
| SterkeJerke02:51:24
| Wanabo03:48:39
| markvijgen04:53:11
| RobWel09:04:13
| Roroko12:24:00
| LvS 1 dag
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

24 maart 2017, 23:32
@Menooh zou b52 moeten zijn denk ik. Daar draait mijn oude nu op.

17 maart 2017, 20:27
grijze balk aan de bovenkant gezien? of beginnende blindheid?

13 maart 2017, 16:53
ik zoek de zoekfunctie op de site maar kan 'em nergens vinden, is er geen zoek veld of ligt het aan mijn oude ogen? :-)

12 december 2016, 20:59
Online is aardig doof in geval van problemen. In mijn geval heeft het melden van problemen niet 1 keer geleid tot iets. Zelfs het indienen van een klacht wordt niet op ingegaan. Na diverse tevreden ja

07 december 2016, 12:08
iemand weet welke firmware huawei hg665d op dit moment zit?