obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Online Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Livebox (= Sagem f@st 3203, wordt uitgefaseerd) » Livebox meer apparaten aansluiten
 Onderwerp afdrukken
live box met Draytek Vigor 2200 E
jollyw
Hallo!

Ik heb destijds een Draytek Vigor 2200 E router aangeschaft om mijn twee pc's op het Motorola modem aan te sluiten (Wanadoo kabel).
Nu ben ik overgestapt op Orange adsl family met het livebox modem (niet draadloos) en ik wil nog steeds die router gebruiken. Op de site van Draytek stond hoe ik mijn router moet instellen (maar een paar simpele dingetjes), dat heb ik zo ingevuld maar ik krijg geen verbinding.
Weet iemand hoe ik dit moet doen? Ik kan ook wel eerst de livebox met de cd-rom op mijn pc proberen aan te sluiten, maar ik ben bang dat als ik het daarna niet draaiend krijg, ik mijn huidige verbinding ook niet meer terug krijg.
(En ja ik heb al flink gezocht hier maar niets gevonden wat me een antwoord op mijn vraag leek Wink)

Jolanda
 
Richard
Deze vraag is al elders beantwoord op dit forum, zelfs met een screenshot, zoek eens op Vigor 2800 dan vindt je hem wel.Smile
Waarschijnlijk helpt dit ook voor je 2200?
Gewijzigd door Richard op 03 maart 2007, 18:17
Greetings, Richard.
 
Richard
Ik heb hem even voor je opgezocht:
http://online.gebruikers.eu/forum/viewthread.php?forum_id=33&thread_id=853

Tenminste als die Vigor 2200E ook een modem/router is, ik neem aan van wel, heb het niet opgezocht.
Misschien kun je die instellingen van de 2800 ook gebruiken want VPI/VCI en dat soort instellingen zullen mijns inziens niet anders zijn.

Greetings, Richard.
 
jollyw
Thnx Richard, ik ga het straks uitgebreid bekijken, zie wel zo snel dat ik hele andere instellingen moest gebruiken volgens Draytek. Maar het is een erg lang verhaal dus wie weet Wink.
 
Richard
Je kunt doorscrollen tot aan de screenshot, de rest van het verhaal zijn slechts probeersels om te kijken of het daarmee lukte.
Het wijkt inderdaad af van het verhaal van Draytek zelf, maar dat bleek met die 2800 ook het geval.

Greetings, Richard.
 
jollyw
Hi Richard!

Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan, maar de instellingen voor die andere router zijn veel uitgebreider. Ik heb alles wat er bij mij ook voor kwam hetzelfde ingevuld, en ook het mac-adres dat op de livebox staat. Werkte niet. Ook nog de nummers opgezocht van de dns-servers van Orange, en die ingevuld bij netwerkinstellingen - eigenschappen - tcp/ip (zo uit mn hoofd) omdat dat bij Wanadoo ooit ook de uiteindelijke oplossing gaf maar ook dat niet. (misschien is dit wel supergrote onzin, weet ook niet wat ik precies doe, alleen dat het me met wanadoo uiteindelijk wel gelukt is). Zo verschillende dingen geprobeerd, ook in combinatie. Toen had ik er genoeg van en heb de livebox maar rechtstreeks op mijn pc aangesloten, en geen probleem.

Ik wil morgen ofzo de router nog eens helemaal resetten, alles even uit laten staan, en dan nogmaals invullen wat er op die printscreen staat, met het goede macadres. Wie weet...
Bellen met Draytek of Orange heeft geen zin denk ik met mijn 'boerenverstand' van netwerken, routers en modems Wink .

Thnx iig voor je meedenken,
groetjes, Jolanda
 
jollyw
Ik las trouwens ook over WAN/LAN, je router als switch/hub gebruiken e.d. Ik heb de ethernetkabel van het livebox modem in de wan-poort van de router gedaan. Misschien is het beter om hem in zo'n zelfde poort te doen als waarin de netwerkkabels naar mijn pc's zitten? Oftewel het modem als router en de rest gelijkwaardig? Of moet ik dan mijn instellingen van de router helemaal omgooien? Of verkondig ik nu grote onzin? Frown

Grtz!
 
Richard
Nou, volgens mij zitten we met een ander probleempje. En dat werd door mij veroorzaakt.
Ik verwees namelijk naar dat topic van die 2800E maar dat is geen router doch een modem/router en da's een groot verschil.

In jouw geval werkt het dus een stukje anders. En dan kun je inderdaad de keuze maken tussen ofwel hem als router gebruiken of als switch gebruiken. Dat laatste (als switch) kun je doen door de kabel die van de Livebox komt niet in de WAN maar een LAN poort te duwen.

Voordeel is dat het dan werkt. Nadeel is dat je 1 lanpoort weiniger hebt en daarnaast geen gebruik kunt maken van de uitgebreidere router funktionaliteit van deze router, waaronder waarschijnlijk (ik heb het niet opgezocht) ook uPnP wat vaak handig is.

Daarom zou ik de kabel van de Livebox toch op de WAN laten steken.
Dan moeten er wel wat settings gewijzigd worden, een handleiding hiervoor vindt je hier:
http://online.gebruikers.eu/faq.php?cat_id=8
En dan de 4de beschrijving pakken:
Linksys (en andere) routers achter Livebox (WAN methode)

Dit is weliswaar voor de Linksys beschreven maar werkt ook met de meeste andere routers. Is iets meer werk, maar daarna kun je alles via de configuratie van je Draytek (met zijn uitgebreide mogelijkheden) ook besturen en hoef je je van de Livebox niets meer aan te trekken, deze funktioneert dan alleen maar als een soort doorgeefluik.

Greetings, Richard.
 
jollyw
Hoi Richard!

Nou ik bereidde me alweer voor op een heel gedoe maar binnen 5 minuten was het gepiept! Gewoon als LAN-verbinding. Via die WAN-poort kan ik wel heel moeilijk gaan doen maar ik zou niet weten wat ik verder met die router moet doen qua instellingen. Ik heb hem puur en alleen gekocht omdat dit toen de enige router was die met het Motorola modem samen kon. Dus ik heb nu twee pc's op internet, en ben helemaal blij!

..... Maar geen netwerk, bedenk ik me nu (slim slim).... en dat is nou ook net zo handig.... en dan moet het wel via de WAN-poort?
Nou, ik ga van de week weer verder......

Thnx, groetjes, Jolanda
 
jollyw
...oeps.... wel gewoon netwerk..... (ben ook errug moe...)

Ik ben dus helemaal Grin!

Thnx voor je hulp,
groetjes,
Jolanda
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'live box met Draytek Vigor 2200 E', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
live TV op je pc Algemeen : 2 06 apr 2018
Live e-mail adres niet herkend Email : 5 15 feb 2017
live tv op pc Digitale TV. Hoe sluit ik mijn digitale ontvanger aan? : 27 12 aug 2016
Draytek Vigor 120 als vervanger voor VMG8324-B10A Eigen modem configuratie en problemen : 12 27 dec 2015
oplossing huawei HG655d / xbox live nat verbinding Huawei configuratie en problemen : 19 20 okt 2014