obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox firmware
 Onderwerp afdrukken
Livebox en gewenste opties
rrozema
Steeds sneller zullen er IPv6 enabled apparaten beschikbaar komen. Deze zullen ook binnenkort de 'residential' wereld bereiken. Wil Orange aansluiting blijven houden bij deze ontwikkelingen, zal ze ook de livebox IPv6 moeten laten praten.

Dit gaat steeds belangrijker worden, juist in onze thuis-omgeving. Over niet te veel tijd zullen mensen toch gaan ontdekken dat bijvoorbeeld een hdd/dvd recorder wel erg handig is, maar dat ie nu maar aan 1 tv-toestel vast zit. Door zulke apparaten van een ip aansluiting te voorzien zou je hetzelfde apparaat tegelijkertijd ook voor de tv in de slaapkamer kunnen gebruiken (= media server). Om het grote aantal extra IP apparaten dat dit soort dingen gaat opleveren te kunnen aansluiten zijn er echter niet genoeg IPv4 adressen. IPv6 is hiervoor de oplossing, echter dan moet ook de rest van de infrastructuur daarvoor geschikt zijn. En daarom wil ik dus vragen om IPv6 op de livebox.
 
rrozema
Een wachtwoord voor het 'standaard' configuratie scherm.
 
Puma
Een firmware wat de oude snelheden terug geeft! Ben inmiddels 4 mbit kwijt geraakt!
 
Jack2
- Het kunnen uitzetten (dan wel standaard uitstaan) van het Bluetooth access point. Het is leuk dat het er in zit, maar naar mijn mening moet de gebruiker deze zelf aanzetten.

- WPA/WPA2 ondersteuning voor de Livebox met Wifi.
 
sjaakboot
Zo graag een LB willen die gewoon 24 uur per dag werkt!

Die van mij lijkt sinds kort wel een stoplicht. De hele dag door is hij opnieuw aan het opstarten!Shock
 
rrozema

Quote

Ron65 schreef:
Een software matige timer zodat de Livebox bijvoorbeeld rond 6.00 's morgens opnieuw opstart zodat je geen externe timer hoeft aan te sluiten.

Uiteraard moet je de tijd kunnen instellen en ook de mogelijk om deze ook weer uit te schakelen.


Hee, doe normaal! een router die elke nacht automatisch reset? Dat moet juist niet! Het lijkt wel of je bent gehersenspoeld dat je het nu al normaal vindt dat de livebox 1x per dag gereset moet worden.

Ik heb een always-on verbinding nodig, niet een bijna-always-on...
 
rrozema
livebox firmware terug geven aan de open source wereld. Als Orange zelf de livebox niet stabiel kan krijgen/van features kan voorzien, dan zijn er vele vrijwilligers, waaronder ikzelf, te vinden die daar wel aan mee willen werken. Alles wat Orange hoeft te doen is dan in de gaten houden welke aanpassingen ze wel en welke niet willen opnemen in hun officiele distributie. Als Orange er iemand voor kunnen vinden, kan ze zelfs overwegen om een project leider aan het hoofd te zetten die het open source project coordineert. Zo houden ze zelf de touwtjes in handen over wat er wel en niet in de build terecht komt en hebben ze gratis en voor niets een hoop extra ontwikkelcapaciteit er bij.

Als ik het goed gezien heb, is de livebox firmware afgeleid van open-source software onder de GNU licentie en zou daarom zelfs gepubliceerd MOETEN worden onder diezelfde licentie.

De livebox kan voor de open source wereld een mooi platform vormen, ze heeft diverse technische mogelijkheden die tot de verbeelding kunnen spreken. Denk bijvoorbeeld aan de nu ongebruikte acc-usb poort: deze kan eenvoudig worden gebruikt voor bijvoorbeeld het aansluiten van een usb hdd, kun je bijvoorbeeld rechtstreeks je torrents laten streamen naar die hdd, zonder dat je pc aan staat. Dat lijkt misschien futuristisch of zelfs onzinnig, Linksys' WRTG54L wordt al op dit soort manieren gebruikt. En zo zijn er talloze mogelijkheden op te noemen. Als de livebox, die voorlopig enkel via Orange beschikbaar is, zo'n soort platform kan worden, dan levert dat Orange een hoop extra duiten op, toch?
 
rrozema
dhcp reserveringen op basis van mac adres van de client. Als alternatief voor het toekennen van een vast ip aan elke machine waar een port-mapping voor is aangemaakt.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Livebox en gewenste opties', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Livebox ADSL Extra (Family) vervangen met eigen modem Livebox configuratie en problemen : 4 10 aug 2016
Alarm melding via Livebox Livebox meer apparaten aansluiten : 3 21 jan 2015
Livebox adsl connectie valt weg met router aangelsoten Livebox configuratie en problemen : 3 19 dec 2012
Livebox vervangen door Thomson Thomson meer apparaten aansluiten : 11 20 sep 2012
Voorheen met Livebox wel, sinds Huawei werkt telefoonkiezer niet meer Algemeen : 4 29 mei 2012