obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox configuratie en problemen
 Onderwerp afdrukken
Livebox probleem / verbinding valt steeds weg
DFP
Goedemorgen,

Sinds ik mijn nieuwe laptop aan de livebox heb hangen, zijn er problemen. Wat gebeurt er?

Na een willekeurige tijd internetten is er opeens geen website meer te bereiken. Mijn huisgenoten kunnen dan ook niet meer op internet.
Het enige dat dan helpt is de stekker van de livebox erin en eruit doen.

Het lijkt erop dat mijn laptop de livebox eruit gooit, maar zeker weet ik dit niet!

Wat ik al gedaan heb:
- verbinding verwijderen op laptop, nogmaals netwerkcode ingevuld etc.
- op telefonisch advies van Online gecheckt of de livebox op WPA staat ingesteld (ivm windows 7 hier)
- de livebox al 20x stekker in en uit gedaan

Hielp echter allemaal niets.

Iemand een oplossing??
Donald
 
Jadie
Ook ik heb sinds enkele dagen een slechte verbinding met Online. Ik kan het momenteel beter ''af en toe online'' noemen. Gisteren vrijwel geen verbinding, nu heel af en toe, ook heel vervelend, telefoon geeft in gesprek toon. Ik krijg klachten dat ik zolang in gesprek ben terwijl dat helemaal niet zo is.
Nu zeggen ze bij online dat het aan de adapter kan liggen. Nou nooit, heb ik problemen, en als ik de adapter uit het contact trek is de verbinding weer heel eventjes terug.
Ik overweeg na jaren een overstap naar een andere provider. Dit is heel storend, ik moet dringend bankzaken doen online, maar durf even geen transacties te doen. Iemand tips?
 
Jadie
PS ik heb geen nieuwe laptop, gewoon de gebruikelijke en Windows Vista.
Ik vermoed dat er een update op de livebox is gezet die heel snel moet worden aangepast.
Je hoort constant klik klik in de livebox, op en af. Heel irritant.
Gewijzigd door Jadie op 01 oktober 2010, 09:53
 
Marcellus
Hier hetzelfde probleem, heb een Apple airport erachter hangen. Verbinding valt sinds ik een iPhone heb bijna iedere dag een keer weg. Vaak moet ik 2 of 3 keer herstarten. Online gebeld, het probleem wordt gemeld bij de technische dienst, en binnen 10 dagen geprobeerd op te lossen.
 
Marcellus
Nee de adapter is niet heel heet, dat vroeg de medewerker ook al aan de lijn. En tikken doet hij ook niet. Ik wou dat Apple zo'n soort ding maaktje, want die Airport is uitermate stabiel, die draait al ruim 3 jaar probleemloos.
 
Jadie
Nou na afgelopen donderdag opnieuw naar Online te hebben gebeld heeft een medewerker een reset gegeven aan de kant van Online. En ik klop het af, maar hij is tot nu toe probleemloos blijven draaien. Het probleem ligt dus zeker weten niet aan onze kant.
Ondertussen ben ik met mobiele telefoon 14 euro kwijt aan het bellen met Online á 1,30 per minuut. Heb een tijd in de wacht gestaan, heb opgehangen, en ben toen naar de buren gelopen om na lang wachten maar met een vaste lijn te bellen.
Het vervelende is dat je op je vaste telefoon totaal onbereikbaar was voor anderhalve week.
Ik heb een bezoekje gebracht aan de provider die glasvezel aanbiedt. 7 jaar lang bij Online geen problemen gehad, jammer ben altijd heel tevreden geweest. Maar zolang offline zijn kan ik me momenteel even niet permitteren, heeft met werk te maken etc.
Aan de adapter lag het dus ook niet. Wat ik al vrij logisch vond, ze zeiden ''misschien is uw telefoondraadje ook aan vervanging toe'', ja hoooooooor. Ik moest ineens aan mijn ervaringen denken met UPC in een heel grijs verleden. Werd er ook nog gezegd dat uiterlijk 22 oktober Online met een probleemoplossing komt. Ja... en zólang geduldig zijn, is niet bepaald mijn sterkste kant. Overigens heb ik nu mobiel internet aangeschaft, werkt prima!
 
Marcellus
Ja sinds mijn iPhone heb ik geen problemen meer met geen internet ;-) Laten we hopen dat het opgelost is de 22e!
 
Marcellus
Welke kabel bedoel je? Lijkt me trouwens onlogisch dat dat het zou zijn ....
 
Jadie
Het is ook allemaal onlogisch, want na een ''externe'' reset bij Online, draait hier alles weer ''zonder tikken'' probleemloos, met dezelfde spullen die ik voor de storing ook had.
 
TCP_IP
Ik mis wat achtergrond gegevens...
Heb je wellicht wat ADSL gegevens, logs en dergelijke?
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Livebox probleem / verbinding valt steeds weg', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Wifi verbinding voor mijn pc. WiFi : 2 03 jan 2020
Internet valt steeds weg Storing : 4 18 nov 2019
Fritzbox 7390 valt steeds weg Eigen modem configuratie en problemen : 8 03 aug 2019
Geen interactie tv Canal Digitaal! Bekend probleem online.nl Onopgeloste aangemelde problemen bij Online : 1 27 jul 2019
internet valt weg Storing : 2 27 jan 2019