obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Andere Voip providers geblokkeerd op HG655D
pwkoops
Ik lees op voorgaande posts dat het mogelijk is om meerdere voip accounts te configureren op het modem. Ik heb afgelopen dage 3 keer de klantenservice van T-mobile gebeld met de vraag of het kon en alle drie vertelden ze me dat die optie geblokkeerd was.

k ben van plan om over te stappen op T-mobile vanwege het onbeperkt bellen naar o.a. t-mobile mobiele nummers (icm bellen vaak) vanwege mijn huwelijk met een vrouw die nogal graag belt Smile. Maar ik heb ook nog andere Voip nummers die ik nu in mijn fritzbox gebuik die ik graag wil opnemen in het Huawei modem.

Mocht het echt geblokkeerd zijn dan kan ik de binnenkomende Voip nummers wellicht doorsturen naar het t-mobile sip nummer.

Hebben mensen ervaring met een afgeschermd voip gedeelte op het modem of is de T-mobile klantenservice niet goed op de hoogte (Ik heb de indruk dat het personeel daar niet zo goed geschoold is als het personeel van bijv een XS4all).
 
pwkoops
Bedankt voor het antwoord.Ik heb het tutorial gelezen daarover. Maar dat was nadat ik gesproken had met de klanten service. Mijn veronderstelling was dat er wellicht in de tussentijd meer restricties op het modem zijn aangebracht. Maar als dat niet zo is is dat alleen maar goed nieuws.

Dan heb ik nog wel een andere vraag. Via mijn huidige Fritzbox kan ik binnenkomende telefoontjes doorschakelen naar een willekeurig nummer via een te kiezen voipprovider. Met het bellen vaak abonnement van T-mobile is het bellen naar een t-mobile mobiel nummer ook gratis. Kan ik het modem van Huawei zo instellen dat ik binnenkomende gesprekken op een bepaald voipnummer via het t-mobile voipnummer doorschakel naar mijn t-mobile mobiel nummer en dat allemaal zonder kosten voor mijzelf?
 
pwkoops
De klantenservice meldde me dat de dienst niet gratis was maar oner aparte vergoedingen voro doorschakelen valt. (dus wanneer ik het niet via modem regel maar via **xx# etc). Maar via het modem zou het dan volgens mij een ander verhaal moeten zijn. Maar ik ben nu niet in de gelegenheid om te testen omdat ik nog geen klant ben. Wellicht is er iemand die hier al ervaring mee heeft?
 
I R Baboon
Nee, zo doorschakelen is volgens mij niet mogelijk in de Huawei.
Althans heb ik geen mogelijkheden daarvoor gezien.
Er is zelfs niets bekend over en wat met betrekking tot een dailplan.

Maar je mag een Fritz niet vergelijken met de Huawei.
De Fritz is een specialist met telefonie en bevindt zich in een andere price range.

Maar moet je Fritz terugsturen naar je provider of mag je die houden?
Want het moet mogelijk zijn om de Fritz ook met Online te laten functioneren.
Welke Fritz is het?
Kijk voor de beste satelliet links naar [url=Satelliet.start-plaats.nl]Satelliet.start-plaats.nl[/url]
 
pwkoops
Dat klopt. De Fritzbox7340 kreeg ik in bruikleen bij XS4all en is een geweldig modem. Het heeft dect aan boord en ik kan van alles regelen met call through, dialplans, voicemails, babyfoonfunctionaliteit etc. Wellicht dat er een mogelijkheid is om de fritzbox achter de huawei te plaatsen en de fritzbox zorg te laten dragen voor de andere voipnummers en daar via de fritzbox wat mee te spelen. Wat dat betreft ben ik wel wat verwend bij XS4all. Alleen volgens mij is T-mobile een goede keus voor het reduceren van de telefoonrekeningen door hun onbeperkt bellen naar vast en t-mobile mobiel. Want zelfs met voipbuster kan ik het niet goedkoper krijgen omdat de wekelijkse limiet van 300 minuten vaak wordt overschreden.

Automatisch samengevoegd met vorige post op: januari 11 2012 15:00:33:
Ik denk dat ik hem mag houden van XS4all. Alleen is het te achterhalen wat de SIP settings voro t-mobile zijn, en dan met name het wachtwoord? Valt dat uit te lezen uit de Huawei?
Gewijzigd door pwkoops op 11 januari 2012, 15:00
 
I R Baboon
Ja, er bestaat een truc om je login gegevens uit de Huawei te halen.
Kijk voor de beste satelliet links naar [url=Satelliet.start-plaats.nl]Satelliet.start-plaats.nl[/url]
 
pwkoops
Ok, ik ben dol op dat soort truukjes Smile. Is daar ook een post van ergens? Een kwestie van backup van de instellingen maken en die met een tooltje analyseren?
 
I R Baboon
Helaas moet ik je teleurstellen..Grin
Het is nog veel simpeler.

Je kan in je browser via Firebug de **** zichtbaar maken bij je SIP account.
Een kind kan de was.

Misschien moet je lid jpt even een PB sturen.
Die heeft een Fritz lopen samen met telefonie van Online.
Kijk voor de beste satelliet links naar [url=Satelliet.start-plaats.nl]Satelliet.start-plaats.nl[/url]
 
pwkoops
Bedankt voor alle info. Ik denk dat ik binnen een paar week overstap naar T-mobile. Mijn XS4all contract loopt nog door t/m 23-2-2012. Mocht ik het 7340 modem moeten terugsturen dan heb ik nog altijd de voorganger daarvan in mijn bezit (officieel ook bruikleen maar XS4all heeft al aangegeven die niet te zullen terugvorderen).

Mocht ik tegen de tijd dat ik ben overgestapt tegen problemen aanlopen dan weet ik dit behulpzame forum weer te vinden. Nogmaals dank aan allen! Dit forum werkt een stuk prettiger dan het officiele t-mobile forum waar ik al een paar dagen wacht op antwoorden Smile. Mijn complimenten!
 
I R Baboon
Dan heb je vast en zeker een Fritz 7170. Heb ik hier ook nog staan.
Hoe dan ook, je kan alle kanten op.
We zien of lezen het wel.
Tot kijk.
Kijk voor de beste satelliet links naar [url=Satelliet.start-plaats.nl]Satelliet.start-plaats.nl[/url]
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Andere Voip providers geblokkeerd op HG655D', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Huawei HG655d WIFI bugs/troubleshoot topic Huawei configuratie en problemen : 27 16 mei 2020
Overstappen van Stipte, gebruik fritz box als disk/print/voip server Algemeen : 4 30 jun 2019
Huawei hg655d als access point aansluiten achter fritzbox Huawei meer apparaten aansluiten : 7 14 mei 2019
Gratis af te halen: ADSL2+/VoIP modem (TP-Link TD-VG3631) Vraag & Aanbod van tweedehands apparatuur : 8 24 dec 2018
Gratis af te halen: ADSL/VoIP modem Huawei HG655d (met root access) Vraag & Aanbod van tweedehands apparatuur : 1 19 dec 2018